Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.

dai

Член од
30 јануари 2012
Мислења
96
Поени од реакции
95
На последните протести од страна на албанците со муслиманска вероисповест по улиците во Скопје беше извикуваноVdekjapër të krishterëtСмрт за рисјаните! симболи наHizbollahиЈihad,Исламот ке го доминира светот итн..
Што ке се случеше ако;
Ние мнозинското Македонско христијанско население во Македонија или христијаните пошироко во Европа и светот излеземе на улиците во сите поголеми градови на протести, и извикуваме СМРТ за исламот, Смрт за муслиманството!? Да палиме џами, да им претиме со убиства итн...
Се разбира тоа е гнасна, нечовечка и неоправдана порака. Секој човек има исто право без разлика на религија, обоеност, сексуална или политички припадност.

И на тоа целата политичка структура (позиција и опозиција) во Македонија останаја неми и слепи.
Се чини дека; власта заедно со медијата и организаците се плашат да ги критикуват Радикалните исламисти, а тоа ствара дупли стандарди!
Ако се плашат од предизвици со било каков карактер, тогаш тие не се способни и достојни да го водат Македонскиот народ и Македонската земја, и како такви треба најригорозно да се отстранат од Македонските институци. Нас ни се потребни политичари кој не се плашат и се способни да ја водат оваја исконска земја и Македонскиот народ.

Пред некоја година, случките во Данска во врска со карикатурите на профетот Мухамед резултираше со претење со убиство на Христијаните, Евреите и други религиозни народи, палење на цркви итн.

Истовремено, со сигурност се знае дека Саудиска Арабија е една од помокните економски земји во светот од каде што доагат најголемите инвестици за екстремниот ислам во светот.

Последните години се случи голем прилив и пораст во Македонија на Радикални екстремни исламисти и тоа главно дојдени од арапскиот свет и финансирани од Саудиска Арабија и Иран.
Олеснувачки аргумент е дека тие радикални исламисти НЕ најдоа големи симпати кај поголемиот дел од Македонските албанци.

Неодамна во кралството Шведска се случи да министерот за одбрана беше приморан да си даде оставка од функцијата, само затоа што во најстрога тајност потпиша договор за продажба на оружје токму на Саудиска Арабија.

Еден добар пример, како народот треба и мора да постапува со политичките структури, зашто политички структури што се неспособни и неразумни се оние што дозволуват дупли стандарди.

Тоа се тие политичари што применуваат хипократија во своите политички идеи, додека народот е слеп и им дозволува да биде заслепен од нивните политички реторики и поделби помеѓу народите и народностоте!
Каков Народ Таква власт.

ii?

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
хахахахахахах превод на Благословен јеси господи - BURN BURN MUSLIMS BURN :))))) ВРВ
Еве го одговорниот за протестите кај нас

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Исус јасно рекол дека не дошол да донесе мир на земјата туку меч, и 2000 и нешто години после тоа христијаните непрестанато носат меч по Земјава.

Батали ги неедуцираниве.
Среќа што сме многу поедуцирани од вас лицемерните што мора некој од Саудиска Арабија во џамиите ваши да ве замара со Библијата пошто трн во око ви е. Џабе е со вас да се прават овие муабети, толку сте испрани во мозокот што и да ви дадеме одговор на библиски цитат вие ќе се водите по она што ви го всадуваат во глава. Многу пати е одговорен и објаснет тој стих што неможете никако да го разберете. Еве уште еднаш ќе ви објаснам малку да ве едуцирам. Мечот не е обичен меч (каков што Мухамед ваш користел да убива со своја рака неверници). Мечот е метафора за нашата борба со себе и со евентуалните гревови што ги правиме. Да Исус не дојде да донесе мир, туку дојде да донесе постојана борба на искрениот верник со гревовите во светот, со похотата, со злобата, со омразата и со се што би го уништило во духовна смисла. Ако знаеш, кога го фатија Исус во гората, му рече на својот ученик кој се подготвувал да замавне со мечот кон еден од војниците, дека оној што ќе се фати за меч, ќе умре од меч.
Се надевам дека последен пат вас ви се објаснува на истите и постојани прашања што ги прашувате, а што од мали ве учеле по џамиите дека со такви прашања би не фателе на дело во нашата конфузија во толкувањето на Светото Писмо. Знам дека пак нема да сфатиш и ќе си тераш по свое, твое право е, ама па и не очекувај и тебе да те сфатат кога ќе објаснуваш дека џихадот не е само војна против сите немуслимани туку е и војна со самиот себе.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: Овие се невидени комичари. Ако ги сваќате толку сериозно... незнам.

НЕ ПОКУШАВАЈТЕ ДА СПОРЕДУВАТЕ ВЕХАБИСТИ СО НЕПОСТОЕЧКИ "ХРИСТИЈАНСКИ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ". НЕМА ДА ВИ УСПЕЕ. ЈА РАЗБИРАМ ВАШАТА НЕРВОЗА ДЕКА САКАТЕ ДА ГИ ОПРАВДАТЕ ВЕХАБИСТИТЕ АМА СЛАБО ВИ ИДЕ;)
--- надополнето: 14 мај 2012 во 10:25 ---
ЕВЕ ГИ ОВИЕ БУДАЛЕТИНКИВЕ ПАК
FEMEN Protest Islam Oppression of Women in Paris

Topless activists of the Ukrainian women movement Femen hold placards as they protest against anti women's politic of Islam on March 31, 2012 in front of the Eiffel tower at the Trocadero in Paris. The idea of protest is to call muslim women to fight againsts Sharia laws. Getty

Topless activists of the Ukrainian women movement Femen hold placards as they protest against anti women's politic of Islam on March 31, 2012 in front of the Eiffel tower at the Trocadero in Paris. The idea of protest is to call muslim women to fight againsts Sharia laws. Getty

A topless activist of the Ukrainian women movement Femen hold placards as they protest against anti women's politic of Islam on March 31, 2012 at the Trocadero in Paris. The idea of protest is to call muslim women to fight againsts Sharia laws. Getty

A topless activist of the Ukrainian women movement Femen holds a placard as she protests against anti women's politic of Islam on March 31, 2012 in front of the Eiffel tower at the Trocadero in Paris. The idea of protest is to call muslim women to fight againsts Sharia laws. Getty

http://www.cryptome.org/2012-info/femen-paris/femen-paris.htm

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Албанци има католици и православци и протестанти мислам официјално може се по убедување слаткари или семкари...исто ко што се по традиција муслимани не сите, така да кога викале смрт за христијаните се подразбира дека викале смрт и за албанските христијани (сеедно католици православци) него демек е вие сте- ние на вас ви се обраќаме но иако повторувањето е мајка на знаењето да не кажам пак она што реков дека они поише се занимаат како да дојдат до пари него до верата или самиот Бог се е до интересот, некој ради Самиот Бог земал некоја верничка ама не некоја сиромашка него ради Бог некоја поситуирана тука се гледа се уствари каков однос може да има човек со Бог па тоа е незамисливо на Бог што можеш да му дадеш што му треба а од друга страна џабе му се молиш пак ќе биде Неговата волја!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Не ми е јасно, ако ова е војна помеѓу луѓе со imaginary friends, кои се обидуваат да докажат чиј imaginary friend има поголеми мадиња, зошто тогаш и атеистите се засегнати со проблемот и ја играат играва?
Муабетот беше признавање дека се работи за национална борба, затоа што сега сите се кријат позади маската на невини христијани, само за да го испразнат гневот кон албанците.
Мене непријател ми е секој кој ќе проба да ми ја загрози слободата, па ич не ми чуе на која нација припаѓал или каква ралигија има. Тоа е разликата ;)
Мораме јас и ти да расчистиме за ова, затоа што спомна две работи за кои секогаш сме се согласувале, а тоа е супранационалноста и толеранцијата на сечие и секое верување. Во овој случај, за жал, го немаме тој луксуз да се придржуваме кон овие две.
Првата работа што ти смета е тоа дека за тебе ова е натпревар помеѓу две религиозни групи, па чудно ти е како е воопшто можно атеисти и агностици да застанат на страна на христијаните. И не ти е точна дијагнозата. Ова не е борба помеѓу религии, туку помеѓу два спротиставени системи на вредности. За да воопшто можеме да зборуваме за еволуција на еден систем на вредности, мораме да се навратиме на корените. Во западната цивилизација, изворот е христијанството. Тоа како еден систем на вредности пропагирани во Библијата поминало низ повеќе фази. Од мрачните периоди на насилна асимилација на паганите, преку крстоносните војни и средновековието, па ренесансата и реформацијата...се до модерното време во кое христијанството се акомодитирало на модерната западна цивилизација и целосно го прифаќа критичкото мислење на поединецот, не го осудува оној кој ќе ја напушти верата и не врши насилство врз луѓето со спротиставени ставови.
На другата страна го имаш исламот. Мухамед го проширил преку освојувачки поход, преку војна. На освоените територии се воспоставило шеријатското право, кое дословно, до најмалата запирка мора да се применува и не е дозволена било каква модификација. Шеријатот наложува да се потчинат и/или уништат неверниците, да се уништат хомосексуалците, жените да бидат потчинети на мажот кој има целосно право да ги третира како животни...
Има уште многу пикантерии. Овде не би можел да ти извлечам некоја хронологија, затоа што шеријатот во арапските земји и ден денес функционира на ист начин.
Се јавува и еден друг момент во овој судир на цивилизациите. Асимилаторскиот. Експанзионистичкиот. Ако христијанин, атеист, будист или човек од било која вера и невера денес реши да се пресели во Саудиска Арабија, правата и слободите кои ги уживал во западните земји во голем дел се казниви со декапитација, кастрација, каменување, камшикување...она што јас и ти го земаме здраво за готово, во тие земји на шеријатот може да не убие..
Од друга страна пак, доколку човек од Саудиска Арабија дојде во Англија, тој може слободно да посетува служба во џамија во која се пропагира вахабизам. Зошто? Затоа што западот го дава тоа право на поединецот да ги задржи и практикува прифатените верувања. Дури и им се дозволува, во повеќето земји, семејните спорови да ги решаваат согласно на правото кое е во сила во нивните матични држави. Саудиец во Англија може да ја претепа жена му и потоа да бара да му се суди по шеријатското право, а при такво судење да биде ослободен, затоа што нели, шеријатот охрабрува такво дисциплинирање.
Западот ги толерира овие работи бидејќи се надева дека доселениците од тие земји со тек на време ќе ги прифатат цивилизациските вредности на земјите кои ги примиле и ќе се променат. Искуствата го говорат спротивното. Дека тие доселеници го мразат и сакаат да го сменат системот во нашето општество. Тие се се' поагресивни и насилни и се' повеќе радикални. Нашите слободи за нив се врв на богохулие. Она што е за нас прогрес, за нив е мотив плус да се жртвуваат и да станат маченици во име на Алах.
Сите сме противници. Сите кои не се согласуваме. Сите мораме или да станеме муслимани или да умреме.

Значи, заклучно, јас немам проблем со imaginary friends. Имам проблем со оние кои во името на нивниот imaginary friend би ме дигнале во воздух и мене и моите најблиски, оти според нив ние немаме право да одлучуваме во што ќе веруваме. Тоа е и твој проблем, твој најголем непријател. Затоа и атеистите се борат толку жестоко против радикалниот Ислам, против автентичното толкување на Куранот пред кое, како страшен преседан во кршењето на човековите права, молчи и мижи скоро секој образован човек од секуларниот ни запад.

Замисли, само на момент, што ќе се случеше доколку на наш протест масовно се извикуваше "Мухамед е педер, во газот го примал од Евереите...але але але". Многу луѓе ќе умреа. Ете затоа мижиме сите и ќутиме. Од страв.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Заборави да го додадеш фактот кој AnFem ја збунува, а тоа е зошто нејзините миленици кои се најизразени во нивните протести во Грција, застануваат во одбрана на такви слични активисти кои се борат на познати подли начини против невини цивили манипулирајќи дури и деца слично како кај нас, на блискиот исток и се почесто насекаде во светот. Во Грција дури и протестот против владата го откажаа, да им дадат подршка на Хамас во 2008 година. Ете затоа неможеме да им се начудиме на некои луѓе кои традиционално и најгласно се во одбрана на овие луѓе.

Всушност живеевме во Систем кој не само што ги подржуваше овие организации, туку и ги обучуваше. Левицата одсекогаш е во сојузништво со радикалните исламисти, сметајќи ги за нивен инструмент, притоа премижувајќи на фактот дека Европската цивилизација е пред прагот на уништување.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Колку сме со кратко памтење.

Заборвивме за ДЕЛОМИРАЊЕТО на црквата-споменик на Калето:

Што представува ДЕМОЛИРАЊЕ НА ЦРКВА?!

Сега пак се чудиме што се демонстрало под знамињата на исламскиот калифат, под знамето на џихадот и талибаните...Маските конечно паднааа...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Бујрум: " Не дојдов да донесам мир на Земјата туку меч" (Исус во Матеј 10:36 )
Библијата е филозофија и само паметни луѓе можат да ја интерпретираат.
Под меч се подразбира дека во семејствата на првите христијани пред 2100 години можеби ќе настанале кавги, оти верниците повеќе ќе го сакале Исус од своите ближни и од својот живот. Не се зборува за меч на војната.
Цената на верата во Христос

(Лк. 12:51-53; 14:26-27 ) „Немојте да мислите дека дојдов да воспоставам мир на Земјата! Не дојдов да донесам мир, туку меч! Зашто, Јас дојдов да противставам син против татко, ќерка против мајка и снаа против свекрва; на човекот ќе му произлезат непријатели од сопственото семејство!“
„Кој има поголема љубов спрема татка си или мајка си одошто спрема Мене, не е достоен да ми биде ученик;кој има поголема љубов спрема сина си или ќерка си одошто спрема Мене - не е достоен да ми биде ученик; Секој што настојува грчовито да си го чува животот за себеси - ќе го загуби; а оној што ќе го жртвува заради Мене - пак ќе си го најде!“

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Полицијата идентификува 12 насилници од петочните протести

14
МАЈ 2012​
11:59​

Полицијата досега успеала да идентификува дванаесетмина од учесниците на петочните протести што со камења ја демолираа зградата на владата, седиштето на ДУИ во Чаир и кои ги каменуваат полицајците што го обезбедуваа протестот.

Според Иво Котевски, помошник-министер на МВР, задолжен за односи со јавноста, се очекува во текот на денот да бидат идентификувани уште лица што употребиле насилство на протестите против апсењето на осомничените за масакрот кај Железарско Езеро.
„Полицијата работи интензивно на разоткривање на сите лица што насилно се однесуваа за време на протестите. Очекуваме во текот на денот бројката на тие лица да се зголеми“, вели Котевски.
Според него, полицијата нема да ги приведе насилниците, туку ќе им поднесе соодветни кривични пријави.
На протестите што се одржаа во петокот во Скопје под мотото „Стоп на монтираните политички протести“ учествуваа повеќе од 10.000 граѓани од албанска националност во знак на револт поради уапсените Албанци што се осомничени за убиството на петмина Македонци кај Железарско Езеро што се случи на 14 април.
Толпата ја каменуваше зградата на Владата, при што искрши неколку прозорци, а каменувано беше и седиштето на ДУИ во населбата Чаир, каде што исто така беа демолирани неколку прозорски стакла. Целосно беше демолирана и автобуската станица во непосредна близина на Владата.
Насобраните ги нападнаа и полициските кордони што го обезбедуваа седиштето на ДУИ и зградата на општината Чаир, каде што градоначалник е Изет Меџити.
Револтирани од тоа што полицајците не им дозволија пристап за да ги каменуваат овие објекти, протестантите удрија со камења по полициските службеници. Еден полицаец беше повреден од канонадата фрлени камења. Во насилното дивеење на толпата беше повреден и еден камерман од телевизијата Телма, кој со камен бил погоден во глава, по што заврши на Ургентниот центар во Скопје.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Само 12 ?! Ајде и тоа е нешто .. нека летат сите у ќорка !!! И ко казна нека биде забранета посета на кози !!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Протест за новите кривични пријави !!!!!! тоа се интелектуалци, ах овие од Мвр какви непрофесионалци се (n):sneaky:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom