Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Религијата има големо влијание за појава на некои форми на екстремизам. Затоа е битно од коренот да се сече, а не само гранките да се кратат.
Дека си атеист, затоа така мислиш. Има и добри страни религијата.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 00:20 ---
ај просветлиме жити алах....само немој да ми ја цитираш Тората оти муштиклата ќе испаднеш ти
Ако Адам и Ева биле првите луѓе на светов, нивните деца што биле, а муштикло?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
дрн дрн јариња....тресеш глупости од неукост и самобендисаност...мислам дека алах нема да ти се налути ако земеш да ги прочиташ основните начела на христијанството како религија
Не те знам ... но имам чуство дека повеќе време сум поминал читајќи ја Бибљијата него ти.

Не ми го разбираш муабетот , а тоа е дека ако во Библијата се вели НЕ УБИВАЈ , тогаш зошто толку убиства од страна на тие кои се називаат христијани.

Сега , или не е во ред со тоа што се вели во Библијата или пак овие што се називаат христијани се нешто друго.

Кога велиш дека Библијата е ОК , тогаш треба да ја применуваш ... да не одиш да служиш војска , и да не држиш дома оружје , пошто забрането ти е да убиваш.

-

Од тоа што ја сум ја прочитал Библијата разбрав дека во мноогу нешта има зближувачки учења со Куранот ...
Уште позближени би биле доколку и двете страни се приджуваат на својата вера ... а не само да се фалат со Библијата и Куранот , а делата да им се далеку од тоа.

Доколку ти би си ја прочитал Библијата , и ти би ги разбрал поинаку муслиманите , пошто ќе видеше дека многу од тоа што го гледаш кај муслиманите , има основ и во Библијата.

Успеавме да девијираме од темата.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не цепи се, доволно е само за момент да ѕирнеш на ју тјуб и да видиш каква финансирана крстоносна кампања водат таму,покрај другото.

Не е се онака како што прикажуваат.
Ај бе не се резили -.- ги боли америте курот за религија не се они у 14ти век бе човече тоа само кај муслиманите го има ДЕНЕС да се борат во име на религијата ... Христијаните одамна го пројдоа тој период ... Америте таму е јасно за шо отидоа НАФТА ! нели -.- o_O а Авганистан директно финансираа тероризам , тоа е неопростливо ...
п.с. сите христијански држави се секуларни unlike муслиманските ...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Исус јасно рекол дека не дошол да донесе мир на земјата туку меч, и 2000 и нешто години после тоа христијаните непрестанато носат меч по Земјава.

Батали ги неедуцираниве.
Христијанскиот свет доживеа хуманизам и ренесанса и излез од мрачната доба+секуларизација,муслиманијаците од друга страна........

H

HITCH

Гостин
Бујрум: " Не дојдов да донесам мир на Земјата туку меч" (Исус во Матеј 10:36 )

О, па ова не е Ку`ран за да го читаш како сакаш!

Прво се дрзнуваш да цитираш Евангелие по Матеј, кое се цитира цел дел. Еве ти линк!

Еве ти го и целиот дел кој го спомна.

32 ”И така, секој кој Ме признава Мене пред луѓето, ќе го признаам и Јас него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.
33 А кој ќе се одрече од Мене пред луѓето, и Јас ќе се одречам од него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.”
34 ”Не мислете дека дојдов да донесам мир на земјата. Не дојдов да донесам мир, но меч.
35 Зашто дојдов да го раздвојам човекот од неговиот татко и ќерката од нејзината мајка, и снаата од нејзината свекрва,
36 и непријатели на човекот ќе бидат неговите домашни.

„Меч“ е метафорично кажано за да се направи разлика помеѓу Бог и луѓето, односно помеѓу Бог и нас грешните. Љубовта кон Бога е најголема, а потоа е љубовта кон ближните.

Кај нас во Библијата стои ова дека Љубовта кон Бога е најголема и имаме 10 Божји заповеди кои ги почитуваме. Знаеш дека во Куранот има дел каде што Мухамед ги учи мажите како да ги тепаат жените? Сакаш да ти го најдам овој дел во Куранот??? Не ми е мака да те срамам пред сите дека не си ја знаеш светата книга. Само кажи на кој јазик да ти го приложам пасусот за поубаво да го разбереш.

Вратете се на темава, да не почнеме со цитати од Куранот, бел ден нема да видите.

S

Shaman

Гостин
Ма нема врска оружјето со библијата. Ете све што иам ја дома ми е само исклучиво наменето за лов. Да можам фамилијата да си ја прехранам. Недај боже да пукам по луѓе. Изгорев во пеколот.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не те знам ... но имам чуство дека повеќе време сум поминал читајќи ја Бибљијата него ти.

Не ми го разбираш муабетот , а тоа е дека ако во Библијата се вели НЕ УБИВАЈ , тогаш зошто толку убиства од страна на тие кои се називаат христијани.

Сега , или не е во ред со тоа што се вели во Библијата или пак овие што се називаат христијани се нешто друго.

Кога велиш дека Библијата е ОК , тогаш треба да ја применуваш ... да не одиш да служиш војска , и да не држиш дома оружје , пошто забрането ти е да убиваш.

