Според болдираново заклучив дека си тотално дупе во фудбал и врска немаш, едноставно брате, знаеш ли што пишуваш?Со оваа ретардирана дебилска управа тешко успех да се има
--- надополнето ---
А ти да не мислиш дека нашата управа е сјајна ?? Засега значи ЗАСЕГА ова е комплетно најсмешната управа која сум ја видел....едноставно имам чуство дека со клубот управуваат кловнови!! Кога ќе размислам подобро знам дека ова се способни луѓе со одлични планови...ама ЗАСЕГА воопшто не покажуваат такво нешто. Назначувањето на Кени им беше единствената добра одлука што вреди да се спомене..сега ќе видиме и за овој Кларк..а за играчи ќе си почекаме...не е проблем тоа. Пред нас се годините. Ај до 1ви Септември ќе составиме тим..па 2 години ќе се уигруваме додека не се пензионираат Џерард и компанија и пак одново.....ќе го повлечам ова кога ќе направат некој добар трансфер - дотогаш НЕ!!!
--- надополнето ---
Кој чека ќе дочека - само што некој пукнал од чекање
--- надополнето ---
Тоа само горниот го знае! А трансфери не ни очекувај
--- надополнето ---
На ПЛ мислеше
Е па ти знаеш повеќе...ајде објасни ми!!! Што пишувам? Тоа што 2 години по ред се повторува и се повторува и е на пат повторно да се повтори? Може овие газди се подобри од претходните...е па ајде сакам да ги видам на дело! Не верувам веќе на американци. Па нека повелат нека ја вратат довербата ( не само мојата ) Доверба се враќа со дела а не со зборови. Доволно ми е од ветување. И оние идиоти од газди што ги имавме ветуваа: ќе дадеме 100 милиони ќе дадеме 70 милиони ќе направиме ова ќе направиме она.....видовме колку направија. На тимот му требаат нови играчи. НОВИ а тоа се прави со купување за кое е потребно да се вложат ПАРИ а не ветувања.ДО кога треба да чекам за да се состави добар тим ? 6 сезони ? 7 ?? И немојте со тие бедни изговори дека Јануари не бил погоден за трансфери. Џеко ? Маскерано ? Аршавин ? Роналдо феноменот ( ако не грешам ) ...како тоа немало големи трансфери во Јануари ? Има и се може да има само некој треба да вложи а не да зборува. Не знаеле ништо за фудбал..па зтоа го земаа Комоли. Затоа е тука Далглиш.....затоа е тука целиот одбор кој го составија. или треба да се чека до на лето? Па не е можно за едно лето да се состави добар тим кој ќе се бори за титула. Треба да се почне од сега. А ако мислат дека можат на лето да направат победнички тим само напред. Дај Боже да успеат. А ако пак мислат полека полека со години да се влечкаат додека да се освои титула нека одат по ѓаволите. Доволно чекавме!! Уште колку треба според тебе? Уште 20 години ? Прво види си го сопствениот клуб. Една сезона ви тргна на лошо и одма со плачење. Не ви чинел газдата не ви чинело ова не ви чинело она... а да немате титула 20 години?? Ќе извршите самоубиство!Според болдираново заклучив дека си тотално дупе во фудбал и врска немаш, едноставно брате, знаеш ли што пишуваш?
Ливерпул последните години мака мачи ради газдите на клубот, кој и да дојдеше гледаше како од клубот да украде што повеќе пари, воопшто не гледаше да инвестира ниту во играчки кадар ниту во ништо.Е па ти знаеш повеќе...ајде објасни ми!!! Што пишувам? Тоа што 2 години по ред се повторува и се повторува и е на пат повторно да се повтори? Може овие газди се подобри од претходните...е па ајде сакам да ги видам на дело! Не верувам веќе на американци. Па нека повелат нека ја вратат довербата ( не само мојата ) Доверба се враќа со дела а не со зборови. Доволно ми е од ветување. И оние идиоти од газди што ги имавме ветуваа: ќе дадеме 100 милиони ќе дадеме 70 милиони ќе направиме ова ќе направиме она.....видовме колку направија. На тимот му требаат нови играчи. НОВИ а тоа се прави со купување за кое е потребно да се вложат ПАРИ а не ветувања.ДО кога треба да чекам за да се состави добар тим ? 6 сезони ? 7 ?? И немојте со тие бедни изговори дека Јануари не бил погоден за трансфери. Џеко ? Маскерано ? Аршавин ? Роналдо феноменот ( ако не грешам ) ...како тоа немало големи трансфери во Јануари ? Има и се може да има само некој треба да вложи а не да зборува. Не знаеле ништо за фудбал..па зтоа го земаа Комоли. Затоа е тука Далглиш.....затоа е тука целиот одбор кој го составија. или треба да се чека до на лето? Па не е можно за едно лето да се состави добар тим кој ќе се бори за титула. Треба да се почне од сега. А ако мислат дека можат на лето да направат победнички тим само напред. Дај Боже да успеат. А ако пак мислат полека полека со години да се влечкаат додека да се освои титула нека одат по ѓаволите. Доволно чекавме!! Уште колку треба според тебе? Уште 20 години ? Прво види си го сопствениот клуб. Една сезона ви тргна на лошо и одма со плачење. Не ви чинел газдата не ви чинело ова не ви чинело она... а да немате титула 20 години?? Ќе извршите самоубиство!
Знам кој им е планот и искрено не ми се допаѓа. Ќе биде добар секако за по некоја година....НО ЗА ТИМ КОЈ 20 ГОДИНИ НЕ ОСВОИЛ ТИТУЛА ВО ДОМАШНОТО ПРВЕНСТВО ЕДНОСТАВНО НЕ СМЕЕ ДА ИМА ВЕЌЕ ОДЛОЖУВАЊЕ!!Смачено ми е да чекам.Ајде вака....значи планот им е добар реално и донекаде ми се допаѓа. Е арно ама сум чекал долго време така да не ми се чека веќе. Што ги кошта да фрлат 40 милиони + пари од продажба и да направат добар тим? Млад добар тим кој ќе биде способен да се бори за титула одма.Па потоа нема потреба од огромни вложувања неколку години.....ќе можат полека да си вложуваат по малку во млади таленти и да се насочат кон академијата. Ионака како што сам рече ФИФА ќе го наложи тоа. Е па имаме една година да потрошиме добри пари за добар тим млад но спремен за титула а потоа полека полека да подготвуваме замена за тој тим по некоја година. Еве сега ќе ти дадам примерЛиверпул последните години мака мачи ради газдите на клубот, кој и да дојдеше гледаше како од клубот да украде што повеќе пари, воопшто не гледаше да инвестира ниту во играчки кадар ниту во ништо.
Газдиве ви се нови, уште се нови во фудбалот и нормално е да не очекуваш дека уште сега ќе се залетуваат со 30 милонски трансфери ко Шеиците, затоа што знаат дека така не се гради тим со долгорочни цели и успеси, дека така не се гради тим за кој ќе играат играчи кои играат со срце за тимот, остави ги Сити на страна.
Дали прочита на нет дека 6 скаути се отпуштени од ерата на Бенитез, мене тоа ми асоцира на тотална реконструкција на тимот, мислам дека и Ливерпул ќе почне со системот на кој функционира Барса а еве го и мојот Челзи полека али сигурно се префрлува на него. Тоа ми изгледа на визија на сопствениците за во иднина да се изгради победнички тим со сопствени играчи, нешто ко Манчестер.
Можеби ќе биде потребно време али кога тогаш сигурно ќе профункционира и ќе донесе многу титули, верувај ми.
Со доведувањето на Кларк не си свесен колку сте добиле на квалитет, тоа самото ќе почне да говори во блиска иднина, биди сигурен.
Никад не се прават големи трансфери во Јануари, премногу е сложено и комплицирано а и временски си ограничен за да направиш добар трансфер, малку се 30 дена.
Биди среќен што вашите газди се свесни дека тоа е иднината на модерниот фудбал, ФИФА го наметнува тоа, на сила ќе стапи од следната сезона кога нема да може да се даваат ненормални суми за играчи, пак се сведува на можностите на самиот клуб, се надевам ме сфати на што сакам да укажам.
Инаку за Челзи, не се секирај, плачеме зошто има потреба од тоа, затоа што нашите сопственици не се Американци, туку Рус и сеуште мисли дека функционира социјализам и монархија, за Челзи немам потреба да ти пишувам и објаснувам не те интересира, али да не чини, не чини се во Челзи.
Има има тој уште да даде. Уште 2 сезони ќе ги игра. Едноставно должен е да изигра уште 1-2 сезони за да се освои таа титула. Не би била толку слатка без него затоа нека остане.Само да видиме колку Кени ќе извади од него. И затоа викам сега да се прави тим. Ако чекаме уште ќе ни заминат и тие играчи што ги имаме па после се одново ќе треба.Смачено му е и на Џерард - неговиот проблем е на психичка основа - затоа и го посакував Кени за менаџер. Тој ако не го врати Џерард тогаш дефинитивно нема спас за него.Единствено, ако веќе правите нова ера, тогаш така и нека почнат... Вака, од мене, од моја гледна точка, Џерард нема што повеќе да му дај на Ливерпул.. Игра лоша сезона, како и предходната, не игра со ист жар... Сигурен сум дека го сака клубот, но не сум сигурен дека може да ви даде уште многу за тимот... Ако веќе се почна на ново, и ако уште дава некој 25 000 000 за него, јас да сум ко Далглиш не се двоумам... Читав за него, и изоставувал клучни играчи од минатото, кога Ливерпул освојувал титули....
Многу е важно, да не ме сфатите погрешно, Џерард е легенда на Ливерпул, Е, и Ќе остане легенда, и не само на Ливерпул туку и на Англискиот и Светскиот фудбал.... Но, не сум уверен дека може да даде уште многу за Ливерпул... Венгер имаше голем „сенс“, кога ги пушти Анри, Пирес, Виеира, Љунберг да заминат, а годините беа тие, почеток на 30тите...Знам дека Далглиш има „мадиња“ да го направи тоа.... Само не знам кога
џерард не си оди од ливерпул додека не освои титула сонего, и толку многу е влијателен во тимот што неговиот глас беше клучниот за замиувањето на рафа.....и има уште многу да даде но сам против 11 од спротивна страна не се може , повеќе би одел на торес да се продаде додека даваат занего 50 милиони оти тој да се врати во форма малце потешко, тој пукаше додека имаше шпанци во тимот кој работеа занего и плус се плаши да оди на контакти оти е премногу нежен кутриот оти ако го повредат пак на коленото и збогум од фудбалот ....не ме сваќајте погрешно но видете ја валенсија само што прави за тие пари суарез , негредо и коентрао можеме да ги донесемеЕдинствено, ако веќе правите нова ера, тогаш така и нека почнат... Вака, од мене, од моја гледна точка, Џерард нема што повеќе да му дај на Ливерпул.. Игра лоша сезона, како и предходната, не игра со ист жар... Сигурен сум дека го сака клубот, но не сум сигурен дека може да ви даде уште многу за тимот... Ако веќе се почна на ново, и ако уште дава некој 25 000 000 за него, јас да сум ко Далглиш не се двоумам... Читав за него, и изоставувал клучни играчи од минатото, кога Ливерпул освојувал титули....
Многу е важно, да не ме сфатите погрешно, Џерард е легенда на Ливерпул, Е, и Ќе остане легенда, и не само на Ливерпул туку и на Англискиот и Светскиот фудбал.... Но, не сум уверен дека може да даде уште многу за Ливерпул... Венгер имаше голем „сенс“, кога ги пушти Анри, Пирес, Виеира, Љунберг да заминат, а годините беа тие, почеток на 30тите...Знам дека Далглиш има „мадиња“ да го направи тоа.... Само не знам кога