На оваа утакмица излезе на површина нашата најголема слабост поради која јас сеуште тврдам дека треба да идеме на 6то место и на Лига Европа. факт е дека нашата прва постава не може секоја утакмица да ја игра перфектно. Пример, манчестер кога губи на клупа го има Хернандез, гигс не се троши, флечер, керик сите тие се прва класа играчи и ротираат. а ние ги имаме макси и Јованович и Нгог. Наредната година со инвестиција според мене од околу 60 милиони евра да доведеме лев бек, крило како Јанг или Хазард и другото да го ставиме на играчи како Шоукрос, Мвила, Адам кој би ја сочинувале јаката клупа.
Факт е дека премиер лигата е 48 утакмици, имаме ФА куп, Лига куп, европски купови и за да имаш успешна фудбалска приказна ти треба добро избалансиран остав од 20-22 играчи. Избалансиран велам зашто тимови како Сити не функционираат, не може ш да го купиш Адебајор и да го натераШ да седи на клупа. треба да има звезди и треба да има работници. Не сум премногу разочаран од вчера, мене ми беше јасно ко ден дека не можем да ја задржиме формата од ОБЈЕКТИВНИ ПРИЧИНИ.
тАКА да догодина паметно трошење пари и шиткање на целиот крш како Јованович, Нгог, Кончески, Поулсен и остало. Си стојам на тоа дека сеуште сме на равиот пат.