-

Од тоа што ја сум ја прочитал Библијата разбрав дека во мноогу нешта има зближувачки учења со Куранот ...
Уште позближени би биле доколку и двете страни се приджуваат на својата вера ... а не само да се фалат со Библијата и Куранот , а делата да им се далеку од тоа.

Доколку ти би си ја прочитал Библијата , и ти би ги разбрал поинаку муслиманите , пошто ќе видеше дека многу од тоа што го гледаш кај муслиманите , има основ и во Библијата.

Решение-биди атеист или будист.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Ако Адам и Ева биле првите луѓе на светов, нивните деца што биле, а муштикло?
веќе реков дека Тората има сосема друга намена и наменета е за јудејците и нема врска со новиот завет кој е наменет за христијаните ама кој да прочита

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Знаеш дека во Куранот има дел каде што Мухамед ги учи мажите како да ги тепаат жените. Сакаш да ти го најдам овој дел во Куранот??? .
:ROFLMAO: стварно го пишува ова? Дај линк жити се. Да сум знаел дека се вакви книгиве интересни, ќе ги прочитав одамна.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 00:30 ---
веќе реков дека Тората има сосема друга намена и наменета е за јудејците и нема врска со новиот завет кој е наменет за христијаните ама кој да прочита
Не се разбирам од религија, нити имам намера да читам СФ литература за деца, ама нели во тоа веруваат христијаните, немаат ништо против инцестот?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266

-

добро бе што треба да направам да ме поштедиш од твојте демагогии и одговориш на прашањата кој ти ги поставив?

Член од
28 март 2012
Мислења
30
Поени од реакции
19
додека сме ваква држава,секој ке не гази,што сака ке си прави..
за жал

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

-

Значи знаеш да бидеш разумен ... да и двете религии учат на мир и не никој не ги е*е ни двете религии односно ретко кој ги есапи како што треба ...христијаните односно нивните држави се одамна секуларни додека исламот моментално на има својата црна доба .. за жал

Член од
17 април 2012
Мислења
47
Поени од реакции
21
Не вреѓајте им го Куранот, тоа им е света книга а ни тие овде не треба да ја вреѓаат нашата света книга Библијата. Факт е дека христијанството било радикално во права смисла на зборот не на муабети ама тоа било во среден век. Арапските земји во моментов со начин на размислување во тој поглед изгледа не мрднале од среден век. Албанците на балканов се далеку полиберални со религија ама има структури од Арабија кои си работат на случајот, безуспешно на долг рок ама вака за омраза да има им успева барем во Македонија се покажа. Од каде иначе Саудиски знамиња,од убавини сигурно не..

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Знаеш Анархистите демек се залагаат за демократија, слобода, мир, толеранција, разбирање, космополитизам и.т.н. а всушност ми делуваат крајно дволични со тоа што со самото тоа што не си како нив т.е. не си Анархист и не ја прифаќаш нивната идеологија веднаш те ставаат во националистичкиот кош, што мислам дека е крајно нетолерантно и недемократски .......... секој си има право на свое лично мислење и ставови, ако они одлучиле да бидат Анархисти нека си бидат нивно право, но неможат со сила и другите да ги тераат да ги имаат нивните мислења и ставови, во спротивно другите се по дифолт националисти, фашисти, нацисти што апсолутно не е точно, јас не сум Анархист, претежно сум либерален со одредени десничарски погледи(умерена-десница) и како може да сум националиста кога повеќето лица со кои работам, па и се дружам/контактирам не се Македонци ..... каде е тука мојот национализам, ако сум националиста нели треба сите останати кои не се од мојата нација да ги игнорирам и мразам, јас до сега не сум игнорирал и не сум мразел нитуеден припадник на друга нација !
Точно така
--- надополнето: 14 мај 2012 во 01:08 ---
Не цепи се, доволно е само за момент да ѕирнеш на ју тјуб и да видиш каква финансирана крстоносна кампања водат таму,покрај другото.

Не е се онака како што прикажуваат.
Значи Американците одат во име на Христијанството да се борат таму. хахахахахаххахахаха. ПОголема глупост не сум чул. Да беше така сеа Американците цел муслимански свет ќе го збришеа. Нека не ве лажат вехабистите по џамиите ве молам. Американците одат сегде каде што има пара и интерес. Ако е така зашто ги возеа муџахедините напикани како глувци во хуманитарни камиони низ српските линии во Босна. Зашто ја бомбардираа Србија, зашто ги помагаа муџахедините со тактики и оружје (стингери) против Советите, ако беа крстоносци немаше да ги помагаат. Знаеш ли ти дека главни лобисти за формирање на муслиманската држава Косово беа ЈЕЗУИТИТЕ (ВОЈНИЦИТЕ НА ИСУС или ИСУСОВЦИ) најсилен воен ред на Ватикан и Римокатоличката црква За сите овие примери има цели страни со објаснување ама ме мрзи да пишувам.

Не подлегнувајте на вехабистичката пропаганда. Ви штети тоа многу.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom