Work and travel USA

Член од
23 јануари 2012
Мислења
31
Поени од реакции
17
Ме интересира дали некој ке патува од 10-15ти Мај за New York???

Член од
26 април 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Znam deka e mn kasno za apliciranje , i deka ponudite za rabota se ograniceni ali moze nekoj da mi kaze dali nekoja agencija ima ushte ponudi za work&travel USA . Ako se slushnale ili ste aplicirale neodamna ve molam spodelete .Смешковци

Член од
14 септември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
0
Има ли некој што ќе оди на крајов на месецов за САД, а се уште нема закажано термин за виза?? И дали знае некој што се случува со Коузон, затоа што сите што имаме аплицирано преку нив или уште немаме закажано за интервју или тие што имаат се 4-5 дена пред да тргаат :/

M

Mario Gómez

Гостин
дечки ај има некој искуство со каснење, утре полгагам цел ден и некако со брзање ми испаѓа да каснам 10тина минути, незнам шо да прам.

Член од
30 јануари 2012
Мислења
22
Поени од реакции
18
дечки ај има некој искуство со каснење, утре полгагам цел ден и некако со брзање ми испаѓа да каснам 10тина минути, незнам шо да прам.
На интервјуто за виза ли мислиш? Тоа оди по азбучен ред, по презимето, ако си на А, Б, В, Г, ќе бидеш меѓу првите, ако си подалеку и така ќе треба да висиш пред амбасада долго време па не верувам дека за 10 мин ќе те прочитаат, така да немаш проблем, а дури и да си прочитан кога ќе стигнеш таму ќе им кажеш и ќе те пуштат пак, само што ќе бидеш меѓу последните, така излегува дека во никој случај не би требало да имаш проблем. Со среќа. :)

Кога сум тука веќе да прашам може случајно има некој што заминува на 29 Мај, Софија - Рим?

M

Mario Gómez

Гостин
Не ми праеа проблем. :D Зедов. И не ме праша како се спелува Масачутсес и зашо немам положено менаџмент. :icon_lol:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
И како е ова со финансиите, кои се во предност, оние што имаат помалку примања, или ? Не сфаќам.. :unsure:
Оние што имаат повеќе. Оние што имаат помалку се поризични, поверојатно е дека ќе бараат ,,бољи живот,, :)

Член од
27 септември 2011
Мислења
29
Поени од реакции
15
Ќе може ли некој да ми пише за тоа ако се носи лап топ од дома дали треба на Аеродромот во Скопје и во Америка да се пријави дека се носи??

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Ќе може ли некој да ми пише за тоа ако се носи лап топ од дома дали треба на Аеродромот во Скопје и во Америка да се пријави дека се носи??
И мене ова ме интересира :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Sigurno nema na aerodromot vo Amerika da pravat problemi i da baraat da se plaka kazna i tn...? I me interesira uste nesto, dali rabotodavecot platata ja isplaka na krajot od mesecot vo kes ili kako...??
Tri pati sum bil na W&T, i sum rabotel 2 godini za kompanija koja pushta deca, i dosea ne sum slushnal nekoj da se pozhali deka mu praele problemi za lap topot. Jas tri pati koga otidov laptopot na ramo go drzev (toj bagash koj ti go dozvoluvaat so sebe, jas laptopot go imav) i nikogash ne mi napravija problem, samo prashuvaa "whats in the bag" ili moza da ti proverat.

Pari vo kesh ne dobivash, ke chekash minimum 2 nedeli za prvata plata, i toa ti ja davaat vo smetka na banka, znachi koga ke odish tamu prvin social security brojcheto da go zemash, pa trk vo prvata banka shto ti e najblisku (jas otvoriv na vremeto vo Bank of America) deka ti davaat trial visa kartichka koja mozhe da ja upotrebish odma dur ti stigne "vistinskata" (mozhe i vo drugi taka e, ne znam bash), i mozhe chekovite da gi stavash preku mashina vo smetkata tvoja (vaka najlesno e). Ke ti trebaat barem 3-400 dolari so tebe, za dur ti stigne platata, pa za prvata kirija itn.

Kajgana Shop

На врв Bottom