Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Иначе Дамиен Комоли отпуштил 6 скаути минатата недела. Сите тие биле назначени од Рафа Бенитез.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Нас ни требаат:
Лев бек, централен дефанзивец, напаѓач, лево крило и десно крило. Доколку ова не се увиди и не се санира нема титула. Колку сака нека е Кени добар едноставно титула нема. Може само 4то или 3то место..повеќе не! Лев бек нека го враќаат Инсуа а ако не тогаш Коентрао. За централен да видиме како ќе им оди на Шкртел и Агер а ако не оди тогаш одма нов. Лево крило под итно а за десно може да се издржи. За напаѓач сакам да го видам Бабел како ќе му оди а ако не му оди тогаш одма нов. И да ...ќе се каеме за Суарез ама научени сме ние на тоа така да само напред...нека го купи Тотенхем.

--- надополнето ---

И утре изгледа ќе ангажираат CEO или пак некој копук од играч!

A

Auditore

Гостин
Со оваа ретардирана дебилска управа тешко успех да се има

--- надополнето ---

А ти да не мислиш дека нашата управа е сјајна ?? Засега значи ЗАСЕГА ова е комплетно најсмешната управа која сум ја видел....едноставно имам чуство дека со клубот управуваат кловнови!! Кога ќе размислам подобро знам дека ова се способни луѓе со одлични планови...ама ЗАСЕГА воопшто не покажуваат такво нешто. Назначувањето на Кени им беше единствената добра одлука што вреди да се спомене..сега ќе видиме и за овој Кларк..а за играчи ќе си почекаме...не е проблем тоа. Пред нас се годините. Ај до 1ви Септември ќе составиме тим..па 2 години ќе се уигруваме додека не се пензионираат Џерард и компанија и пак одново.....ќе го повлечам ова кога ќе направат некој добар трансфер - дотогаш НЕ!!!

--- надополнето ---

Кој чека ќе дочека - само што некој пукнал од чекање

--- надополнето ---

Тоа само горниот го знае! А трансфери не ни очекувај

--- надополнето ---

На ПЛ мислеше
Според болдираново заклучив дека си тотално дупе во фудбал и врска немаш, едноставно брате, знаеш ли што пишуваш?

Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Абе во зимскиов трасфер период како што најавуваат изгледа нема никој да го земат, шпекулациите се сосема безврска...А тоа ако не се доведат некои играчи кои очигледно недостигаат, значи дека в година нема да играме во европа, а тоа навестува дека најдобрите играчи ќе сакаат да си заминат, а во Ливерпул нема да сака никој да дојде, од проста причина што Тотенхем ќе игра во Лига Шампиони а ние никаде..Ако Даглиш смета дека со овој состав ќе направи нешто, ајде нека проба, ама се гледа капацитетот нема играч што ќе ја изведе топката, играч што ќе прави асистенции, атркакции...Овој Меирелеш беше доведен за да формира акции, ама ни М не се виде од него, Маскерано беше многу покорисен во дефанзива, дури и знаеше во напад да асистира некогаш, За Лукас не зборувам, оти играчов не ме бендисува воопшто, на негово место имавме многу подобри играчи кои си заминаа - Сисоко и Алонсо, тој стварно се труди ама нема капацитет, нема брзина, агресија во него, со поквалитетна екипа ќе се изгуби, на таа позиција би го довел Џон Мензах играчот на Гана кој на светското блескаше со својата корпуленција и агресивност, но го забележа Сандерленд и го лапна за ефтини пари, а нашиве нека дремат...Еве сега гледам и еден добар дефанзивец замина во твенте Огучи Онјеву, ние пак ништо...Значи како управата да се задоволи со скромен тим, со скромни амбиции, не се вложува напор за создавање подобра екипа...за некое време ќе почнеме да се радуваме со нерешени резултати со екипи како Виган, Вест Хем и тн...Го нема веќе оној шампионски Ливерпул

