Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Иначе да ве просветлам :D Типчето Гофин од Белгија кој се квалификува во четвртото коло играше квалификации, изгуби од Sousa во 2 сета, но беше доволно среќен да го пополни местото кое го ослободи Гаел Монфис :) И среќен сум што тоа момче го замени Гаел, го заслужи тоа. Неискусен е, но може да му се промени кариерата ако му направи проблеми на Федерер, зошто да не му освои и сет, па и 2..... за 3 тешко :D

gofin sousa.jpg

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Натпреварот вс Гофин, е оној во кој Федерер ќе мора многу да го подигне нивото, не дека Гофин е многу силен противник, но мора да влезе во ритам за мечевите што следуваат, ако тоа не го направи и ако игра екстремно пасивно како денес, може да се збогува од RG во следната рунда во случај ако се одлучи повторно да игра пасивно и утре. Ако се случи тоа, нема да влезе спремен на поголем предизвик вс кој треба да игра агресивно, а не е спремен за тоа заради претходната пасивна игра.

Против Бердих со пасивен тенис нема да се снајде добро.....Федерер е тип на играч на кој му требаат неколку мечеви за да влезе во ритам, поготово на земја, често пати имал лоши воведни натпревари на RG, така што мислам дека овој меч е последна шанса за да ја најде својата вистинска игра, во случај ако ова до сега што го гледаме е само тактика. Ако не се работи за тактика, толку од него на овој RG. Иако сум фан морам да признаам дека доколку ваквата тактиката драстично не ја смени на време т.е. задутре, нема што да бара во мечот со Бердих.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Натпреварот вс Гофин, е оној во кој Федерер ќе мора многу да го подигне нивото, не дека Гофин е многу силен противник, но мора да влезе во ритам за мечевите што следуваат, ако тоа не го направи и ако игра екстремно пасивно како денес, може да се збогува од RG во следната рунда во случај ако се одлучи повторно да игра пасивно и утре. Ако се случи тоа, нема да влезе спремен на поголем предизвик вс кој треба да игра агресивно, а не е спремен за тоа заради претходната пасивна игра.

Против Бердих со пасивен тенис нема да се снајде добро.....Федерер е тип на играч на кој му требаат неколку мечеви за да влезе во ритам, поготово на земја, често пати имал лоши воведни натпревари на RG, така што мислам дека овој меч е последна шанса за да ја најде својата вистинска игра, во случај ако ова до сега што го гледаме е само тактика. Ако не се работи за тактика, толку од него на овој RG. Иако сум фан морам да признаам дека доколку ваквата тактиката драстично не ја смени на време т.е. задутре, нема што да бара во мечот со Бердих.
Освен пораз :pos:

Што викате, ќе тепа утре Мареј со Џиралдо, слушам со повреден грб играл против Јарко...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
tebe ti e ispran mozkot, si citnal tamu cat pat niz vesnici deka kao wimbledon bil ne znam neoficijalno svetsko prvenstvo vo tenis i gotovo, wimbledon wow, nepismeni stvorenja, prvo toa sto e najstar ne znaci deka e najdobar, vtoro toa sto se igra ne znaci deka toa e najdobro, za men an treva da bides najdobar e nula vo sporedba so toa na zemja da bides najdobar, zatoa sampras i site americhki idioti ne osvoija roland garros a osvoija kup wimbledona, pa ti vidi koj e polesen za osvojuvanje, precenet turnir
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 21:01 ---
I plus ako e tolku najbiten wimbledon, zosto federer ne go smetaa za najdobar teniser pred da go osvoi roland garros? osvoi 5 wimbledon-a i sepak ne mozea da go proglasat za najdobar zatoa sto nemase nikogas osvoeno roland garros...e pa izvini djaba propaganda(americhka angliska) mashinerija koja trcha da go proglasuva za najbiten turnir sto nema veze...otsekogas bilo poteshko teniser da osvoi roland garros otkolku wimbledon i zatoa sekogas za mene roland garros ke ostane najdobriot turnir sto psotoel!
У право си. Врска нема Вимблдон. Да не беше ти овде, мислам дека сите ќе живеевме во заблуда(y)

А

Анноун

Гостин
ај доста идевте офтопик со вимблдон ви се молам :pos:

утре ДУЕЛИШТЕ
Монако - Раонич
Ќе пуца че пуца Милош , но до кога? Ако не заводи 2-0 ве сетови , мислам дека земљакот Монако подолг меч ќе го добие против грамадава.

интересни ќе се и французите:
Матју - Гранољерс
Типса - Бенето

А овој шванк шо ќе се мачи тре против Надал ? Како стигна овој човек до тука не ми е јасно. Ко овој Девилдер заскитаниот ќе е . Колку беше смешен само . Освоен гем му беше како гол да постигнал на фудбал. :pos:

Psyside - абе овој бугаринов стварно повраќал на терен :pos:. Го дадоа на еуроспорт моментот , со хорор музика у позадина . Трагедии . Ова дека играше подолго од 2 саата , се живо му откажа , нога , организам ..:tapp:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.198
Ееееј која крш тенисерка е оваа Ана Иванович, катастрофа права! Добиен меч изгуби, а оваа Ерани само го префрлуваше топчето преку мрежа, едноставно Ана направи мнооогу неизнудени грешки. Мислам дека убедливо најголем фаворит за титулата е Шарапова, по неа нема некој изразит фаворит бидејќи има доста изедначени тенисерки. На Ли, Стосур, Азаренка и Цеца Кузњецова ми се тука негде, одличен тенис играат али за нијанса послаб од Марија.

Кај мажите, очекувана лесна победа на Новак, овој Французов стварно не знам како успеал да стигне до тука, камен невиден, Роџер се мачи некако, не ми изгледа дека може да напраи нешто посериозно, ако игра со Бердих у 1/4 финале ќе има огромни проблеми, Томаш удира како луд, денес со Андерсон изиграа страшен меч, пукаа бомби од сите страни. :)

Утре очекувам Надал да го смете Шванк, како и Денис Истомин во претходното коло. :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
stefan-kobe, јас ти гарантирам дека Рафа нема да изгуби сет на турниров. Ако се сретнат со Новак во финале, тоа ќе биде 3-0.

Ау бе, шо му напрај овај Ферер на Јужни, 6-0 6-2 6-2.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Лелелел Мареј 6-3 4-2 си води, 1,40 беше во кладилница коефициент. Слушав муабети нешто повреден бил со грбот и не го пишав..........

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
A па Гиралдо што е еден тенисер од светска класа, шо да ти расправам.
Ама не е исклучена можноста да се отпушти малце Мареј... после овој мој пост, оти увек испаѓа обратно.:D
Ме изненади мене Јужни, ич отпор не му пружил на Ферер.:eek:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
A па Гиралдо што е еден тенисер од светска класа, шо да ти расправам.
Ама не е исклучена можноста да се отпушти малце Мареј... после овој мој пост, оти увек испаѓа обратно.:D
Ме изненади мене Јужни, ич отпор не му пружил на Ферер.:eek:
Се знаеше тоа како ден, штета што станав покасно, т.е. станав во 9 сатот и потоа повторно заспав -.- 1,90 коефициент, дупло поголема добивка :)

Како игра овај Шванк, може да го намачи на Надал што викате? Или нема да освои повеќе од 3-4 гема :D

Иначе Џиралдо е тенисер кој може да намачи многу тенисери од светска класа, би му зел и сет на Федерер на земја, т.е. тука на Ролан Гарос.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Tи се силиш погоре дека Новак нема да му земе сет на Надал, а тука прашуваш за Шванк дали ќе го намачел.
Контрадикторно малце, малце повеќе.:D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Иначе Џиралдо е тенисер кој може да намачи многу тенисери од светска класа, би му зел и сет на Федерер на земја, т.е. тука на Ролан Гарос.
Се согласувам, ама само ако Федерер e во пасивен мод како деновиве, доколку игра со подобра тактика - агресивно, т.е. максимално сконцентрирано, нема теорија тоа да се случи.

А

Анноун

Гостин
Јас не знам еден Болели и еден сервер како Истомин кога не успеаја повеќе од 5 гема да му земат на Надал , не знам со што би се надевал овој Шванк да биде подобар од нив ? Има да излезе минус 24.5 гема , и оро има да игра :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Се согласувам, ама само ако Федерер e во пасивен мод како деновиве, доколку игра со подобра тактика - агресивно, т.е. максимално сконцентрирано, нема теорија тоа да се случи.
Секако дека станува збор за Ролан Гарос 2012, формата на Џиралдо за овај турнир и формата на Федерер за РГ 2012 :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom