Gjoroski напиша:Значи, нема поинтересна работа кога луѓето почнуваат да мудруваат и делатнаучни тези и истражувања, заклучоци до кои дошле екпериметирајки и учејки преку интернет.
99% од вежбачите, почетници, влегуваат во теретана со цел да се дотера, затегне, зацврсти, направи стомачни, гради, рамо, раце...и сето тоа е ОК се до оној момент кога ќе започнат да разговараат помеѓу себе илис о трети лица. Тогаш доаѓа до израз нивното on line искуство и сигурни информации за тоа како се постигнува она што тие сакаат да го имаат на себе, но никако да им успее.
Во тие случаи најчесто можеме да видиме константација дека мускулите растат додека одмарамеи спиеме. И, тогаш доаѓа до збунување и погрешна примена. Последно време читам дека ако се правеле два тренинга неделно за иста мускулна група, со сигурност се горат мускулите и нема развој. А оние пак кои имаат послаби мускулни партии и кои вметнуваат втор тренинг во неделата, замислете прават по 20 и плус серии за мускулна партија по тренинг ... сето тоа, заклучено од научните on line истражувања...
И, да сакаш да се обидеш да им поделиш по некој совет, стекнат in vivo, не on line, летаат сигурни стурчни податоци за поткрепа нанивните теории.
Народот рекол, прашај паталец, не гаталец. Ама, кој ќе го свати тоа, ќе скрати од патот до целта многу. Кој не, ќе лута сурфајки додека не го најде вистинскиот извор на вистинска информација.
Зависи од телото , ја само еден ден у неделата не вежбам ( иако трчам тогаш ). Неделно вежбам 6 дена у теретана, за гради конкретно имам 2 тренинга , додека секое сабајле правам 2x 20 склекови , згибови и чучњеви. Overtraining не осеќам.Јас ти викам немој пошто нема ни сантим да рипнеш така.
Класичен overtraining си праиш, не го оставаш мускулот да одмори. Јасно ми е дека мислиш дека ќе ти порасне ако го форсираш ама уопште не е така.
Може да ти спадне мускулот и/или да си направиш контрактура.
http://scoobysworkshop.com/calorie-calculator/Сезоната конечно ми завршува следниот викенд, значи за 7 дена ќе имам многу повеќе време за у теретана, а и за да качам некое килце мускул Е сега би сакал некој да ми помогне со некоја добра програма за вежбање, а и некој совет за исхраната да ми се даде.
Диетата што ја држам веќе подолго време, донесе резултати, мастите се на минимум веќе, па време е сега да качиме некое килце.
Благодарам однапред
Ај ќе ве замолам уште еднаш дека има се помалце време, а сакам да си подготвам и програма за исхраната, а и за вежбањето
Да, но тој "мудрец" приложи и соодветни релевантни извори за тоа што го тврдеше. Нешто што требаше ВИЕ да го направите во дискуцијата за тој поедин продукт.Шефот објасни. Ова особено важи за оној мудрецон од Bodybuilding suplements темата на подфорумов.
Јас мојот став го искажав, и веќе реплицирав на твоето мислење и ти кажав зошто е ситуацијата таква каква што е со Jack3d.Да, но тој "мудрец" приложи и соодветни релевантни извори за тоа што го тврдеше. Нешто што требаше ВИЕ да го направите во дискуцијата за тој поедин продукт.
Во Канада е баниран, во Велика Британија баниран, остаток од Европска Унија планира да го тргне од полици исто така. Америка уште врши истражувања, но прелиминарните веќе укажуваат на лоша ситуација за Jack3d.
Што повеќе сакаш? Писмена изјава со печат?
Wow, its all one big corporatist conspiracy!Јас мојот став го искажав, и веќе реплицирав на твоето мислење и ти кажав зошто е ситуацијата таква каква што е со Jack3d.
Ефтина цена, добри резултати и голема потрошувачка, па им парира и претстаува закана на поголемите компании.
Да, на интернет само глупости има, знаеме ние тоа. Ако го најдеме истото на хартија, со печат од некоја медицински асоцијација, некако магично добива на кредибилитет? Или и тогаш ќе не чини? Пак некој заговор сиротиот Jack3D да се сништиИ немам потреба да е докажувам, најмалку па на тебе и твоето интернет знаење.
Леле, извини!Нема ни да пробам да те прашам дали воопшто во животот имаш посетено барем еден семинар на каде што е дискутирано за таа тема, или од никаде се појави со твоите линкови од статии во кои нема ниедна вистина.
Извини, ако толку извори не држат вода, твојата часна-ми-реч да не држи?Како модератор на подфорумов должност ми е да оставам демократијата да биде на ниво, и секој да може да го искаже своето мислење, но со сила да тврдиш и да убедуваш некого во нешто што не држи вода, тоа нема да го дозволам.
Wow, its all one big corporatist conspiracy!
How did I not see it before !?
Секако, мора да е се местено. Сите извори што ги листав . Нема потреба од стручни медицински и нутриционистички мислења кога ве имаме вас, секако.
Да, на интернет само глупости има, знаеме ние тоа. Ако го најдеме истото на хартија, со печат од некоја медицински асоцијација, некако магично добива на кредибилитет? Или и тогаш ќе не чини? Пак некој заговор сиротиот Jack3D да се сништи
Леле, извини!
Заборавив дека факти се собираат по семинари, а не официјални медицински и лабораториски анализи! Како можев бе пусти јас!
Извини, ако толку извори не држат вода, твојата часна-ми-реч да не држи?
Ти се читаш што пишуваш?
Не знам кој те ставил модератор на форумов, може не бил трезен тој ден.
И дискусијата помеѓу мене и тебе завршува тука бидејќи безполезно е да те убедувам за нешто што ни самиот немам корист од истото.
Секое наредно цитирање ќе го сфатам како обид да започнеш безпотребна кавга и шириш тензија на овој дел од форумот.
На сите им се достапни изворите, секој нека чита, твоите мислења никој не ги брише.
Секој има право да одлучи во што ќе верува.
700 denari e mesecna clanarina, raboti od 10 nautro do 10 navecer, a vo nedela dodeka odev do pred mesec rabotese od 5 popladne do 9-10, inace vo posledno vreme imase mn guzvi i zato prekinav da odam site sespremaja za letoto i mn narod se sobra, novi se spravite (makar so to ne igra mn uloga, i na stari spravi mozi da se napraj dobro telo), solidno za vo sk za tie pari e dobroЌе може ли некој да ми каже што знае за теретаната во студентскиот дом Пелагонија, месечна членарина, опременост, работно време и дали работи во недела? Благодарам однапред
Не ја бива друже.Дали ми е добра програмава:
-Понеделник(бицепс и трицепс и стомачни)
-Вторник(грб)
-Среда(одмор)
-Четврток(рамо и стомачни)
-Петок(гради)
-Сабота(грб и стомачни)
-Недела(одмор)
и 3 пати неделно пливање
Ај ако не ти е тешко кажи ми како правилно да го направам распоредовНе ја бива друже.
Грбот е голема мускулна група, можеш, но и немораш два пати да го вежбаш неделно.
Рамото и градите треба минимум два дена размак, зошто кога вежбаш гради голем удел од тежината превзема и рамото.
Ова вежба не ми изгледа толку ефективна :/ Има некоја друга вежба за нив?
Прочитај ми го пак коментарот,види ја сликава,и ќе сфатиш за што ти зборам...само двете стапала,односно нозете,нека ти бидат споени...едно до друго