Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Имаше протести на плоштад Македонија во 2009та , од христијани подржани од МПЦ , со знамиња и друга иконографија, ги навредуваа студентите по архитектура , нарекувајќи ги Албанци и друго ... на крај и ги претепаа.

Ние сите сме радикалци , оние што ги нарекуваме Исламски радикалци не се ништо пострашни од партиските , спортските , насионалистичките радикалци.

Намерно од некои македонци се потенцира тоа ИСЛАМСКИ радикалци , пошто мислат дека пие вода пред светот , сакајќи да се претстават како борци против тероризмот , односно дека македонците се загрозени од исламисти.

Нема врска тоа , научени сме веќе на песните кои шират омраза , не се тие од денеска , па толку да се згрозиме. ( Ги знаете веќе : Мртов оној , добар оној ... ХУ П*чки ... Чиста ХУ ... Клетите оние ...)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Глупа е темава ама ај да не ти кршам кејф
би треало да знаеш дека ова е цитат од стариот завет*ТОРАТА КОЈ Е НАМЕНЕТ ЗА ЕВРЕИТЕ*
додека пак новиот завет е наменет за христијаните и е апсолутно мирољубиво писмо

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Прво македонците кои по традиција се нарекуваат христијани не се христијани бидејќи главна максима им е да му цркне на комшијата, (каури се лоши ќе се поднапијат ќе ми те убијат...). Насекаде промискуитет јавно разголување тоа нема врска со зборовите на Исус кој рекол ,,кажано ви е, не прави прељуба а јас ви велам кој ќе погледне жена која не е негова со страст тој веќе направил прељуба во срцето свое,, а женските намерно се облакаат еротски за ебачки намери така да ако они се христијани јас сум Исус лично, исто ко што ако повеќето муслимани се муслимани јас сум Ајатолах Хомеини што викаше еден.

O

Orion.

Гостин
Прво македонците кои по традиција се нарекуваат христијани не се христијани бидејќи главна максима им е да му цркне на комшијата, (каури се лоши ќе се поднапијат ќе ми те убијат...). Насекаде промискуитет јавно разголување тоа нема врска со зборовите на Исус кој рекол ,,кажано ви е, не прави прељуба а јас ви велам кој ќе погледне жена која не е негова со страст тој веќе направил прељуба во срцето свое,, а женските намерно се облакаат еротски за ебачки намери така да ако они се христијани јас сум Исус лично, исто ко што ако повеќето муслимани се муслимани јас сум Ајатолах Хомеини што викаше еден.
е добро де што генерализираш:) Во Македонија си има и атеисти не се сите христијани

Б

Бат Елохим

Гостин
Намерно од некои македонци се потенцира тоа ИСЛАМСКИ радикалци , пошто мислат дека пие вода пред светот , сакајќи да се претстават како борци против тероризмот , односно дека македонците се загрозени од исламисти.
искрено и јас не верувам дека албанците се не знам какви муслимани, поточно мислам дека од ниедна вера не сте и дека повеќето сте апсолутни безбожници кои би завршиле без раце, нозе у некоја афричка држава, ама радикалниот ислам и парите од него ги користите за кауза Илирида и сега кога ви се мава од глава кукате.
А дека Балканот е загрозен од радикален ислам и те како е познато. Поготово Мк, Кос и бос.

W

Werther

Гостин
Имаше протести на плоштад Македонија во 2009та , од христијани подржани од МПЦ , со знамиња и друга иконографија, ги навредуваа студентите по архитектура , нарекувајќи ги Албанци и друго ... на крај и ги претепаа.

Ние сите сме радикалци , оние што ги нарекуваме Исламски радикалци не се ништо пострашни од партиските , спортските , насионалистичките радикалци.

Нема врска тоа , научени сме веќе на песните кои шират омраза , не се тие од денеска , па толку да се згрозиме. ( Ги знаете веќе : Мртов оној , добар оној ... ХУ П*чки ... Чиста ХУ ... Клетите оние ...)
Za prviot del:I vie nas ne narekuvate kauri i drugo,a toa nasi deca kolku kjotek izele da ne pocnuvam.
Za vtoriot del: Postrasni se veruvaj mnogu od tie ni edni ne vrsat samoubistveni napadi i ne povikuvaat na dzihad na istrebuvanje na se sto e ne muslimansko.
Za tretiot del:Zagrozeni sme mnogu dokaz bea protestite vo petokot i tie pred toa.
Za cetvrtiot del:I nie makedoncite sme nauceni na navredi razni koi glasat:kaurski pi***,tose pe***,makedonsko devojce ku*** golema itn.

