Помош за математика (нејасни задачи, подготовка за испити и тн...)

М

Мартин`

Гостин
Сите му биле двојки до сега (по логика 3x 2ки треба да се) и сега ако добие последнава 1 ќе полагал.. не ми е ни малку логично!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Нема го сигурно се распитува кои задчи ги училе па да ни ги каже.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Овој на пазар сигурно со дигитрон оди.

Не дека математиката е тешка него професорката кога објаснувала ти си блеел ко теле у шарена табла.Затоа ништо незнаеш,а сега ќе вложиш дуполо поголем труд за да го научиш само малце и ќе добиеш само двојка,а може и цело лето ќе си го расипеш и ќе останеш дома за да учиш...а у меѓувреме родителите твој ќе кукаат како ти си паметно дете ама професорката те замразила.Тоа ќе да е,нема друго што.
Море ќотек не си јадел...затоа вака...кец ти се ниша на крај година а тебе паметот у тенис ти пошол.Само ќотек да ти го дотера умот :):):):)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Научи неоклку задачи,направи некој проект (ако правите) малце лижење и ете ти 3-ка не двојка :D

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Се прашувам,со што може да те утешат на форум луѓето а не па да ти помогнат?!?

Ај земи седни таму и не галами,од олимпијади ќе ви давала задачи да она нема што да праи па ќе доаѓа у јуни да ве научи за 2ка..Ма немој да ме јебеш бре брате ;)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Не не,чим ве спрема за Олимпијада нема лабаво тука,ќе си научиш и ете 2ка.

Седни учи дете и не се заебавај,да не те гледаат комшиите со кока кола и чипс од базените по дворови како идеш на +40 степени на полагање,а и тенис нема да видиш :D

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Дечки имам еден сериозен проблем учам во орце николов гимназијата прва година и професор по математика ми е Јелена Бабович(ѓавол да ја земе) во среда правам годишен тест и стравувам од една работа а тоа е 1 на годишниот (пошто нејзините тестови се најтешки) потоа дали би ме пуштила на полагање со оглед на тоа дека немам ни еден кец до сеа се ми се 2ки.На 9ти има тениски камп во Бугарија и многу сакам да одам ама ако ме пушти на полагање со добиен еден кец на годишен,ќе ми ги поремети плановите и разположението!!!??? NEED HELP PEOPLE HELP!!!!
пробај со законот на привлекување или моќта на подсвеста мене ми успеа еднаш (мат анализа) со нула знаење да добијам петка со сите бода жими акаунтов на кајгана :cuc:

Aх таа математика колку е интереснa. :icon_mrgr:
Јас во основно на секој тест имаше 1, а сега 7 математики во една година положи носија ме да ми бајат ако сакаш и тебе да те носам :pos:

мене бе на 19 бајачки ме носеа уште не ми е интересна математиката :sick:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Нема да одиш на полагање.Мене со два кеца и две двојки ме пушти.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Не е ни чудо што помладиве генерации се накотија сите неписмени морони.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Па тоа и го правам бе другар зар би бил толку глуп??? Не е само за мене проблем туку и за други деца од клас зимаме професори по дома али џабе она ги копа задачите за олимпијада и иди реши ги , за учење не е проблем ќе се потрудам колку што можам да решам барем за 2,ако даде Боже и повисоко нешто.Ама тоа е дајте некој совет!!!
--- надополнето: 28 мај 2012 во 23:30 ---

За на олимпијадава во Лондон ќе ги има маме и...
Кажи и нека ги копа задачите за Лига на шампиони, полесни се тие(y)

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Па не знам каква помош очекуваш да добиеш на форумов па си пишал тука, сигурно не помисли дека некој од нас би отишол на твое место да полага за тебе.
Разбирам да имаш некое конкретно прашање(задача) па да ти помогнеме ама вака...НЕ СФАЌАМ КОЈА Е ПОЕНТАТА!
Веќе си пишал и дека наводно се трудиш и учиш, па исто не можам да разберам како тоа не можеш да научиш барем за преодна оценка. Се надевам дека рејтингот на Орце не е паднат и дека сеуште важи за една од посолидните гимназии и дека се запишуваат релативно солидни ученици, и од таквите логично би очекувала дека се способни да научат барем за преодна оценка.
Патем, мора да постои решение и за твојот "проблем", би те посоветувала доколку навистина си скаран со математиката, да се обидеш да разговараш со професорката да ти понуди типови на задачи кои би се паднале на тестот па да се потрудиме да ти помогнеме овде на форумот.
ЗА ДРУГО ЧАРЕ НАВИСТИНА НЕ СУМ СИГУРНА ДЕКА БИ СЕ НАШЛО НА ФОРУМОВ!!!!!!!!
Поздрав и ти посакувам позитивен исход на твојава макичка и убав помин на кампот ;)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Јас на годишен искарав 1 ...
И искрено смешно ми падна кога ми даде 1.Знам дека одсекогаш не ми оди математика и фаќам врски за да ми стави 5 ка оти цела година ми стои 3 ка а другите сите 5 ки ( добро се мачам малце околу хемија и физика)...и сега оооп единица а јас бев толку сигурен дека ќе ми е 4 ка или во најлош случај 3 ка оно све имам испогрешено а многу реални решенија добивав ама изглеа тоа си беше моја математика...и сеа поправен ќе правам! Ништо седни загреј столицата барем 2-3 задачи да решиш друго чаре нема ...

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Кога ќе ви ги даде задачите на тест, пишувај нешто, пробувај да ги решиш, не го оставај листот празен. Може да се деси да ги погодиш, нека види како си решавал, можно е да ти даде бодови. А попуштаат сите на крај година, не се секирај, мада мислам со самото тоа што си имал веќе доста двојки нема шанси на полагање да те остави. Што имаше на полугодие?
2 :(
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:45 ---
Ќе те кепнат нема бегање... Ќе заостаниш една година... Ќе неможиш на факултет да се запишиш... Ќе неможиш да најдиш работа... Ќе немаш пари за леб... Ќе умриш од глад... Леле друже готов си... Ах та математиката :mad:

A ти како што глеам по аватаров женско си...Епа таквите како тебе ги ставам на к*р!! Така да знаеш и немој да оставаш глупави коментари!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Епа уживај, не може да одиш на полагање.

Кај го погоди баш него женско дека е :pos:

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Стварно ме заинтригира со ова задачиве :D Ај скенирај некој твој прошли тест или тетратката некоја страна баш да видам какви задачи ви дава оваа.
Братче не се умарај... Па ако не иде милом тогаш силом знаеш ќе зеам ноже и ќе отворам го грашак друго нема
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:52 ---
Сите му биле двојки до сега (по логика 3x 2ки треба да се) и сега ако добие последнава 1 ќе полагал.. не ми е ни малку логично!
ама добро демек годишен ме разбираш...Она поголемо значење му дава,сеа се дешава да заебеш а она без тоа не пуштала !
--- надополнето: 29 мај 2012 во 19:54 ---
Овој на пазар сигурно со дигитрон оди.

Не дека математиката е тешка него професорката кога објаснувала ти си блеел ко теле у шарена табла.Затоа ништо незнаеш,а сега ќе вложиш дуполо поголем труд за да го научиш само малце и ќе добиеш само двојка,а може и цело лето ќе си го расипеш и ќе останеш дома за да учиш...а у меѓувреме родителите твој ќе кукаат како ти си паметно дете ама професорката те замразила.Тоа ќе да е,нема друго што.
Море ќотек не си јадел...затоа вака...кец ти се ниша на крај година а тебе паметот у тенис ти пошол.Само ќотек да ти го дотера умот :):):):)
Ај бе не заебаај,абе ти од марс да не си паднал шо е со тебе...ах бе за тебе треба ќотек пошо не си се опаметил на времето кога требало!!! :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom