Евтини авионски карти

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
Skopje Alexander the Great Airport will soon see flights to six new destinations. The new routes come as a result of the international tender call to low cost airlines which offers government subsidies to those willing to operate flights to the Macedonian capital. The Macedonian Prime Minister, Nikola Gruevski, said yesterday that the tender is in its final phase and details are soon to be released. However, he did confirm that the new destinations will be Munich, Dortmund, Basel, Eindhoven, Malmo and Milan.

od: http://exyuaviation.blogspot.com/2012/06/new-flights-from-skopje-announced.html#comment-form

FALA BOGU :))

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Skopje Alexander the Great Airport will soon see flights to six new destinations. The new routes come as a result of the international tender call to low cost airlines which offers government subsidies to those willing to operate flights to the Macedonian capital. The Macedonian Prime Minister, Nikola Gruevski, said yesterday that the tender is in its final phase and details are soon to be released. However, he did confirm that the new destinations will be Munich, Dortmund, Basel, Eindhoven, Malmo and Milan.

od: http://exyuaviation.blogspot.com/2012/06/new-flights-from-skopje-announced.html#comment-form

FALA BOGU :))
Освен Базел кој најверојатно ќе го земе Easyjet, сите останати ќе ги лета WizzAir.На 21 овој месец ќе има детално соопштение

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
Od site 6 novi destinacii samo Milano ne mi e jasna.

Venecija veke poveke od edna godina ima redovna linija do Skopje preku Wizz, mnogu pologicna varijanta mislam bi bila Rim ali ete..

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Важно известување за сите тие што купиле или планираат да купат карти од Контики Скај.Офицјално добија дозвола за летање од денеска што значи дека КОНЕЧНО тие летови најавувани по неколку пати ќе се реализираат.Така да слободно купувајте карти.Еве за тие што сакаат да се уверат линк до одобрение за летање.Последното Alfa Air е Контики.
http://caa.gov.mk/Upload/Document/MK/red/Нередовен јавен воздушен превоз_12.06.2012.pdf

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Od site 6 novi destinacii samo Milano ne mi e jasna.

Venecija veke poveke od edna godina ima redovna linija do Skopje preku Wizz, mnogu pologicna varijanta mislam bi bila Rim ali ete..
Рим веќе има каков-таков сообраќај. Милан воопшто не е поврзан, а Малпенза е аеродром со интерконтинентални дестинации.

Официјалното соопштение е на 21-ви јуни.

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
Use se mislam dali da kupam karta za Malme preku Kontiki Sky :confused:
Mislam, dali e sigurno? Zoso vo minatoto imale nekoi problemi

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Важно известување за сите тие што купиле или планираат да купат карти од Контики Скај.Офицјално добија дозвола за летање од денеска што значи дека КОНЕЧНО тие летови најавувани по неколку пати ќе се реализираат.Така да слободно купувајте карти.Еве за тие што сакаат да се уверат линк до одобрение за летање.Последното Alfa Air е Контики.
http://caa.gov.mk/Upload/Document/MK/red/Нередовен јавен воздушен превоз_12.06.2012.pdf
Што е со овие нередовни линии?

Инаку планирам да идам за Холандија, карта преку визаир од бугарија е околу 100евра(повратна), ме интересира дали има нешто слично со цена во Македонија и да ми појасни некој од кога ќе почне визаир со летови за Ајндховен од Скопје?

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7

Инаку планирам да идам за Холандија, карта преку визаир од бугарија е околу 100евра(повратна), ме интересира дали има нешто слично со цена во Македонија и да ми појасни некој од кога ќе почне визаир со летови за Ајндховен од Скопје?
Neredovni linii, znaci deka stanuva zbor za sezonski linii. Mislam deka poslednite letovi na KONTIKI kon site destinacii ke bide krajot na Oktomvri.

Wizzair so novite letovi ke pocne na krajot na godinava.

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Neredovni linii, znaci deka stanuva zbor za sezonski linii. Mislam deka poslednite letovi na KONTIKI kon site destinacii ke bide krajot na Oktomvri.

Wizzair so novite letovi ke pocne na krajot na godinava.
Нередовни линии значи дека превозникот нема обврска да ги оствари летовите, да даде надомест за доцнење, ниту има обврска да ги извести патниците за евентуални промени. Со други зборови, ризикот за купување билети со компании кои остваруваат такви летови е скоро 100% на тој што го купил.

Контики има планирано летови од јуни најдоцна до крај на септември. Моменталната сопственичка структура е далеку посомнителна од оние кои имаа проблеми.

Wizz Air почнува со *редовен* сообраќај од крај на октомври.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Ахам, океј...

Tranquilis blackxs
А за Холандија да не знаете некој евтин лет? (засега планирам преку визаир од Софија)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354

Ајднховен не е во понуда на Контики, инаку летовите се изведуваат така што прво леташ за Букурешт и од таму се префрлаш на авион до крајната дестинација.Нередовна линија е линија која што е само сезонска и притоа доколку бројот на патници е мал летот може и да биде откажен

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Ајднховен не е во понуда на Контики, инаку летовите се изведуваат така што прво леташ за Букурешт и од таму се префрлаш на авион до крајната дестинација.Нередовна линија е линија која што е само сезонска и притоа доколку бројот на патници е мал летот може и да биде откажен
Видов за Контики, но не мора да е Ајндховен, гледам дека има и за Амстердам, и тоа ми одговара.
Каде би можел да ги најдам цените за Corendon Dutch Airlines и Tui Airlines Nederland?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354

Kajgana Shop

На врв Bottom