Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Актерите на новата епска борба не се огласија по мечот, но затоа членовите на нивните семејства да и така ја вжештија атмосферата. Рафа беше видно нервозен, бидејќи сметаше дека мечот требаше да биде прекинат пред еден час.
Неговиот чичко Тони рече како тоа тенисерите се вратиле на теренот порано после првиот прекин, додека неговата мајка Ана Марија Перера истакна дека проблемите почнаа на почетокот од третиот сет, бидејќи топчињата биле премногу натопени со вода поради константниот дожд.
Од другата страна, должен не остана ниту таткото на Ноле, Срѓан кој го обвини шпанецот дека стално тражел помош од својот бокс.
"Проблемот е што Надал константно се вртеше кон својот стручен штаб и тражеше совети од тренерот, Но и покрај тоа Новак има доби шанси да победи во финалето", порача Срѓан Ѓоковиќ.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 00:52 ---

Ови Надалови су смешни...каже његова мајка "проблемите почнаа на почетокот од третиот сет, бидејќи топчињата биле премногу натопени со вода поради константниот дожд." :facepalm:

hahaha se glea Nadal na koj e glup..topcinjata bile natopeni..pa i dvajcata igraat so istite topchinja i na istite uslovi! dozdot poveke vrnel dodeka Nadal serviral, a topcinjata poveke se natopile. posilen dozd imalo pri negoviot servis. :pos:

Ово горе на македонском је коментар са једне фејсбук странице који ми се много свидео. Мислим да се Надалови превише жале, што није спортски...
Поздрав свим љубитељима тениса, јер тенис је више од спорта - то је уметност!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Надал сабајле со фен ќе ги исушил топчињата. :P :D

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Од што можев да видам во првите 2 сета Ноле повеќе сам се тепаше, имаше некои глупи грешки што мене лично ме вадеа од такт, се надевам утре дека ке се поправи и ке игра подобро без тие грешки па и да изгуби нема да ми е криво знам изгубил Надал бил поодбар од него, вака нерви губам кога го гледам!

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Зошто е тогаш нервозен Тони на одложувањето, ако тоа му оди во полза на Надал?
Тој е нервозен бидејќи мислеше дека ќе се одложи мечот на кратко и ќе се игра во уште полоши услови. Теренот ќе биде лизгав повторно, повеќе од претходно.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.351
Поени од реакции
5.413
Прво честито титула на Марија Шарапова и заслужено е повторно светски рекет број 1 во ВТА !!!

Околу финалето кај мажите, Надал имадобра предност против Ѓоковиќ но овај е познат по пресвртите па утре можи да не очекува интересен меч, во 1/2 финалето Федерер сам се порази против Ѓоковиќ...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.085
Да се убацам и ја.
Прво, Ноле ми скрати неколку години од животов али уз пут у последниве година дена па бајаги ми продужи па ок е, се трпи тоа ... што не би можело да се каже за даљинсково дома, или за обидот на мајка ми да заспие.
Нејсе, инфериорен беше, у буквална смисла на зборот, инфериорен, ко ретко кога до сега, и једини пат од кога стана нумеро уно, беше тродупло помизерен кога сервираше отколку кога атакуваше на брејковите, така да нервозата апсолутно му ја разбирав, само не мораше тоа клупичето да го поебе но што е тука е.
Али универзумов имал некој друг план, дожд пред да го загуби вториот сет и воала, доволно за да се стабилизира и доволно за да ги воочи грешките и да смени тактика. Ова нормално уз неговиот тим. После паузата Новак беше нов човек на теренот, владееше на истиот и тешко дека Надал ќе успееше да го сопре пар до петиот сет кога сметам дека ќе се решаваше мечот.

Надал беше видно изморен но и апла пресечен по паузата, Ноле од друга страна тоа го искористи на најдобар можен начин и беше на добар пат да дојде до егал па потоа што биде-биде, ипак и нервите ќе влијаеа во последниот сет покрај другите пропратни елементи, но факт е дека Надал имаше голема дигресија а Ноле од друга страна огромен прогрес и сменета игра на која Надал немаше одговор иако се веруваше дека брзо ќе го реши мечот бидејќи и по таа пауза зема сет и направи 2-0 во третиот.

Али, ете го универзумот по втор пат, овој пат се знае на кого ова му одговара, не доколку мечот повторно продолжеше во текот на вчерашниот ден, но огромно Да поради тоа што ќе се игра денес, а овој одмор му дојде ко џокер во покер, покрај фактот што со Тони ќе искрчкаат нова стратегија.

Е сеа според мене времево го уби финалево начисто, пред Се ради ова одлагање од цела ебана вечер, што е многу, многу е, едноставно не е тоа тоа, паѓа цела стратегија у вода, поготово онаа на Новак, која беше и те како добитна, Надал сега ќе е свеж и пак ќе го иритира со онаа перфектна одбрана, а и гарант далеку подобро ќе сервира сега. Поентата ми е дека ова е најмизерното нешто што можеше да му се деси на ова долгочекувано финале каде и двајцата тенисери пишуваат историја која можеше да биде зачинета со епик меч, вака со сечењево се падна во вода (n) , scumbag weather is scumbag.

п.с. И незнам дали имаше на темава, фер потег од Ноле кога во вториот сет издејствува поенот да му се додели на Надал кога линиските погрешија, ипак 15-0 беше а на сервис на Надал беше одличен, вака си постапи ко прав спортсмен и резултатот беше 30-0 по што го изгуби и тој гејм и оној што следеше.

п.п.с. За вториов прекин, Ноле зглоб ќе си поебеше ради дождот, ни него не му одговараше да играат во такви услови колку и да беше добар на теренот, а Тони се накурчи претпоставувам зашто порано не го прекинаа мечот, a не зашто мечот бил одложен ко деки погоре што пиша, нема резон за тоа да се нервира.

п.м.с Ќе се одојавам до моментот откако ќе заврши мечот со мизеријава од пост што го начекав тука
А и на србинот му се врати неговата мила среќа , со оние ненамерни линии..
Со постов се глеа колку имаш поим од тенисов, и колку воопшто го пратиш спортов со оглед дека оваа среќа на Новак со НЕНАМЕРНИТЕ :tapp: линии е често случај кога игра со Рафа, така беше и во Америка, така беше и во Австралија ... нека разработи тоа твоето мозоче и нека проба да укапира зашто ова е чест случај кога Ноле игра со Надал, поготово со ритрните меѓу препони што му ги праќа на сама линија. Ах бе ... :facepalm:

Иди глеј карлинг.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ајде џокович уште три ебани гема..ајде го можиш ти тоа:D

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Jas samo edno ke kazam ... Ako Nole go zeme 4-tiov set, go zima i petti set miliijarda posto sum ubeden.. Ke vidime za nekolku saati sho ke se deshava...

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Прогнозата за Париз од 13 часот. Не е баш најсјајно :(
paris prognoza.jpg

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Aко се јас прашувам подобро е за мене да го одложат после 4, бидејќи имам некои обврски нема да можам да гледам ако почне од 1, во секој случај ме раадува прогнозата за дожд од 1 :cool:

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Ке си тераат ивкова слава - 3 дена финале :icon_lol:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Tамам ке погледаме 30-40 мин тенис денес .. надал ке го реши овај сет осеќам !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom