Kindle

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Не може било која пдф книга да се конвертира за на киндл и да биде со зачувано форматирање, читливо??

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Не може било која пдф книга да се конвертира за на киндл и да биде со зачувано форматирање, читливо??
Може со calibre.
Кога се конвертира во .mobi нема форматирање само текстот се вади, а ти после на kindle можеш да менуваш големина на фонт, позадина...

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Јас книгите што не успеав да ги конвертирам како што треба од пдф во моби со калибрето, ги читам во пдф. Ја свртев само страната хоризонтално и буквите се покрупни, а и подобро се чита.

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
Jas go imam licno doma kindlevo (crnoto)
Kindle Keyboard 3G

Dobro e toa sto ima besplaten satelicki internet.
EDGE najcesto se uklucuva mreza satelicka ke da e od kaj bilo da sum na planina na bilo sto ima internet.
3G mnogu retko
Wifi mrezi da se pustis na slobodna ili so pasword

po nekogas koci na strani na net koga otvaras primer za moevo koci ako otvaras facebook.

inace za da cepkas nesto e dobro

loso e sto nemoze da se gleda video na nego

za knigi muzika e top

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Jas go imam licno doma kindlevo (crnoto)
Kindle Keyboard 3G

Dobro e toa sto ima besplaten satelicki internet.
EDGE najcesto se uklucuva mreza satelicka ke da e od kaj bilo da sum na planina na bilo sto ima internet.
3G mnogu retko
Wifi mrezi da se pustis na slobodna ili so pasword

po nekogas koci na strani na net koga otvaras primer za moevo koci ako otvaras facebook.

inace za da cepkas nesto e dobro

loso e sto nemoze da se gleda video na nego

za knigi muzika e top
за фејсбук еве ти финта
не отварај facebook.com
туку m.facebook.com :)

R

redhead

Гостин
Пробувам да ги конвертирам книгите со калибрето од PDF во MOBI, ама од кога ќе ги конвертира после се обидувам да ја отворам книгата како моби и не ми ја препознава.
Правам нешто погрешно или?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
http://www.gutenberg.org/
Јас од овде доунлоадирам е книги!

Иначе да надополнам, Киндлот е најдобрата инвестиција што досега ја имам направено! Јас платив 189 долари за него, го земав од Волмарт, немав можност преку Амазон страната (едино од Амазон имам купено микроскоп хаха)!
Кај нас една книга да купиш е 500 денари (кога имав пари си купував, дома имам цела колекција бестселери и романи, но моментално пари аш), така да со киндлов си доунлоадирам бесплатно, и во секое време можам да си читкам, без да ми теже чантата....:P
Јас го имам оној Киндл киборд со 3Г и вифи, супер е, скоро секаде фаќа мрежа, многупати одам на
imo.im и од таму се приклучувам на скајп + има и фејсбук, мсн и многу други месенџери!
Се на се одлична ствар е! :love:

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Знае ли некој каде во Македонија може да се купи вакво нешто?
Ако неможе тогаш од каде можам да го купам?

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Го купив и го користам веќе околу 3 часа и извонреден е. Имаш чувство како да читаш вистинска книга и воопшто не ги заморува очите. Единствена маана му е што мора да има надворешна светлина да се чита т.е. не можеш да го читаш во сосема темна просторија. Ако има некој трик за овој проблем, ве молам да ми кажете :D

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Го купив и го користам веќе околу 3 часа и извонреден е. Имаш чувство како да читаш вистинска книга и воопшто не ги заморува очите. Единствена маана му е што мора да има надворешна светлина да се чита т.е. не можеш да го читаш во сосема темна просторија. Ако има некој трик за овој проблем, ве молам да ми кажете :D
Јас си купив вакво, има слични по пазарите во Мкд, мислам.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Требало ваков да си земеш. Што се однесува на е-инк најдобар е.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Требало ваков да си земеш. Што се однесува на е-инк најдобар е.
Да, ама овој нема 3Г! Само Вифи има!
Сега незнам каков тип на Киндл има дечкото, ама подобро без светло ама барем да фрчи мрежа насекаде! :P За светло што е лесно!

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Да, ама овој нема 3Г! Само Вифи има!
Сега незнам каков тип на Киндл има дечкото, ама подобро без светло ама барем да фрчи мрежа насекаде! :P За светло што е лесно!
Kindle 3G си има свои маани: нема тачскрин, многу е голем не е добар за носење, а ако не можеш да го носиш со себе што ќе ти 3G. Nook на пример можеш слободно да си го земеш со тебе на плажа. На повеќето плажи имаш Wi-Fi. Нема да му влага песок во дугмињата зошто не ни има тастатура.

И нема споредба помеѓу вграденото светло и екстерен извор на светлина. Далеку подобро е вргаденото светло.

Kajgana Shop

На врв Bottom