Евтини авионски карти

Член од
6 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
Im prativ mail na Skopski aerodrom i eve so mi odgovorija:
Според информациите коишто нам ни се достапни, авиокомпанијата Контики Скај до овој момент нема добиено дозвола за летање од страна на Агенцијата за цивилна и воздушна пловидба на Република Македонија. Тоа значи дека до овој момент, летовите не се потврдени.
Да, да и мене истото ми го пишаа, ама според моите информации и тоа што го читав на форумов, Агненцијата за цивилно воздухопловство (CAA) распишале тендер/субвенции за нови нискобуџетни компании, конкурсот заврши на 5-ти Јуни и деновиве се чека конечната листа на нови шест авиопревозници. Така да чим овие веќе си ги најавиле летовите значи би требало да се случат, бидејќи кај нас се’ се знае пред време само што “молчат“ надвежните од CAA. =) Поздрав.

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Да, да и мене истото ми го пишаа, ама според моите информации и тоа што го читав на форумов, Агненцијата за цивилно воздухопловство (CAA) распишале тендер/субвенции за нови нискобуџетни компании, конкурсот заврши на 5-ти Јуни и деновиве се чека конечната листа на нови шест авиопревозници. Така да чим овие веќе си ги најавиле летовите значи би требало да се случат, бидејќи кај нас се’ се знае пред време само што “молчат“ надвежните од CAA. =) Поздрав.
Не се надевај на шест нови авиопревозници, туку на шест нови дестинации.

Дозволата од УЦВП не е баш плукни - залепи. Со оглед на историјатот на компанијата и моменталниот сопственик, не би ме чудило тие летови воопшто да не бидат остварени.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
eftini avionski karti za egipet helouuuuuu

Оди во Аурора турс и плати си аранжман за Египет или пак преку некоја од српскиве агенции имаш за ефтини пари околу 350 евра со алл инклузиве, само што не знам колку ти е безбедно да патуваш во египет сега поради немирите

Tranquilis

Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
ќе сакате ли да ми помогнете да најдам нешто солидно до Гранада-Шпанија ми треба али Валенсија е тука блиску па ваљда тоа ми надобра опција...или ако имате подобра опција слободно понудете.. не мора да е директен лет...и не мора од скопје..може софија, белград, солун ете и тирана ни е во обзир,за период од 15 јули-20 јули..
Јас најдов нешто со http://wizzair.com/cheap-flights-from/BG/?language=EN али не ми е јасно како одат работиве..треба ли преку агенција нешто или сам си планираш што како... ај ако знае некој повеќе информации споделете ги со мене,
Фала многу,
Поздрав
За купување билети за low-cost компаниите ти препорачувам да одиш исклучиво директно, преку веб страницата. За Wizz Air можам да ти дадам и поконкретни информации - прва полезна информација е дека билетите можат да се платат и преку банковен трансфер, не си ограничена само на кредитни картички.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Дали може да се плати карта на рајан со виза за интернет од стопанска? И колку багаж е дозволено да се носи без да доплатиш? Или со други зборови дали може да помине она најмалото куферче што е (нормално нема да тежи повеќе од 3-4 кг). Еве на пример како ова сто е на сликава во средина што е? Rolling_suitcase_478_0_1314754114.jpg

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
Дали може да се плати карта на рајан со виза за интернет од стопанска? И колку багаж е дозволено да се носи без да доплатиш? Или со други зборови дали може да помине она најмалото куферче што е (нормално нема да тежи повеќе од 3-4 кг). Еве на пример како ова сто е на сликава во средина што е?Прегледај го приврзокот 44388
Strictly one item of cabin baggage per passenger (excluding infants) weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm is permitted. (handbag, briefcase, laptop, shop purchases, camera etc.) must be carried in your 1 permitted piece of cabin baggage.

Tranquilis

Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Дали може да се плати карта на рајан со виза за интернет од стопанска? И колку багаж е дозволено да се носи без да доплатиш? Или со други зборови дали може да помине она најмалото куферче што е (нормално нема да тежи повеќе од 3-4 кг). Еве на пример како ова сто е на сликава во средина што е?Прегледај го приврзокот 44388
Во зависност од конкретните димензии. Официјалната страница вели 55 * 40 * 20, а јас би додал дека за крајните 20 сантими (дебелина) всушност обично се толерира 23-4. Производителите на куфери обично препорачуваат кои модели се соодветни како cabin baggage.

Имај на ум дека преполнет куфер кој не е со цврста обвивка не ги задржува оригиналните димензии.