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Според болдираново заклучив дека си тотално дупе во фудбал и врска немаш, едноставно брате, знаеш ли што пишуваш?
Е па ти знаеш повеќе...ајде објасни ми!!! Што пишувам? Тоа што 2 години по ред се повторува и се повторува и е на пат повторно да се повтори? Може овие газди се подобри од претходните...е па ајде сакам да ги видам на дело! Не верувам веќе на американци. Па нека повелат нека ја вратат довербата ( не само мојата ) Доверба се враќа со дела а не со зборови. Доволно ми е од ветување. И оние идиоти од газди што ги имавме ветуваа: ќе дадеме 100 милиони ќе дадеме 70 милиони ќе направиме ова ќе направиме она.....видовме колку направија. На тимот му требаат нови играчи. НОВИ а тоа се прави со купување за кое е потребно да се вложат ПАРИ а не ветувања.ДО кога треба да чекам за да се состави добар тим ? 6 сезони ? 7 ?? И немојте со тие бедни изговори дека Јануари не бил погоден за трансфери. Џеко ? Маскерано ? Аршавин ? Роналдо феноменот ( ако не грешам ) ...како тоа немало големи трансфери во Јануари ? Има и се може да има само некој треба да вложи а не да зборува. Не знаеле ништо за фудбал..па зтоа го земаа Комоли. Затоа е тука Далглиш.....затоа е тука целиот одбор кој го составија. или треба да се чека до на лето? Па не е можно за едно лето да се состави добар тим кој ќе се бори за титула. Треба да се почне од сега. А ако мислат дека можат на лето да направат победнички тим само напред. Дај Боже да успеат. А ако пак мислат полека полека со години да се влечкаат додека да се освои титула нека одат по ѓаволите. Доволно чекавме!! Уште колку треба според тебе? Уште 20 години ? Прво види си го сопствениот клуб. Една сезона ви тргна на лошо и одма со плачење. Не ви чинел газдата не ви чинело ова не ви чинело она... а да немате титула 20 години?? Ќе извршите самоубиство!

A

Auditore

Гостин
Е па ти знаеш повеќе...ајде објасни ми!!! Што пишувам? Тоа што 2 години по ред се повторува и се повторува и е на пат повторно да се повтори? Може овие газди се подобри од претходните...е па ајде сакам да ги видам на дело! Не верувам веќе на американци. Па нека повелат нека ја вратат довербата ( не само мојата ) Доверба се враќа со дела а не со зборови. Доволно ми е од ветување. И оние идиоти од газди што ги имавме ветуваа: ќе дадеме 100 милиони ќе дадеме 70 милиони ќе направиме ова ќе направиме она.....видовме колку направија. На тимот му требаат нови играчи. НОВИ а тоа се прави со купување за кое е потребно да се вложат ПАРИ а не ветувања.ДО кога треба да чекам за да се состави добар тим ? 6 сезони ? 7 ?? И немојте со тие бедни изговори дека Јануари не бил погоден за трансфери. Џеко ? Маскерано ? Аршавин ? Роналдо феноменот ( ако не грешам ) ...како тоа немало големи трансфери во Јануари ? Има и се може да има само некој треба да вложи а не да зборува. Не знаеле ништо за фудбал..па зтоа го земаа Комоли. Затоа е тука Далглиш.....затоа е тука целиот одбор кој го составија. или треба да се чека до на лето? Па не е можно за едно лето да се состави добар тим кој ќе се бори за титула. Треба да се почне од сега. А ако мислат дека можат на лето да направат победнички тим само напред. Дај Боже да успеат. А ако пак мислат полека полека со години да се влечкаат додека да се освои титула нека одат по ѓаволите. Доволно чекавме!! Уште колку треба според тебе? Уште 20 години ? Прво види си го сопствениот клуб. Една сезона ви тргна на лошо и одма со плачење. Не ви чинел газдата не ви чинело ова не ви чинело она... а да немате титула 20 години?? Ќе извршите самоубиство!
Ливерпул последните години мака мачи ради газдите на клубот, кој и да дојдеше гледаше како од клубот да украде што повеќе пари, воопшто не гледаше да инвестира ниту во играчки кадар ниту во ништо.
Газдиве ви се нови, уште се нови во фудбалот и нормално е да не очекуваш дека уште сега ќе се залетуваат со 30 милонски трансфери ко Шеиците, затоа што знаат дека така не се гради тим со долгорочни цели и успеси, дека така не се гради тим за кој ќе играат играчи кои играат со срце за тимот, остави ги Сити на страна.
Дали прочита на нет дека 6 скаути се отпуштени од ерата на Бенитез, мене тоа ми асоцира на тотална реконструкција на тимот, мислам дека и Ливерпул ќе почне со системот на кој функционира Барса а еве го и мојот Челзи полека али сигурно се префрлува на него. Тоа ми изгледа на визија на сопствениците за во иднина да се изгради победнички тим со сопствени играчи, нешто ко Манчестер.
Можеби ќе биде потребно време али кога тогаш сигурно ќе профункционира и ќе донесе многу титули, верувај ми.
Со доведувањето на Кларк не си свесен колку сте добиле на квалитет, тоа самото ќе почне да говори во блиска иднина, биди сигурен.
Никад не се прават големи трансфери во Јануари, премногу е сложено и комплицирано а и временски си ограничен за да направиш добар трансфер, малку се 30 дена.
Биди среќен што вашите газди се свесни дека тоа е иднината на модерниот фудбал, ФИФА го наметнува тоа, на сила ќе стапи од следната сезона кога нема да може да се даваат ненормални суми за играчи, пак се сведува на можностите на самиот клуб, се надевам ме сфати на што сакам да укажам.
Инаку за Челзи, не се секирај, плачеме зошто има потреба од тоа, затоа што нашите сопственици не се Американци, туку Рус и сеуште мисли дека функционира социјализам и монархија, за Челзи немам потреба да ти пишувам и објаснувам не те интересира, али да не чини, не чини се во Челзи.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Ливерпул последните години мака мачи ради газдите на клубот, кој и да дојдеше гледаше како од клубот да украде што повеќе пари, воопшто не гледаше да инвестира ниту во играчки кадар ниту во ништо.
Газдиве ви се нови, уште се нови во фудбалот и нормално е да не очекуваш дека уште сега ќе се залетуваат со 30 милонски трансфери ко Шеиците, затоа што знаат дека така не се гради тим со долгорочни цели и успеси, дека така не се гради тим за кој ќе играат играчи кои играат со срце за тимот, остави ги Сити на страна.
Дали прочита на нет дека 6 скаути се отпуштени од ерата на Бенитез, мене тоа ми асоцира на тотална реконструкција на тимот, мислам дека и Ливерпул ќе почне со системот на кој функционира Барса а еве го и мојот Челзи полека али сигурно се префрлува на него. Тоа ми изгледа на визија на сопствениците за во иднина да се изгради победнички тим со сопствени играчи, нешто ко Манчестер.
Можеби ќе биде потребно време али кога тогаш сигурно ќе профункционира и ќе донесе многу титули, верувај ми.
Со доведувањето на Кларк не си свесен колку сте добиле на квалитет, тоа самото ќе почне да говори во блиска иднина, биди сигурен.
Никад не се прават големи трансфери во Јануари, премногу е сложено и комплицирано а и временски си ограничен за да направиш добар трансфер, малку се 30 дена.
Биди среќен што вашите газди се свесни дека тоа е иднината на модерниот фудбал, ФИФА го наметнува тоа, на сила ќе стапи од следната сезона кога нема да може да се даваат ненормални суми за играчи, пак се сведува на можностите на самиот клуб, се надевам ме сфати на што сакам да укажам.
Инаку за Челзи, не се секирај, плачеме зошто има потреба од тоа, затоа што нашите сопственици не се Американци, туку Рус и сеуште мисли дека функционира социјализам и монархија, за Челзи немам потреба да ти пишувам и објаснувам не те интересира, али да не чини, не чини се во Челзи.
Знам кој им е планот и искрено не ми се допаѓа. Ќе биде добар секако за по некоја година....НО ЗА ТИМ КОЈ 20 ГОДИНИ НЕ ОСВОИЛ ТИТУЛА ВО ДОМАШНОТО ПРВЕНСТВО ЕДНОСТАВНО НЕ СМЕЕ ДА ИМА ВЕЌЕ ОДЛОЖУВАЊЕ!!Смачено ми е да чекам.Ајде вака....значи планот им е добар реално и донекаде ми се допаѓа. Е арно ама сум чекал долго време така да не ми се чека веќе. Што ги кошта да фрлат 40 милиони + пари од продажба и да направат добар тим? Млад добар тим кој ќе биде способен да се бори за титула одма.Па потоа нема потреба од огромни вложувања неколку години.....ќе можат полека да си вложуваат по малку во млади таленти и да се насочат кон академијата. Ионака како што сам рече ФИФА ќе го наложи тоа. Е па имаме една година да потрошиме добри пари за добар тим млад но спремен за титула а потоа полека полека да подготвуваме замена за тој тим по некоја година. Еве сега ќе ти дадам пример
Суарез 22 милиони, Шоукрос 10 нека е, Џервињо 12, Хонда 15 ( маркетинг причини од кои ќе земеме околу 40 милиони и парите ќе им се вратат )и ете Инсуа назад. Се на се околу 60 милиони и рачунај ќе летнат многу играчи: Деген,Ел жар, Шкртел,Кирче,Кончески,Поулсен,Аквилани, Јовче,Макси...кога ќе видиш едно 30тина милиони требаат нето потрошувачка што реално не е многу за разлика од оние ненормални суми кои Сити ги стега за само еден играч и јас сум против тоа да се фрлаат големи пари на играчи.
Е па види сега
--------------------------Реина ( 27 години )-----------------------
Џонсон (26)--------Шоукрос(23)----Агер(26)------Инсуа(23)
-----------------------Џерард(30)---Раул(27)----------------
Хонда(24)----------------------------------------Џервињо(23)
-------------------Суарез(23)-------Торес(26)------------------
И ги имаме Дарби(22),Кели(20),Вилсон(18), Ајала(19),Аурелио(30),Лукас(23)Пачеко(20)Сусо(17) Нгог(21) итн да не набројувам......тимов го напишав онака за пример.....гледаш дека сите се млади( годините тука некаде се) со ваков тим можеме комотно да тераме 3-4 сезони и уште од првата да се бориме за титула и не заборавај дека тие деца од по 18-19 години ќе пораснат и ќе бидат спремни одма да заменат а во меѓувреме газдите со повремени вложувања да додадат уште некој талент. Без многу пари и сегашност и иднина...само тоа го барам!

--- надополнето ---

Значи накратко: Добар им е планот ама сакам резултати сега. Нека си го тераат планот тие ама нека мислат и на сегашноста....нека дадат малку пари...не барам 100 милиони туку малку пари да се среди тимот па после нека си продолжат со таа стратегија на долгорочен план. Тоа ми се допаѓа ама не ми се допаѓа тоа што сакаат да ја жртвуваат сегашноста за тоа!

--- надополнето ---

Земи го типацов за пример - Alex-Oxlade-Chamberlain!!
Ќе биде голем играч еден ден. Ама не сега. Не сега.Нека купат друг поискусен а сепак млад. А овој за во иднина. За ова зборувам. Нека направат добар тим а потоа нека се насочат на вакви играчи за потака. СО мирна глава без да се грижат за моменталната состојба на клубот.Секако дека овие газди се способни и подобри од другите. Ама јас сакам дело а не зборови. Затоа и имам чуство дека ова е брод без капетан. Додека не направат нешто добро не можам да речам дека се одлични газди. Кога ќе направат нешто тогаш ќе речам дека се најдобри

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Единствено, ако веќе правите нова ера, тогаш така и нека почнат... Вака, од мене, од моја гледна точка, Џерард нема што повеќе да му дај на Ливерпул.. Игра лоша сезона, како и предходната, не игра со ист жар... Сигурен сум дека го сака клубот, но не сум сигурен дека може да ви даде уште многу за тимот... Ако веќе се почна на ново, и ако уште дава некој 25 000 000 за него, јас да сум ко Далглиш не се двоумам... Читав за него, и изоставувал клучни играчи од минатото, кога Ливерпул освојувал титули....

Многу е важно, да не ме сфатите погрешно, Џерард е легенда на Ливерпул, Е, и Ќе остане легенда, и не само на Ливерпул туку и на Англискиот и Светскиот фудбал.... Но, не сум уверен дека може да даде уште многу за Ливерпул... Венгер имаше голем „сенс“, кога ги пушти Анри, Пирес, Виеира, Љунберг да заминат, а годините беа тие, почеток на 30тите...Знам дека Далглиш има „мадиња“ да го направи тоа.... Само не знам кога

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Единствено, ако веќе правите нова ера, тогаш така и нека почнат... Вака, од мене, од моја гледна точка, Џерард нема што повеќе да му дај на Ливерпул.. Игра лоша сезона, како и предходната, не игра со ист жар... Сигурен сум дека го сака клубот, но не сум сигурен дека може да ви даде уште многу за тимот... Ако веќе се почна на ново, и ако уште дава некој 25 000 000 за него, јас да сум ко Далглиш не се двоумам... Читав за него, и изоставувал клучни играчи од минатото, кога Ливерпул освојувал титули....

Многу е важно, да не ме сфатите погрешно, Џерард е легенда на Ливерпул, Е, и Ќе остане легенда, и не само на Ливерпул туку и на Англискиот и Светскиот фудбал.... Но, не сум уверен дека може да даде уште многу за Ливерпул... Венгер имаше голем „сенс“, кога ги пушти Анри, Пирес, Виеира, Љунберг да заминат, а годините беа тие, почеток на 30тите...Знам дека Далглиш има „мадиња“ да го направи тоа.... Само не знам кога
Има има тој уште да даде. Уште 2 сезони ќе ги игра. Едноставно должен е да изигра уште 1-2 сезони за да се освои таа титула. Не би била толку слатка без него затоа нека остане.Само да видиме колку Кени ќе извади од него. И затоа викам сега да се прави тим. Ако чекаме уште ќе ни заминат и тие играчи што ги имаме па после се одново ќе треба.Смачено му е и на Џерард - неговиот проблем е на психичка основа - затоа и го посакував Кени за менаџер. Тој ако не го врати Џерард тогаш дефинитивно нема спас за него.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060

џерард не си оди од ливерпул додека не освои титула сонего, и толку многу е влијателен во тимот што неговиот глас беше клучниот за замиувањето на рафа.....и има уште многу да даде но сам против 11 од спротивна страна не се може , повеќе би одел на торес да се продаде додека даваат занего 50 милиони оти тој да се врати во форма малце потешко, тој пукаше додека имаше шпанци во тимот кој работеа занего и плус се плаши да оди на контакти оти е премногу нежен кутриот оти ако го повредат пак на коленото и збогум од фудбалот ....не ме сваќајте погрешно но видете ја валенсија само што прави за тие пари суарез , негредо и коентрао можеме да ги донесеме :toe:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Како шо кажав..... ке бараме преку леб погача!

Кени штотуку дојде, Кларк исто така.......неможе Комоли на своја рака да донесе засилувања (што е одлично за нас).

Друго.... гледам некој пишува 5-6 играчи.............

Зарем искрено мислите дека во Јануари ке се донесат нови 5-6 играчи.............алоо.... да не сте ја згрешиле темата, таква работа во фан клубот на Манчестер Сити, овде НЕ!

Значи толкав број на играч не се донесува на крајот на сезоната, а камоли пак во Јануари. Оваа сезона највеке што може да се донесат се 2 играчи, што искрено и не верувам дека ке бидат толку.... мислам дека овој Јануари ке се донесе едно засилување..... ништо повеке, едино ако се изврши повторно притисок од навивачите, затоа што искрено со назначувањето на Кени, новите газди го потврдија она што го рекоа на денот на преземањето на клубот, а тоа е дека Навивачите ке имаат важна улога во тимот!

Розенберг.....те знам во која фаза си, искрено ја колку толку се залечив со отстранувањто на Хоџсон, но и мене кога мине извесно време и кога почнува да ми врие одвнатре и јас барам ИНСТАНТ Резултати!

Реално гледано..... подобро е вака, подобро да се развиваме и работите да течат во вистински правец одколку да биде како да биде како порано.....додека трае проблемот да се реше, за последиците ке мислиме.
Веке такви случувања не сакам ни да ги помислам во нашиот клуб, не ни требаат брзи одговори затоа што како што велат - „Брза кучка, слепи кутриња рага“, ние такви кутриња веке ги имаме за извоз!

Можеби Кени не беше најдоброто решение (според мене) во смисол на тактички план, но за психолошки во кој ние западнавме длабоко и те како е добар.
Исто така....се задоволија и навивачите и се ставија под контрола.

Хенри со овој потег (Кени) и те како доби, одигра многу мудро. Останува да видиме дали оваа мудрост ке ја пренеси и во останатите делови од тимот.
Со досегашните промени во клубот но и со најавата за нов ЦЕО (како шо го викат они), искрено тоа и се докажува.

За крај.....според угледни „твитерџии“, новите засилувања ке се случат пред дербито, па така стискајте палци!

--- надополнето ---

Голот на Пачеко од вчерашната утакмица за резервите против Сандерленд

--- надополнето ---

Погледнете го последниот настап на Сусо во купот против Кристал Палас.

Искрено би сакал да го видам што поскоро како ке се снајде во првиот состав.

--- надополнето ---

Првиот тренинг под воство на Кени Далглиш!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
ејјј.....накај 5-6 ќе идам да резервирам во ајриш паб.......за евертон недела во 3 часот....!!! дај кажувајте....заинтересирани?!

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Изгледа Дени Вилсон ќе игра стартер вечерва на позиција лев бек! Кончески аут! Баш да видиме дали ќе е така вечер.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Reds starlet poised for Addicks
Eccleston joining League One high-flyers on loan

Skysports.com understands that Liverpool starlet Nathan Eccleston will join Charlton Athletic on loan for the remainder of the season.

The 20-year-old spent time with Huddersfield last term, scoring on his debut against Yeovil, and will now return to League One with high-flying Charlton.

The Addicks are currently sixth in the table, just six points from the promotion places, and Eccleston's impending arrival will hand the club a welcome boost.

Eccleston is training with Charlton on Wednesday morning and will sign for the club once the relevant paperwork is finalised.

The Manchester-born marksman will then be in line to make his debut for the club in their weekend fixture away to Sheffield Wednesday.

.............................................

Доцна синока Нејтан беше објавил на својот твитер дека си ги пакува куферите, за подоцна да допише дека оди за Лондон.
Од тогаш наваму не твитнал ништо! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom