Фан Клуб: Јувентус

R

Rigel Kent

Гостин
Скудетото е наше нз што не вие јасно победваме 2те до крај. Друго не е битно сами си ја креираме судбината. Не знам зошто Росонерите славеа кога таблетата е 1.Јувентус 78 2. Милан 77.
Koj ke ja ispie tabletata slednoto kolo ke se otrue:unsure:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Јебига да тепавме сеа,следно коло можевме да ја прославиме титулата,али што е тука е.

Не мислам дека им ја пуштивме намерно,ја видовте ли реакцијата на Конте после примениот гол.Не дека Италијанциве не праат дубари,али во позиција кога се бориш за титула на 3 кола пред крај да им пушташ на Лече бод,ми нема логика.Да изгубевме океј,али бодов на Лече,според мене до крај ништо нема да им значи,ќе треба ептен да им се наместат коцките за да останат во Серија А.

Ова беше чиста грешка на Буфон,кој 2 пати си играше така во шеснаесетник и на крај се изгоре.Се случува и на најдобрите.
Повеќе ми е криво што не си ги искористивме шансите кои ги имавме во изобилство,отколку овој кикс на Буфон.Знаев дека ќе ни го спопикаат на крај,после толку утнати шанси и против третолигаши да игравме ќе примевме гол.Едноставно недозволиво е на домашен терен се до 90 минута да се плашиш за тоа како ќе заврши мечот.Против многу појаки екипи сме играле поубедливо,а овие босиве денес требаше со минимум 3 гола во мрежа да си идат.

Сега веќе немаме право на грешки,си направивме драма и сеа ќе биде интересно до крај :D.Познавајќи го Конте не мислам дека ќе паднат на психолошки план,па во следниве две кола очекувам да играат најмотивирано до сега.
Се е во нивни раце сеа,наше е само да се надеваме на најдоброто можно сценарио...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Не ми се веруваше дека е 1-1иако ми смрдеше тој резултат 1-0 цела утакмица не сакам да мислам на најлошата варијанта до крај на сезона ќе се срушам од мака

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Добро која логика е да ја местиме а ние се бориме за скудето?значи ризикуваме да изгубиме титула само за Лече да избори опстанок?и што ако не изборат опстанок?

Јунајтед пред дуелот со Сити имаа 3-1 мислам против Евертон и на крај заврши 4-4,дали и они ја наместија?

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Јунајтед пред дуелот со Сити имаа 3-1 мислам против Евертон и на крај заврши 4-4,дали и они ја наместија?
Епа сега Фергусон не е роден во Ливерпул :свиркам:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Добро која логика е да ја местиме а ние се бориме за скудето?значи ризикуваме да изгубиме титула само за Лече да избори опстанок?и што ако не изборат опстанок?

Ако толку сакаа да им помогнат на Лече,ќе им ги дадеа сите 3 бода,вака со 1-1 ништо не добиваат ни едните ни другите.
Ни мене ми нема логика Јувентус кој се бори за титула да им пушта на Лече мочан бод,кој прашање на крај колку ќе им значи.Тие јадните ако толку го сакаа опстанокот немаше да ги изгубат последниве две дома,посебно не онаа со Парма(на која воопшто не и требаа бодови).
Губат од Парма дома,па ај Јувентус(кој се бори за скудето) ќе им дава бод за опстанок,да им ја спаси сезоната :tapp:

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Ако толку сакаа да им помогнат на Лече,ќе им ги дадеа сите 3 бода,вака со 1-1 ништо не добиваат ни едните ни другите.
Ни мене ми нема логика Јувентус кој се бори за титула да им пушта на Лече мочан бод,кој прашање на крај колку ќе им значи.Тие јадните ако толку го сакаа опстанокот немаше да ги изгубат последниве две дома,посебно не онаа со Парма(на која воопшто не и требаа бодови).
Губат од Парма дома,па ај Јувентус(кој се бори за скудето) ќе им дава бод за опстанок,да им ја спаси сезоната :tapp:
За да му ги даеја сите три бода,требаше без голман да излезат на утакмица. Па оние гревој не успеаја на гол да шутнат цела утакмица,мораше Буфон два пати онака да се резили и вторио пат му успеа.
А ако не е местена,тогаш Конте ќе си има сериозна работа да ги мотивира пошто да примиш гол со играч поќе и на толкава доминација е стварно кршење филм

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
За да му ги даеја сите три бода,требаше без голман да излезат на утакмица. Па оние гревој не успеаја на гол да шутнат цела утакмица,мораше Буфон два пати онака да се резили и вторио пат му успеа.
А ако не е местена,тогаш Конте ќе си има сериозна работа да ги мотивира пошто да примиш гол од тим со играч поќе и на толкава доминација е стварно кршење филм
Еден "слчаен" автогол при корнер на Лече,ќе завршеше работа,ако се сака се може.
Али по мене немаше никакво местење тука,како што рече и тренерот на Лече после мечот "Ваква грешка на Буфон му се случува еднаш во 10 години,а ние имавме среќа тоа да биде токму против нас".
Мотивација нема да фали,али сеа притисокот ќе биде поголем.Сепак ова се професионалци со искуство и еден ваков кикс не би требало да ги демотивира,особено не поради тоа што само 2 меча ги делат од титула.Треба да останат прибрани да дадат се од себе,па што биде нека биде.

A

apidrone

Гостин
Абе каква грешка бегајте таму, штом со играч помалце не можеш еден Лече да го утепаш, и на крај со „кикс“ на голманот да ти извади нерешено... Кажав и пред утакмицата, труе на попуштање. Али доста со плачење, Каљари и Аталанта се наши.
А да, тие што го испљукаа Буфон, очекувам да се извинат за тоа.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.517
Поени од реакции
4.400
До тринаести мај незнам како ќе се издржи :D.Би сакал да освоиме титула во последните секунди за да биде онака најфилмски и да има повеќе емоции на крај.Но тоа е само моја желба а сега за сега ќе треба играчите да се сконцентрираат и да играат против Каљари и Аталанта ко да нема Утре.

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
А Буфон тие финти се за кога ќе имаш водство од 3-4 гола разлика.:(
Џиџи и крив е и не е крив,7-8 утакмици да не го испрлаш дресот а голман да си.Синоќа цела неможев да заспијам,се плашев уште колку време ќе бидеме на таа позиција,значи за да се осигураме,мора да падне Каљари во Трст,и да тепа Интер!Што мислите Каљари ќе дава отпор или...?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.668
Поени од реакции
115.296

Имам еден комшија што работи у Златна Копачка кај Соборна и ми рече дека некој човек инспектор бил нешо, уплаќал нон стоп на местени утакмици и тоа све ги уплаќал 10 минути пред да почне натпреварот. Истото и со Јунајтед се десило, дошол у 13:20 и им рекол дека ќе заврши нерешено утакмицата( не знам сеа дали баш 4:4 им рекол). Искрено јас не му верувам и ден денес за тој муабет али чисто да се надоврзам за муабетот погоре. Дали е вистина или не само они си знаат, а мене ич не ме чуди да била и наместена, цел свет мести у денешно време.

Иначе имате нешо повредени/казнети за со Каљари?

Kajgana Shop

На врв Bottom