КОЈ ФЕИЛ!!!
Ти сериозно мислиш дека ова се исти луѓе? Мислиш дека нивниот ментален капацитет е ист? Абе Принцу, дај не зезај! Види убаво на сликава и најди ги различностите, иако е повеќе од очигледно дека нема никакви сличности, ама еве ти најди барем 5.
Еве јас ќе ти набројам повеќе од 5:
Едниве, оние од левата страна на сликата, протестираат за освојување на светот по било која цена и извикуваат: „Алах е еден“, „Смрт за каури“, „УЧК“, да не се разбереме погрешно - самите протестирачи кажуваа дека хавуз ќе го прават Скопје и дека со бензин ќе го палат, а претходно в џамија се молеле на Алах за поубави и помлади девици. За разлика од нив пак, овие од десно, протестираат против оние кои извикуваат дека Алах бил еден, против оние кои бараат смрт за каурите, против УЧК, која во 2001 година ни ги донесе верските водачи на оние од првата слика.
Потоа следува најсмешниот дел: веење на верски знамиња кои значат повик за Џихад. Кој ебан Џихад го барате во Македонија? Кој вас ви забранил да се изјасните за вашата верска или етничка припадност, жити се`? Бранење на терористи и повикување на останатите муслимани да се приклучат кон радикалниот ислам не е само зло кое се нанесува на државата во која и вие живеете, туку и за вас кои очигледно го поддржувате. Користењето на етничката и религиозната припадност за да се искаже револт за апсење и покренување на обвинение на убијци и радикални исламисти е крајно себична и ниска работа. Веењто на знаме од друга држава, иако секаде во светот е ненормална работа, кај нас е веќе нешто нормално, бидејќи за разлика од Турција која забрани да се вее нејзиното државно знаме надвор од Турција, освен доколку претходно уредно не се најави во турската амбасада. НО, Албанија не сака да донесе закон со кој ќе им ја регулира употребата на државното знаме на своите граѓани и ќе се заштите самата од злоупотреба. Еве, на прмер во случајов кај нас, покрај верските знамиња кои се симболи на радикалниот ислам се вее и знамето на Албанија, што ја компромитира и неа и нејзините граѓани, ама борците за човекови права и не се грижат толку многу како тоа би изгледало, само да се знае дека се протестирало со поддршка на радикалните муслимани за терористи и луѓето кои дома чуваат купишта оружје. Многу ме интересира што оружје предававте во 2001/2 година?
Навредата кон Македонците, кои се мнозинство во Македонија, намерно нема да го спомнам, бидејќи позната е вашата поддршка и интересот за вашите сограѓани.
Принцу, приберете си ја младината и дај те и` книга да учи. Не им давајте лош пример дека со поддршка на вакви групации ќе имаат некаква корист во животот. Научете ги младите дека треба да остават добри работи за целтото општество, не за одредена група, која сега ја има, утре Бог знае кај ќе биде.
Најважното го оставив за крај: Македонците кои се на десната слика изразија огорченост бидејќи ни беа егзекутирани 5 млади луѓе!
Принцу, ај, да направиме муабет како нормали и паметни луѓе, не `ко неписмени македонски политичари. Замисли си се мачел чесно со плата да израснеш дете. Чекаш детето да ти порасне и да му се радуваш, оти со огромна мака си воспитал човек со високи морални вредности, па полесно можеш да ја заборавиш маката и жртвата, која си ја дал во изминатите години додека ти растело детето. Тогаш Принцу, замисли некој на мајтап ти го измачува и ти го убие детето ` ко куче. Не го убиле само твоето дете, те убиле и тебе и твојата фамилија. Те погодиле онаму каде што најмногу те боли, а ти не си направил никому ништо лошо. Ти само си се мачел детето да си го изнесеш на прав пат. Да ти биде болката поголема замисли како ќе ти биде да чуеш, откако ќе ги фатат стоките кои го егзекутирале твоето дете, дека излегла некоја неписмена багра поведена од уште понеписмен муфтија, кој за пари си кажува што ќе му кажат, дека протестираат за да ги заштитат оние кои го уништиле твојот живот, кои ја убиле смислата на твојот живот, оние кои посегнале по животот на твоето дете, она дете на кое ти си му го дал и посветил твојот живот, твоето постоење, твојата душа - Принцу, како ќе ти биде, бе???
Претпоставувам дека ништо од ова не допре до тебе и да знаеш дека не ми е гајле, ама тркалото се врти!!!
Ќе дојде ден кога ќе осетиш барем малку болка на твоја кожа и јас можеби нема да ја знам твојата болка, ама да знаеш дека од срце ќе ти се смеам со вперен прст. Оти, јас те предупредив, оти ова убиство на 5 млади луѓе ве предупреди дека границата е помината, а вие наместо да застанете рамо до рамо со нас, вие ни се смеете со вперен прст на сета болка која ја трпиме. Јас ова го разбирам како ситење на мојата тага, на мојата немоќ, на мојата душевна болка.
Срам да ти е!