Линк до конкретната информација за Рајанер:
http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions#regulations-cabinbaggage

Cabin baggage:
http://www.samsonite.ch/bagages-cabine/categorie-fr.htm?or=6642810316&shs={898c817a-7620-481b-a450-5d70dbd1e9a9}
(Обично на кратки патувања сум со нешто вакво)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Во зависност од конкретните димензии. Официјалната страница вели 55 * 40 * 20, а јас би додал дека за крајните 20 сантими (дебелина) всушност обично се толерира 23-4. Производителите на куфери обично препорачуваат кои модели се соодветни како cabin baggage.

Имај на ум дека преполнет куфер кој не е со цврста обвивка не ги задржува оригиналните димензии.

Линк до конкретната информација за Рајанер:
http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions#regulations-cabinbaggage

Cabin baggage:
http://www.samsonite.ch/bagages-cabine/categorie-fr.htm?or=6642810316&shs={898c817a-7620-481b-a450-5d70dbd1e9a9}
(Обично на кратки патувања сум со нешто вакво)
Ви благодарам и на двајцата. Сега баш ги немам мерено димензиите на куферчето што го имам дома, но ќе проверам да видам колку се ...фала

Член од
6 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
I jas treba da letam do Malme, ama uste nemam kupeno karta, zoso i mene malce somnitelna mi e rabotava. Na skp.airports.com.mk na 18 Juni vo Departures uste nema nikoj "novitet"
Здраво, само да ти кажам Кон Тики Скај ги откажа летовите, така да ако планирас да купуваш карта од нив-НЕМОЈ! Преваранти се и лажговци што перат пари... поздрав
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 19:09 ---
За сите на Форумов не купувајте карти со Кон Тики Скај, се е лага дека вовеле авионски летови од Скопје. Преваранти и покварени само тоа можам да кажам. Пазете се. Поздрав и секое добро ...

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Некој да бил до Амстердам со авион да ми каже од каде можам најефтино да купам авионска карта?

Член од
6 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
Здраво на сите би сакал да ве прашам едно прашање. Денеска си букирав лет од Белград за Малме со Визз Аир, во букирањето си ставив 1 Bag, дали тоа значи багажот што ќе го чекирам или тоа што ќе го носам со себе во авион? Малку не ми беше јасно...И некој типс за како би можел да стигнам од автобуската во Белград до Аеродром “Никола Тесла“? =) Поздрав!

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Здраво на сите би сакал да ве прашам едно прашање. Денеска си букирав лет од Белград за Малме со Визз Аир, во букирањето си ставив 1 Bag, дали тоа значи багажот што ќе го чекирам или тоа што ќе го носам со себе во авион? Малку не ми беше јасно...И некој типс за како би можел да стигнам од автобуската во Белград до Аеродром “Никола Тесла“? =) Поздрав!
Чим си пишал една торба, тоа е багажот што ќе се чекира и тоа се наплаќа плус. А до аеродромот во Белград можеш да дојдеш со градски автобус број 72, поаѓа од Зелени венац, карта 120 дин

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Мислам дека си букирал за уште една торба покрај таа што е дозволена како рачен багаж до 10kg. А до која килажа е таа торба најубаво да си прочиташ на сајтот.

За превоз покрај со такси :) имаш две автобуски линии.
Едното е комбе, побргу стигнува, а и поскапо е, мислам дека е 300 дин во еден правец, ако не е нешто поскапено заради инфлацијата таму. Комбето застанува пред железничката станица.

http://www.beg.aero/upload/Mapa_i_tabela.pdf

Другата автобуска линија е бр. 72 од редовните градски линии. Не поминува покрај автобуската ама тргнува од близина, од Зелени венац, што е на нешто повеќе од 500м од автобуската. Патувањето до аеродром е околу 30-40 мин во зависност од гузвата низ градот. Мислам дека карта внатре во автобус е 150 дин.

http://www.gsp.rs/linija.asp?id=72

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Некој да бил до Амстердам со авион да ми каже од каде можам најефтино да купам авионска карта?
Aко сакаш од скопје нема да најдеш евтино, порано малев и чех беа евтини ама сеа се многу поскапени. Во зависност од кој период сакаш да идеш можеш да провериш од софија и белград со визер до ајндховен од каде до амстердам ти е околу 20 евра карта со воз и стигаш за 1:30 саат а возови имаш на 20 минути.

Kajgana Shop

На врв Bottom