S

Shaman

Гостин
искрено и јас не верувам дека албанците се не знам какви муслимани, поточно мислам дека од ниедна вера не сте и дека повеќето сте апсолутни безбожници кои би завршиле без раце, нозе у некоја афричка држава, ама радикалниот ислам и парите од него ги користите за кауза Илирида и сега кога ви се мава од глава кукате.
А дека Балканот е загрозен од радикален ислам и те како е познато. Поготово Мк, Кос и бос.
Значи прашање на време е кога некоја будала ќе се разнесе во автобус или на некој концерт. После ќе биде касно. Ама ај може ќе му текне во Менада да се разнесе. Ем порака да прати, ем услуга да ни напраи.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
македонците ве тераа да протестирате и извикувате пароли со радикален карактер?
македонци ве тераа да носите џихад знамиња?
која партиска гнида си ти !никако да ја кажеш вистината и конечно признаеш дека овој пат сте праеле харикири:tapp:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
би треало да знаеш дека ова е цитат од стариот завет*ТОРАТА КОЈ Е НАМЕНЕТ ЗА ЕВРЕИТЕ*
додека пак новиот завет е наменет за христијаните и е апсолутно мирољубиво писмо
Кај е leandra да ни одрже лекција по лицемерие и демагогија.

Дали Библијата само во Исусово време важела ? Пошто одма потоа со војна (со убиства) е проширена низ светот.

Кажи христијанска земја која нема касарни полно со оружје ... а оружјата за што се , нели не се за садење патлиџани , туку за убивање.

Лицемерие , демагогија е христијанин да вели дека Библијата не подржува убиство , а сепак како за инает цела историја на христијанските земји е полна со крв.

Или со Библијата нешто не е во ред или пак христијани нема.

Него , да не се шириме многу на верски дискусии. ( се надевам нема да ме навлечете на дискусии , пошто немав намера денеска да бидам активен).

С

Само Човек

Гостин
Исус Принц Исус каде повикува беше прашањето. Стариот завет е прекинат и направен Нов завет со човекот, со доаѓањето и воскресението на Исус.

Кеифи прај си у религија. Нели супермод си треба да знаеш дека не е темата религија.
не е прекинат, него исполнет

Б

Бат Елохим

Гостин
Значи прашање на време е кога некоја будала ќе се разнесе во автобус или на некој концерт. После ќе биде касно. Ама ај може ќе му текне во Менада да се разнесе. Ем порака да прати, ем услуга да ни напраи.
како што кажав, јас не верувам дека се прави исламисти и имаат муда да се разнесат негде и за нешто. На албанец, најсвета работа не е ни Мухамед, ни Куран туку Илирида.

Ама имаат пари да платат некоја фалинка да им одработи. Мора да ги оправдаат парите што ги добиваат во име на исламот нели.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Тоа е тоа, ова истото и јас го прецизирам, колку што Албанците се прави Муслимани, толку и ние Македонците сме прави Христијани ........... судирот е пред се примарно на етничка/национална база, а секундарно се вклучува т.е. поклопува и верската база !
Лицата кои беа уапсени во полиц.акција ниту бради имаа онака долги, ниту пак таква гардероба, ниту пак исламистички знамиња имаа по дома(барем според презентираното видео), туку напротив имаа албански знамиња, како и униформи со амблемот на УЧК, како и фотографии со борци на УЧК ......... каде тука има радикален Ислам ......... јебо ве бог ......... национализам е тоа, тоа е УЧК, стремеж за сепарација и настанување на голема/етничка Албанија, како прво сите Албанци не се Муслимани, а и тие Албанци што се Муслимани само мал минорен дел се зафатени со тоа Вахаби-учењето, мнозинството Албанци-Муслимани се традиционалисти, а во последниве години ги има и доста еманципирани секуларисти, па и Атеисти ............ али ајт ........ радикален Ислам ......... со Албанското знаме и со амблемот на УЧК ! :tapp: ОК ! :вонзем:

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Ова е твојот аргумент?
Цитирај библиски стих каде Исус повикува на Крстоносни војни. Јас цитирав стих каде Алах повикува на војна(џухад)
Бујрум: " Не дојдов да донесам мир на Земјата туку меч" (Исус во Матеј 10:36 )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom