- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
а за второто не ми одговори...добро е да го пијам,или ?Пишува одпозади, сметај дека 1 лажичка е 5 грама, така да ако пишува 400 калории на 100грама тогаш 5 грама ќе е 20 калории.
а за второто не ми одговори...добро е да го пијам,или ?Пишува одпозади, сметај дека 1 лажичка е 5 грама, така да ако пишува 400 калории на 100грама тогаш 5 грама ќе е 20 калории.
Па да, кофеинот може добро да се искористи за поодбар фокус и енергија при вежбање ама мислам дека турско кафе појако удираа за второто не ми одговори...добро е да го пијам,или ?
Ова изборот на храна е ок.. ама мораш да следиш која грамажа ја јадеш.. џабе кардио и све ако калориите не ти се сведени на дефицит.. ако јадеш на пример 200 грама овесни со 500 мл млеко тоа се минимум 1.000 калории што е премногу..Може ли да ми кажете дали исхранава е во ред , целта е намалување на килограми т.е околу 5-7кг
1оброк Овесни снегулки со 500мл млеко + 1 банана
2оброк 6белки 1 жолчка
3 оброк бело месо, риба,јунеско и слично во комбинација со ориз,компир, салата + 2 кришки леб.... ова или варено или печено никако пржено
4 оброк бело месо или туна со малку салата
5 оброк вејпротеинпомешан со вода
ова ми е тренингот. 4 пати кардио после тежински тренинг по 30-40мин
бицепс - гради
трицепс - грб
нозе- стомак
рамо
Ве молам да ми кажете дали исхранава е во ред, јас ја практикувам и гледам дека има резултатиполека полека, само ми е страв да не ми се јават некои здраствени проблемикако омалаксаност , вретње и сл.
Добро е да се комбинира со било кој оброк како салата, таа нема калории само антиоксиданси витамини и минерали една од најздравите салати.Со што може да ја комбинирам брокулата да не ја гнетам само така
мислам подобро е овесни снегулки без чоколадо да јадеш, ги има по маркетиве во проѕирни кесички се.Ај кажете ми дали е ок исхранава..
насабајле во школо јадам 50 грамско мусли чоколадовакво и 500мл чоколадно млеко.
после тоа,јадам мусли 60-70 грама со 200 мл млеко ниско калорично
после тоа јадев телешки шницли,330 грама,со околу 400-500 грама компир,и марула и краставица(салата)
за вечера иам уште една шницла,и ќе видам или со салата ќе ја јадам и сирење,или со јајца и сирење,а сега ќе јадам нешто овошје и здрави масти(бадеми,фстаци и слично)
добро е ?
мислам подобро е овесни снегулки без чоколадо да јадеш, ги има по маркетиве во проѕирни кесички се.
иначе што сакаш да постигнеш со режимов на исхранава дај пиши
Тоа што јадеш храна што не е штетна во никој случај не значи дека ќе бидеш слаб, можеби претеруваш и со "здравата" храна.Мускулна маса.
на почеток ми беше фора да ослабам,ослабнав 3-4 кила,ми остана уште мал дел околу стомакот,односно спољерите,но и тоа би требало да се спушти со тек на време,башка тие 3-4 кила ми се само од ПХ90,ни трчав тоа време(2 месеци) ни ништо,само пазев на исхрана и ПХ90...
сепак,идам на чист мускул,а не да се здебелам...поради тоа,јадам само вакви здрави работи,не ставам ништо,буквално ништо штетно...освен 2 лажички шеќер(знам многу е,ама што да правам,ретко кој на моја возраст пие горко) у кафе...
инаку,у школо нема такви,само овакви има,јас ги јадам едни со чоколадо и кикирики од истава фирма...ептен се вкусни.
За првото-не сакам да сум слаб,сакам да имам маса,но мускулна маса-и го имам тоа,но сакам уште,во никој случај не сум дебел,само мал дел,спољерите поточно,стомачните се излезени,првите 2-3 реда ептен,останатото онака,има уште време за вежбање,но со оглед на тоа што немам трчано повеќе месеци,треба да сум задоволен и со ова.Нели,кардиото пола работа врши во покажувањето на стомачните(другите делови не ги спомињам,пошто кажав веќе,само во делот на стомакот имам малце сало)Тоа што јадеш храна што не е штетна во никој случај не значи дека ќе бидеш слаб, можеби претеруваш и со "здравата" храна.
И не се лажи со муабетот за "маса", демек ако не натфрлаш калории нема да растеш, ова важи за поискусни вежбачи кои веќе се на граница на потенцијалот на телото.
Под слаб мислев на низок процент мрсно ткиво, погрешо се изразив. Муабетот ми беше дека не можеш да пишеш еј дечки океј ли ми е исхранава јадев тоа и тоа, секое тело има различна потреба од калории и хранливи вредности, сам ќе си одредиш што е за тебе доволно. Составив еден огромен пост, кој е поставен како важен, ама малце е голем за читање - тешко дека некој го прочита иако е полн со информации.За првото-не сакам да сум слаб,сакам да имам маса,но мускулна маса-и го имам тоа,но сакам уште,во никој случај не сум дебел,само мал дел,спољерите поточно,стомачните се излезени,првите 2-3 реда ептен,останатото онака,има уште време за вежбање,но со оглед на тоа што немам трчано повеќе месеци,треба да сум задоволен и со ова.Нели,кардиото пола работа врши во покажувањето на стомачните(другите делови не ги спомињам,пошто кажав веќе,само во делот на стомакот имам малце сало)
за второво,не те сфатив што сакаш да кажеш...
Го прочитав јас тој,ако мислиме на истиот,имаше тема отворено за тоа,така ?иначе,тоа е веќе друго,и јас одам на тоа,низок процент на масно ткиво,но сепак да имам маса..Под слаб мислев на низок процент мрсно ткиво, погрешо се изразив. Муабетот ми беше дека не можеш да пишеш еј дечки океј ли ми е исхранава јадев тоа и тоа, секое тело има различна потреба од калории и хранливи вредности, сам ќе си одредиш што е за тебе доволно. Составив еден огромен пост, кој е поставен како важен, ама малце е голем за читање - тешко дека некој го прочита иако е полн со информации.
А за вториот дел, само мислев на тоа дека не треба под изговор дека си на маса да претеруваш со храна, затоа што вишокот калории на крајот од денот ќе заврши во резервите, односно масно ткиво.