Game of Thrones

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
да не знае некој книгите A Song of Ice and Fire каде може да ги најдам тука во Скопје во која книжара нема проблем ако се на Српски или Хрватски.. и да прв пат пишувам тука на тема немав видено дека постои т.е. не сум ни многу активен на кајгана и нет =) иначе ја глеам серијава редовно и мене пон. ми стана омилен ден =) иначе сеа мислам Теон педеров ќе ги потепа овие северњациве Бран што ги прати да бранат, дека пред да се качи на бродот му рекоа за да те поштуваат тие железњаците мора да се докажеш на борбено поле така да ќе има уште многу сплетки... и гледам зборите за свадби ја мислам дека ништо чудо Калиси и Роб да се венчаат не за џабе е A Song of Ice and Fire вуци и змаеви :) поздрав кајганаџии се слуашме ;)
Провери дали ги има во Икона (продавницата во Рамстор и на Рекорд), вчера поминав од таму и ја забележав петтата книга со тврди корици, но мислам дека беше на англиски. Провери. Инаку ако имаш дебитна/кредитна можеш да ги порачаш од Амазон, на кој сакаш јазик и формат (Hardcover, Paperback, Mass Market Paperback). Стигнуваат за ~20тина дена.

Интересни теории :)

Добредојде на Кајгана!

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
vo ikona ti se 700 kniga na angliski

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.469
Поени од реакции
6.815
ХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХА ЦАР СИ ЕЈ ЦАААР!!!
Ми го напраи денот!!!

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Провери дали ги има во Икона (продавницата во Рамстор и на Рекорд), вчера поминав од таму и ја забележав петтата книга со тврди корици, но мислам дека беше на англиски. Провери. Инаку ако имаш дебитна/кредитна можеш да ги порачаш од Амазон, на кој сакаш јазик и формат (Hardcover, Paperback, Mass Market Paperback). Стигнуваат за ~20тина дена.

Интересни теории :)

Добредојде на Кајгана!
http://www.amazon.com/Books-Thrones-Feast-Crows-Swords/dp/0345529057
на овие мислеше 1-4 за 20$ ? Ај ќе се регистирам денес утре ќе видам како иде тоа на Амазон

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Па од сите формати тие се најевтини. Сега зависно од финансиите одлучи си. Hardcover (~20$ за 1 книга) и Paperback (~10$ за 1 книга) се поголеми книги, со поголем фонт е напишан текстот, потрајни се итн.

Mass Market Paperback се они најмалите формати, и поситен е текстот да го собере. Во превод едно читање и џиткаш :)

3.99$ e shipping+handling плус 3.99$ по книга. Стави ги во кошничка и сам ќе ти вкалкулира колку треба да додадеш за shipping. Ги прима сите познати кредитни и дебитни картици.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Многу акција во последнава епизода... :D Му се ближи крајот на Тео.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Убедливо најдобрата епизода до сега!!!!!!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
John Snow.. најдосадниот дел од епизодава. Ја дури лично би отишол до таму да кажам и во серијата. Секогаш морално исправен, толку клише, толку предвидлив.. Досаден карактер и незнам зошто воопшто е еден од најпознатите кога станува збор за серијата. Ја заразив мојава и по само неколку епизоди.. слики од овој почна на фб да става. :tapp: Досаден лик.

Теон, во првите 5 воведни минути повеќе ми дигна адреналин. И иако излезе поголем гад од џофри, повеќе уживав него да го гледам, отколку Сноу. Ама ајде, можеби дивјачката ќе му ја одзеде невиноста, па можеби ќе се смени нешто.

Мене втора ми е епизодава, четврта многу ми остана онака..
Мило ми е што го користат добитното комбо, сигурен сум дека ако сакаале уште во првите епизоди ќе имаа клифхенгери, ама како и кај прва сезона, после 6та епизода е сувата акција, а првите се интриги и политики. Фантастична, фантастична серија.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.733
Поени од реакции
52.675
Се подобро и подобро станува. :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom