Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.826
Поени од реакции
8.842
Нека ги суредат овие убаво, ќе служат како пример за другите.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 12:33 ---
Ги намонтирале на фотошоп.
Знамињата во Paint им ги нацртале. Уа!

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Една работа не ми е јасна. Секогаш под притисок на јавноста кажуваат кривични пријави од МВР а зошто некогаш обвинителството или било која надлежна институција не каже за пресудите? Значи гледаат дека вакви глупости се случуваат редовно и зошто тие податоци не ги користат како еден вид заплашување до други идни учесници на протести или провокатори?Мислам дека тоа е поради фактот што на судските процеси ги ослободуваат друга причина не гледам. Кои било насилници нека бидат макар и да се осудени условно тоа ќе им влијае и тоа како на понатамошното однесување а особено на однесувањето на околината каде што живеат или со која се дружат(океј освен за оние ХЦ хулигани на кои не им влијаат вакви работи а подоцна прераснуваат во вистински криминалци).

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Протест за новите кривични пријави !!!!!! тоа се интелектуалци, ах овие од Мвр какви непрофесионалци се (n):sneaky:
Секако протест!
Овие од МВР ги мразат! Оти се Албанци затоа јадат кривична, не оти фрлале камења по Влада и расцепија една глава во „мирните“ протести. Убијци! Монтиран случај!УЧК! Смрт за христијани!
Ајде лицемерие на кило, 50 денари кило мољим љепо.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Значи, во петок ќе гледаме протести, проширени. Пошто списокот на хероите и мачениците им се зголемува.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Значи, во петок ќе гледаме протести, проширени. Пошто списокот на хероите и мачениците им се зголемува.
Мене ме интересира после пресудата шо ќе прават и шо ќе изјават? Од кога ќе биде докажано дека убијците се тие ! За шо ќе протестират тогаш , дека убијците се наместени само оти се Албанци ?

T

Tetro

Гостин
Вратете се на муабетот.
Муабетот требаше да иде во друга тема, ама затворена е таа. Па ако не ти е мака, можеш да го префрлиш таму.

Скопјанец крвнички претепан на Кале за 600 денари
Во полиција вчера скопјанец пријавил физички напад што се случил во петокот вечерта. Според она што скопјанецот им го кажал на полицајците, тој бил нападат од три-четири лица на скопското Кале. Разбојниците почнале да го тепаат со клоци и тупаници, па откако го совладале, му го украле паричникот во кој имало 600 денари.
На повредениот му била укажана помош на Клиниката за максилофацијална хирургија, а полицијата работи на откривање на сторителите.
http://www.time.mk/read/f4b29e4d94/b9d66d34a6/index.html
http://www.plusinfo.mk/vest/42850/Skopjanec-krvnichki-pretepan-na-Kale-za-600-denari

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Мене ме интересира после пресудата шо ќе прават и шо ќе изјават? Од кога ќе биде докажано дека убијците се тие ! За шо ќе протестират тогаш , дека убијците се наместени само оти се Албанци ?
Да (y) Без разлика какви и докази да се приложат, вечно ќе останат невини и намонтирани според нив

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ова е лесно за одговор: Ќе бараат ослободителна пресуда со протести, уцени и закани :)

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Муабетот требаше да иде во друга тема, ама затворена е таа. Па ако не ти е мака, можеш да го префрлиш таму.

Скопјанец крвнички претепан на Кале за 600 денари

http://www.time.mk/read/f4b29e4d94/b9d66d34a6/index.html
http://www.plusinfo.mk/vest/42850/Skopjanec-krvnichki-pretepan-na-Kale-za-600-denari
Значи и покрај све, сагата продолжува. Се прашувам само до кога?

Б

Бат Елохим

Гостин
истото што и сега. Истите муабети: Раштански лозја, не знам кој против не знам кој и така натаму.
Во нивната фантазија тие се невини и крај на приказната. А и виновни да се, никогаш нема да ти кажат и да признаат. Спротивно е на нивното убедување-вечни жртви и маченици.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ова е лесно за одговор: Ќе бараат ослободителна пресуда со протести, уцени и закани :)
Сега барат оти уште не е дадена осудата и не се објавени доказите .. Што кога ќе бидат објавени цврсти докази ?
Или лепотаните играле Кантер во четвртокот навечер :pos::нинџ: ...

