Помош за математика (нејасни задачи, подготовка за испити и тн...)

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Ќе те кепнат нема бегање... Ќе заостаниш една година... Ќе неможиш на факултет да се запишиш... Ќе неможиш да најдиш работа... Ќе немаш пари за леб... Ќе умриш од глад... Леле друже готов си... Ах та математиката :mad:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Дечки имам еден сериозен проблем учам во орце николов гимназијата прва година и професор по математика ми е Јелена Бабович(ѓавол да ја земе) во среда правам годишен тест и стравувам од една работа а тоа е 1 на годишниот (пошто нејзините тестови се најтешки) потоа дали би ме пуштила на полагање со оглед на тоа дека немам ни еден кец до сеа се ми се 2ки.На 9ти има тениски камп во Бугарија и многу сакам да одам ама ако ме пушти на полагање со добиен еден кец на годишен,ќе ми ги поремети плановите и разположението!!!??? NEED HELP PEOPLE HELP!!!!
Не се потресувај до толку, па ти кога ке треба да полагаш математика на факс инфаркти ке добиваш, смири се малку, отпушти се животот е убав:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
A што правиме ако професорката чита кајгана? :sneaky:
Друже ако до сега си немал ниту еден кец, ок е. Колку и да е тежок тој тест, сигурно 2 можеш да извадиш доколку се подготвш.
Од руски збирки ќе им ги откопа тогаш :D

P

PewDiePie

Гостин
Ах таа математика.........фала ти Господе што си ми дал акл за јазици.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.660
Баш на годишен тест сигурно ќе ви даде некои полесни задачи, најосновните работи од секоја тема се даваат...
Не ми се жалеле којзнае колку средношколци од Орце, сите лесно поминувале математика бар од тие што ги знам...
Ако си прва година, земи научи тоа најлесната тема да докажеш тафтологија такви глупости некои, ќе решиш бар една задача јеботе :D
Немора се да учиш, ако целиш на двојка, фокусирај се на неколку теми што ти се полесни.
А и сигурно задачите што ви ги дава ги има во некоја збирка, само толку сте отвориле :D
Првоери таму од Илија Јанев некои изданија, сигурно ќе ги најдеш задачите.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Епа што мислеше у Орце коа се запишуваше? :) Кога одиш во таква гимназија треба и ти да си ги кренеш стандардите.
не бирало детето- туку родителите

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Земаш камера и следија по цел ден. Прво и основно треба да научиш каде живее.
Навечер кога си легнува во спалната ќе се качиш ти на некое дрво што има добар видик до креветот. Чекаш моментот кога нејзиниот сопруг ќе ги слечи пантолоните и стегаш record... ако заспијат и не направат ништо се враќаш наредниот ден пак, али најсила за една недела ќе ги начекаш и ќе ги снимиш.
После земаш од снимката правиш 2 копии на CD. Едната за себе а другата ја редиш во плик и едно писмо со порака:
Драга Јелена
Јас го вложив максимумот од себе за вашиот предмет, ве молам бидете реални при одценувањето на мојот труд, во спротивно ќе отворам тема на кајгана во подфорумот ЧДА. Темата ќе биде слична како темата за професорката од Прилеп.
Со почит (име и презиме)
Друга варијанта која сигурно ќе ти успее, е да земиш и да научиш.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Aх таа математика колку е интереснa. :icon_mrgr:
Јас во основно на секој тест имаше 1, а сега 7 математики во една година положи носија ме да ми бајат ако сакаш и тебе да те носам :pos:

W

Werther

Гостин
Оди на тенисот во јуни,а пошто има два рока за полагање полагај во август.;).

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Јас во основно на секој тест имаше 1, а сега 7 математики во една година положи носија ме да ми бајат ако сакаш и тебе да те носам :pos:
:vozbud::pos::pos::pos:
Паднав од стол поради постов... :D:pos:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
598
Поени од реакции
145
:vozbud::pos::pos::pos:
Паднав од стол поради постов... :D:pos:
ама ти слабо си учел граматика :cautious:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Стварно ме заинтригира со ова задачиве :D Ај скенирај некој твој прошли тест или тетратката некоја страна баш да видам какви задачи ви дава оваа.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.074
а како да те пушти на полагање ко велиш до сега сите ти се 2ки?
доби си единица бе тие гајле
уживај во роланд гарос и во тој кампо кај шо ќе одиш

Kajgana Shop

На врв Bottom