Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230
Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Е поради вакви екипи како Ирска не сакам да има проширување на бројот на учесници на следното ЕП :facepalm:. Замислете покрај екипи како Чешка, Ирска да играат уште Швајцарија, Словачка, Словенија, Израел, Норвешка....толку од супер квалитетното европско првенство.
Не ја ставај Чешка во иста реченица со овие репрезентации што си ги набројал.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Зошто да не, штета што не победи Италија? Се знаеше дека ако Хрватска оди понатаму тоа ќе биде на местото на една од овие две репрезентации. Веројатно Ирска не ја сметаа за конкуренција. Како и да е Хрватите ќе мораат победа да бараат со барем една од Шпанија и Италија и исто им се фаќа дали победиле едните или другите во попладневниот меч.
Затоа што тогаш најверојатно ќе им беше доволен само бод против Италија/Шпанија за пролаз, вака треба да победат една од нив.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.996
Зошто бе немало квалитет?Што квалитет виде ти у Полска-Грција или Холандија, Чешка? Па на крај краева со новиот формат, може и ние ќе се пласираме за наредно. ;)
Мало сутра :LOL: За Хрватска, да, можда малце се креваат во облаци на моменти ама си можат бе. Единствено тие ја негуваат сеуште југословенската школа во Европа така да супер ќе биде ако продолжат понатаму. Како што кажа коментаторот одлично се трансформираат од обдбрана во напад (читај добри се за контри) али ранливи се во одбраната. Сепак имаат одличен фонд на играчи и големо искуство од ЕП и СП така да не се без шанси. Би бил пресреќен ако одат понатаму на сметка на Шпанија :vozbud: Сепак сум роден во Хрватска и по дифолт морам да навивам за нив (покрај лалињата :P )

А Ирска не да беше тапа, најтапа беше. Се само на нафрлени топки играат, во одбраната имаат дрва играчи како О'шеј и Дан. Кин и Даф одамна го поминаа најдобриот дел од кариерата...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ирска негува таков стил на игра отсекогаш, како и сите репрезентации од Велика Британија.
Тоа што ти не сакаш да гледаш таков фудбал не ги прави нив неквалитетни, статистички денес имаа само 2 шута помалце од Хрватска така да у никој случај не играа тапа.

Не игра секоја репрезентација тики-така-вака-онака

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Заслужена победа на Хрватска.Освен одбраната која не влева многу сигурност се друго функционираше одлично.Сепак во одбраната се осакатени ептен,да играше Ловрен со Шилденфелд во средина и Чорлука лево тоа ќе беше многу подобро.Џабе е Чорлука толку висок,слаб е во играта со глава и сам има изјавено дека најмногу мрази да игра со глава.
Дефинитивно Ирска освен добрите нафрлувања и игра со глава нема ништо.Трапатони го вади максимумот од оваа екипа,па дури и Македонија во Скопје реално ги издоминира. Дадоа што дадоа 2 случајни гола,али освен тоа не мрднаа на наша половина.
Мен оф д меч дефинитивно Манџукиќ.Колку само тој играч може да истрча,колку може воздушни дуели да добие,како е брз.....феноменален.Јелавиќ исто одличен денес и ме посра за тоа што претходно пишав за него.
Срна и Перишиќ одлични,Модриќ покажа кој е кој во средината.Повеќе успешни уклизувања имаше и од Вукојевиќ и Ирците заедно,во нападот прав диригент.Плетикоса добар,одбраната ја коментирав.Најслабата одбрана во последните 20 години што ја имала Хрватска.

Против Шпанија и Италија ќе биде друга приказна.Нема да може така лесно да комбинираат и да доминираат,а реално и многу подобри се во нападот овие 2 репрезентации од Ирска.Добро е што во нападот имаат 2 манијака што може 3 дена да трчаат и да ја притискаат задната линија на италијаните и шпанците.
Одбраната ќе биде на тешки маки,ќе мора цел тим да игра одбрана.Единствено што е полесно ќе им биде тоа што овие се послаби од ирците во воздух,арно ама се 10 класи над нив во се друго.
Како и да е Хрватска си има шанса,ако се повлечат и сите гризат во одбраната,посебно напаѓачите да притискаат може нешто да се направи.Хрватска има многу добра контра,може да шибнат некое голче.
Немаат притисок,сега тој е на страната на италијаните......тоа што мораа да го направат го направија,се друго е бонус :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Е поради вакви екипи како Ирска не сакам да има проширување на бројот на учесници на следното ЕП :facepalm:. Замислете покрај екипи како Чешка, Ирска да играат уште Швајцарија, Словачка, Словенија, Израел, Норвешка....толку од супер квалитетното европско првенство.
ех ме нервираат вакви постови.

Па баш на ова ЕП најдобриот фудбал го гледаме од „слабите“ репрезентации... Полска, Грција, Русија, Хрватска, Ирска, Данска играа многу подобро од Шпанија, Италија, Германија, Холандија...

Незнам што ви е фетишот да глеате „реномирани“ имиња... мене ми се океј помалите репрезентации оти играат до максимум од своите можности, даваат се од себе.

п.с.

:pos:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386

Па баш на ова ЕП најдобриот фудбал го гледаме од „слабите“ репрезентации... Полска, Грција, Русија, Хрватска, Ирска, Данска играа многу подобро од Шпанија, Италија, Германија, Холандија...

Незнам што ви е фетишот да глеате „реномирани“ имиња... мене ми се океј помалите репрезентации оти играат до максимум од своите можности, даваат се од себе.

п.с.

Сакав да ти дадам лајк за мислењево,али кога ја видов сликава ме премисли......:confused:
Мрш таму педериште едно :icon_mrgr:

Иначе сигурно Билиќ и дечково биле инспирирани од геј парадата во Сплит вчера. :D

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Мало сутра :LOL: За Хрватска, да, можда малце се креваат во облаци на моменти ама си можат бе. Единствено тие ја негуваат сеуште југословенската школа во Европа така да супер ќе биде ако продолжат понатаму. Како што кажа коментаторот одлично се трансформираат од обдбрана во напад (читај добри се за контри) али ранливи се во одбраната. Сепак имаат одличен фонд на играчи и големо искуство од ЕП и СП така да не се без шанси. Би бил пресреќен ако одат понатаму на сметка на Шпанија :vozbud: Сепак сум роден во Хрватска и по дифолт морам да навивам за нив (покрај лалињата :P )

А Ирска не да беше тапа, најтапа беше. Се само на нафрлени топки играат, во одбраната имаат дрва играчи како О'шеј и Дан. Кин и Даф одамна го поминаа најдобриот дел од кариерата...
Што, мораш?
Еве и тука има 20% родени ама не навиваат за Македонија!

Вечервава и јас навивав за Хрватска од што ни се најблиски територијално а и не поддржуваат во повеќе сегменти од животот!

Франција пред некоја година се случи да не поминат група, и да не постигнат гол! Па еве пак се натпреваруваат.
Зошто ние да не би можеле да се пласираме на Европско? И кошаркарите беа аутсајдери па го докажаа спротивното. А знаеме дека повеќе години наназад кошарката ни беше послаба и од фудбалот.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.996

п.с.

Абе и мене ми се океј изненадувањата ама шо фудбал прикажуваат Полска, Грција, Ирска, немој...сите така велите ама кога ќе дојдат 1/2 Германија-Италија и Шпанија-Холандија (паровиве се пример само) сите се палите :vozbud: Се знае, тие репрезентации шо си имаат стекнато слава, репутација, традиција секогаш ќе бидат меѓу најпосакуваните за гледање. Отсекогаш било така и ќе биде. Грција освои во 2004? Да. Сега следниот пат во 2104-та.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мал офтопик, зошто Билиќ носи капа и на ладно и на топло? Да не е болен нешто?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога врне ја носи само.Со Англија на Вембли исто ја носеше.:cool:
Дека не ја гледам често Хрватска ни Билиќ па си помислив дека може е болен од нешто па крие шо нема коса и такви работи ама супер ко вака :D

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Билиќ е малце и суеверен, не приметив дали ја носи и бројаницата, ама добар момак е знае како треба верувам во него. Што би рекол Ciro Blazevic - Bilic im je u gace dinamit stavio :D

Kajgana Shop

На врв Bottom