FA & Capital One Cup

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Кој би го играл Кара покрај Агер и Шкртел?
--- надополнето: 4 мај 2012 во 00:05 ---

Зошто да игра Кара кога во секој момент може кикс да направи?
Прво и основно оти Шкртел последниве 3-4 утакмици не игра на потребното ниво, второ Карагер има изиграно вакви утакмици колку Шкртел што има изиграно вкупно во кариерата...не е оти имам нешто против Шкртел ама затоа велам ако стартува Дрогба со Карагер тие се стари познаници и ако можиш да се сетиш Дрогба никогаш не се изнаиграл против Кара за таквите играчи како Дрогба кои се Target Man можи да ги чува цел ден без да направи грешка ама ако игра против играч кој има pace т.е. кој има брзина како Торес е тогаш ја ебава утката :D

S

Stivie G

Гостин
Прво и основно оти Шкртел последниве 3-4 утакмици не игра на потребното ниво, второ Карагер има изиграно вакви утакмици колку Шкртел што има изиграно вкупно во кариерата...не е оти имам нешто против Шкртел ама затоа велам ако стартува Дрогба со Карагер тие се стари познаници и ако можиш да се сетиш Дрогба никогаш не се изнаиграл против Кара за таквите играчи како Дрогба кои се Target Man можи да ги чува цел ден без да направи грешка ама ако игра против играч кој има pace т.е. кој има брзина како Торес е тогаш ја ебава утката :D
Ни во ниеден случај јас не би му дал на Карагер да стартува. Пишав и во фан клубот, кога Шкртел игра заедно со Агер тој е многу подобар а додека кога игра со Кара игра под ниво. Така да Агер-Шкртел без дилема ;) .

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ни во ниеден случај јас не би му дал на Карагер да стартува. Пишав и во фан клубот, кога Шкртел игра заедно со Агер тој е многу подобар а додека кога игра со Кара игра под ниво. Така да Агер-Шкртел без дилема ;) .
Мислам тука оти Кени ќе биди на слатки маки една од ретките позиции каде имаме одлична резерва, ќе видиме Кени што ќе одлучи
--- надополнето: 4 мај 2012 во 00:23 ---
Само за едно се прашувам- Со кој Суарез ќе се фати за врат со Тери или со Кол? :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Се си мислам дека ќе се фати за гуша со Рамирес, Дрогба, Калу , Микел , Кол или недај боже да игра Лукаку па да го потисни :coffee:

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Торес не би требало да игра, шо знам глупо би било малку. Додуша се игра на Вембли па и не е од големо значење али ипак... Или па, ако игра ќе биде како замена за Дрогба или нешто слично.

Иначе, bet all на турканица до 60тата минута. Жолт картон до 10та :ROFLMAO:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
http://www.youtube.com/watch?v=1pJmxXfgPiU&feature=share
Жозе Мурињо го објаснува значењето и големината на ФА купот, видео кое мора го погледнете
--- надополнето: 4 мај 2012 во 01:01 ---
Се си мислам дека ќе се фати за гуша со Рамирес, Дрогба, Калу , Микел , Кол или недај боже да игра Лукаку па да го потисни :coffee:
Не не никако не смеј да си фати работа со црнци оти кај ќе го јади ќотекот кај можи ќе навреди уште некој расистички па вгодина ќе ја почниме сезоната без него :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Некоја традиција ќе биде срушена ама која..?
(или можда ќе има пенали и Челзи ќе победи :D)
--- надополнето: 4 мај 2012 во 14:42 ---
http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2012/05/04/3079527/ghost-goals-mourinho-torres-liverpool-v-chelsea-and-the
Сезонава многу традиции и факти од историјата срушивме, повеќето негативни. Да се надеваме дека овојпат позитивно ќе срушиме нешто :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Во колку играте утре бе ?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Абе ептен големи шегаџии сте вие од Ливерпул/Челзи. :D

Озбилно, со среќа утре, да има добар фудбал ! :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
ФА КУП ФИНАЛЕ: ЧЕЛЗИ - ЛИВЕРПУЛ

Вембли, 18.15 часот - директен пренос на Спорт Клуб
предходни натпревари: Челзи 56, Ливерпул 72, нерешено 34.
судија: Фил Дауд
Челзи
повикани уште се: Хиларио, Турнбул, Хатчинсон, Ромеу, Есиен, Бертранд, Малуда, Торес, Меирелеш, Лукаку, Стариџ, Фереира.
неизвесни: /
повредени: Луиз, Кејхил.
суспендирани: /
полуфинале: против Тотенхем (5-1)
водечки стрелец: Лампард (17)
Ливерпул
повикани уште се: Дони, Џонс, Кели, Шелви, Енрике, Белами, Кајт, Макси, Аурелио, Коатес, Фланаган, Робинсон, Стерлинг.
неизвесни: /
повредени: Лукас, Адам.
суспендирани: /
полуфинале: против Евертон (2-1)
водечки стрелец: Суарез (17)

Некои интересни факти во пресрет на натпреварот:
* На последните 39 натпревари во ФА купот, Челзи има неверојатни 100 погодоци. Последен пат не постигнале погодок во 2008 година против Барнсли.
* Кога Ливерпул го победувал Евертон во полуфинале, тимот од Енфилд не победувал во финалето.
* Дидие Дрогба на седум натпревари на Вембли има седум постигнати погодоци.
* Последен пат Ливерпул својата мрежа ја зачувал без примен гол во едно финале во 1992 година.
* Ова ќе биде 31 дуел помеѓу овие две екипи, од 2004 година па наваму.

Kajgana Shop

На врв Bottom