И после некој ќе ми каже можен е соживот со нив .. :facepalm:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Вчера, во текот на денот, било пријавено разбојништво кое се случило на 11 мај, кога три или четири лица, нападнале и ограбиле скопјанец.
Сега приметив, ова е на денот на петочните протести, го вадат од под тепих, пошто имало поголеми повреди, и неможеле да го сокријат за да нема помасовни протести во саботата. Значи доколку власта сака, да има потполна контрола врз ситуацијата, мора да превземе нешто во врска со ова.

Верувајте, не само обичниот народ, веќе незадоволството се шири и помеѓу органите на редот. Ова е притисок мотивиран од етничко-религиозен карактер, и прашање на време е кога луѓето ќе ја превземат правдата во свои раце.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Една работа не ми е јасна. Секогаш под притисок на јавноста кажуваат кривични пријави од МВР а зошто некогаш обвинителството или било која надлежна институција не каже за пресудите? Значи гледаат дека вакви глупости се случуваат редовно и зошто тие податоци не ги користат како еден вид заплашување до други идни учесници на протести или провокатори?Мислам дека тоа е поради фактот што на судските процеси ги ослободуваат друга причина не гледам. Кои било насилници нека бидат макар и да се осудени условно тоа ќе им влијае и тоа како на понатамошното однесување а особено на однесувањето на околината каде што живеат или со која се дружат(океј освен за оние ХЦ хулигани на кои не им влијаат вакви работи а подоцна прераснуваат во вистински криминалци).
Зашто кривичните не ни постојат, а камоли да има пресуди. Нашле 12 луѓе како не нашле, колку да се замачка очи на јавноста. И да нашле, одма ќе ги ослободат ќе им дадат ко бајаги условна и чао пријатно.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 13:36 ---
Значи и покрај све, сагата продолжува. Се прашувам само до кога?
Ова си е стандард приказна, а ќе продолжи се додека постојат фаци кои си гледаат розево на работите.
Затоа што нема информираност, затоа се случуваат вакви работи. Дека некои лажат како слободно си шетале по чаршија, како си оделе навечер натаму. Да може оделе натака, ама внатре во кола :icon_mrgr:
Кој курац ги тера навечер САМИ да шетаат во тие предели?
Знаеш дека полиција нема, дека и да има ќе замижи ако тревба и дека сторителите и онака нема да бидат најдени.
Ти останува или да не искачаш таму, а и досега не сум видел ништо интересно што би ме привлекло да искачам таму, или па оди во група од по 10 души. А не сам, после 12, на место каде што никој не те гледа, рај за ваквите улични разбојници ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Сега барат оти уште не е дадена осудата и не се објавени доказите .. Што кога ќе бидат објавени цврсти докази ?
Или лепотаните играле Кантер во четвртокот навечер :pos::нинџ: ...

И после некој ќе ми каже можен е соживот со нив .. :facepalm:
Прво - со месеци наназад, низ разни теми "трубам" дека соживот нема, односно има се додека Македонецот попушта и толерира да му се качуваат на глава. За соживот е потребен компромис од двете страни кој го нема.

Второ - долго време наназад се замајуваме со измислени политички проблеми од типот на името, буграски пасоши, недоразбирањата меѓу СПЦ и МПЦ, додека вистинскиот проблем се токму ватерполистите кои го користат нашето отсуство на внимание на клучната работа и побаруваат се повеќе и повеќе, стрмејќи се кон остварување на вековната нивна желба - голема шкиприја.

Трето - Мвр си ја заврши работата, за мене неочекувано брзо и професионално. Од моите сознанија од извори од МВР имаат еден куп пишана и снимена документација, која се "мери" и во терабајти за овој случај, и целата е доставена до обвинителството. Сомнежи нема никакви, околу тројцата монструми кои пукале и сите тие околу нив кои биле логистика.

Зошто сеуште нема покренато обвинение? Тоа е вистинското прашање. Со секој ден повеќе што се чека, се вжештува атмосферата. Мора веќе да се реагира.

S

Shaman

Гостин
Протест за новите кривични пријави !!!!!! тоа се интелектуалци, ах овие од Мвр какви непрофесионалци се (n):sneaky:
Ѓубриња овие од МВР бе! Ѓубриња!
Ебати државата кај што неможеш да скршиш 5-6 прозори на Владата и 3-4 глави. Тоа ли е држава. И одма овие кривични пријави. ЦЦ ЦЦЦ. Вакво загрозување на слободите и правата на граѓанинот нема никаде ни у Сауди Арабија. Срамота. У Сауди арабија барем знаеш има шеријат, ти сечат рака и на раат си после, знаеш дека неможеш да каменуваш. А овие од МВР ѓубриња. Со кривични пријави.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom