Да се убацам и ја.
Прво, Ноле ми скрати неколку години од животов али уз пут у последниве година дена па бајаги ми продужи па ок е, се трпи тоа ... што не би можело да се каже за даљинсково дома, или за обидот на мајка ми да заспие.
Нејсе, инфериорен беше, у буквална смисла на зборот, инфериорен, ко ретко кога до сега, и једини пат од кога стана нумеро уно, беше тродупло помизерен кога сервираше отколку кога атакуваше на брејковите, така да нервозата апсолутно му ја разбирав, само не мораше тоа клупичето да го поебе но што е тука е.
Али универзумов имал некој друг план, дожд пред да го загуби вториот сет и воала, доволно за да се стабилизира и доволно за да ги воочи грешките и да смени тактика. Ова нормално уз неговиот тим. После паузата Новак беше нов човек на теренот, владееше на истиот и тешко дека Надал ќе успееше да го сопре пар до петиот сет кога сметам дека ќе се решаваше мечот.
Надал беше видно изморен но и апла пресечен по паузата, Ноле од друга страна тоа го искористи на најдобар можен начин и беше на добар пат да дојде до егал па потоа што биде-биде, ипак и нервите ќе влијаеа во последниот сет покрај другите пропратни елементи, но факт е дека Надал имаше голема дигресија а Ноле од друга страна огромен прогрес и сменета игра на која Надал немаше одговор иако се веруваше дека брзо ќе го реши мечот бидејќи и по таа пауза зема сет и направи 2-0 во третиот.
Али, ете го универзумот по втор пат, овој пат се знае на кого ова му одговара, не доколку мечот повторно продолжеше во текот на вчерашниот ден, но огромно Да поради тоа што ќе се игра денес, а овој одмор му дојде ко џокер во покер, покрај фактот што со Тони ќе искрчкаат нова стратегија.
Е сеа според мене времево го уби финалево начисто, пред Се ради ова одлагање од цела ебана вечер, што е многу, многу е, едноставно не е тоа тоа, паѓа цела стратегија у вода, поготово онаа на Новак, која беше и те како добитна, Надал сега ќе е свеж и пак ќе го иритира со онаа перфектна одбрана, а и гарант далеку подобро ќе сервира сега. Поентата ми е дека ова е најмизерното нешто што можеше да му се деси на ова долгочекувано финале каде и двајцата тенисери пишуваат историја која можеше да биде зачинета со епик меч, вака со сечењево се падна во вода
, scumbag weather is scumbag.
п.с. И незнам дали имаше на темава, фер потег од Ноле кога во вториот сет издејствува поенот да му се додели на Надал кога линиските погрешија, ипак 15-0 беше а на сервис на Надал беше одличен, вака си постапи ко прав спортсмен и резултатот беше 30-0 по што го изгуби и тој гејм и оној што следеше.
п.п.с. За вториов прекин, Ноле зглоб ќе си поебеше ради дождот, ни него не му одговараше да играат во такви услови колку и да беше добар на теренот, а Тони се накурчи претпоставувам зашто порано не го прекинаа мечот, a не зашто мечот бил одложен ко деки погоре што пиша, нема резон за тоа да се нервира.
п.м.с Ќе се одојавам до моментот откако ќе заврши мечот со мизеријава од пост што го начекав тука
А и на србинот му се врати неговата мила среќа , со оние ненамерни линии..
Со постов се глеа колку имаш поим од тенисов, и колку воопшто го пратиш спортов со оглед дека оваа среќа на Новак со НЕНАМЕРНИТЕ
линии е често случај кога игра со Рафа, така беше и во Америка, така беше и во Австралија ... нека разработи тоа твоето мозоче и нека проба да укапира зашто ова е чест случај кога Ноле игра со Надал, поготово со ритрните меѓу препони што му ги праќа на сама линија. Ах бе ...
Иди глеј карлинг.