Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
film slichen na The Crazies i da bide 2000+, da ne bide mnogu mejnstrim zatoa shto postoi golema verojatnost da mi e gledan :)

:pos: Ma најбоље е Шарк бој и Лава Грл.

film slichen na The Crazies i da bide 2000+, da ne bide mnogu mejnstrim zatoa shto postoi golema verojatnost da mi e gledan :)

Не знам дали е Фантомс ти е гледан и дали е мејнстрим али Fantoms is the shits! (y)
http://www.imdb.com/title/tt0119891/

Lifeforce e добар, не е ко Crazies нешто многу многу(вселенски вампири)ама па филмови непознати бараш

http://www.imdb.com/title/tt0089489/

Овој Night of the Comet ми е интересен, проаѓа комета покрај земјата и сите се претвараат во зомби освен две тинејџерки и Чекотеј од Voyager.

Slither мислам дека ти го имам препорачано претоа ама ако не, гледај го. На крај краева ако не ти се допаѓа ништо од ова изгледај си го оригиналот Crazies од Ромеро ако не ти е гледан или па овој подоле sирни го.
http://www.imdb.com/title/tt0090293/

:pos: Ma најбоље е Шарк бој и Лава Грл.

Не знам дали е Фантомс ти е гледан и дали е мејнстрим али Fantoms is the shits! (y)
http://www.imdb.com/title/tt0119891/

Lifeforce e добар, не е ко Crazies нешто многу многу(вселенски вампири)ама па филмови непознати бараш

http://www.imdb.com/title/tt0089489/

Овој Night of the Comet ми е интересен, проаѓа комета покрај земјата и сите се претвараат во зомби освен две тинејџерки и Чекотеј од Voyager.

Slither мислам дека ти го имам препорачано претоа ама ако не, гледај го. На крај краева ако не ти се допаѓа ништо од ова изгледај си го оригиналот Crazies од Ромеро ако не ти е гледан или па овој подоле sирни го.
http://www.imdb.com/title/tt0090293/

Хорори од 80тите не сака, американец е. Затоа. Не се обидувај. :)

Абе сега видов дека бараш од 2000 година филмови. Се извинувам не те дочитав убаво. Мозокот ми е моментално блокиран па не ми текнува ништо моментално, види провери си имаше Јапонски и Корејски филмови како Crazies ама па не ми се допаднале многу. Ако евентуално и постаро нешто те интересира види ги Италијанските хорор филмови од 80-те и 90-те. Они полно такви филмови правеа.

Мејнстрим му е тој

Од цел ден ти само ме насмеа убаво
hattip.gif

--- надополнето: 14 април 2012 во 20:58 ---
Хорори од 80тите не сака, американец е. Затоа. Не се обидувај. :)
Моја грешка не го дочитав. Ама зашто да не би сакал, мое мислење е дека најдобрите филмови, не само хорори дојдоа баш од таа декада. До кокаинот изгледа било.

Sofia Coppola... :) Сакам дискусија за нејзиниот препознатлив и оригинален начин на креирање на сценарија и филмови...И можеби ќе добијам некој коментар дека е префорсирана заради Francis Ford Coppola...-И оправдано, но апсолутно не се согласувам со тоа...
Поентата ми е да направиме компарација на два нејзини филма и со тоа да се долови дел од нејзиниот стил, изворот на нејзината инспирација итн...Тие два филма се:
lost-in-translation%2Bposter%2B2.jpg

Со мојата омилена Скарлет :love:
tumblr_lddtznZhmA1qcd4mqo1_400.jpg

Stephen Dorff :love:

Од почеток до крај, значи све што е можно да се дискутира за еден филм, ми е погодено во овие два...И ќе прашам- што мислите, дали Копола за овие два црпе инспирација од ист извор...? Јас мислам- ДА...Иако навидум филмовите се тотални различни меѓу себе... :)

Гледај го In the Mood for Love (2000)
aka "Fa yeung nin wa" на Кар Ваи па спореди го со Lost iN Translation да видиш од каде има дрпнато Копола :)
--- надополнето: 15 април 2012 во 14:43 ---
јако филмче а поприлично непознато, случајно налетав на него, типична 80ти атмосфера. :cool: Исто добра 80ти сф/хорор комедија со зомбија -Night of the Creeps (1986)

јако филмче а поприлично непознато, случајно налетав на него, типична 80ти атмосфера. :cool: Исто добра 80ти сф/хорор комедија со зомбија -Night of the Creeps (1986)

Return of the Living Dead првиот дел, е исто така добар. Комедија сф хорор. Тој филм и Repo Man ми се ултимативни панкерски филмови a не се со панкот стриктно поврзани.
А за Night of the Comet го гледав пред неколку години кога прочитав дека на Joss Whedon му бил инспирација па да видам што е работата.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
И јас денес ја барав темата за најлоши актери/ актерки и не ја најдов. Сакав убаво да го извреѓам Џастин Тимберлејк, бидејќи под сплет на околности го гледав Friends with Benefits. За филмот не праам муабет, ама не ми е јасно, шо casting couch ќе беше што добива толку улоги во последно време. А глумата... Глумата. Внук ми на 3 години подобро глуми.

И јас денес ја барав темата за најлоши актери/ актерки и не ја најдов. Сакав убаво да го извреѓам Џастин Тимберлејк, бидејќи под сплет на околности го гледав Friends with Benefits. За филмот не праам муабет, ама не ми е јасно, шо casting couch ќе беше што добива толку улоги во последно време. А глумата... Глумата. Внук ми на 3 години подобро глуми.
Се здружиле против нас овие познавачите на вкусот на добар филм :)

Гледај го In Time , тоа ти е единствен начин да го мразиш Џастин Тимберлејк повеќе од Џастин Бибер.

Да не мислиш на темата за најпрецените и најпотценети актери и актерки? Пошто барем мене колку што ме држи памтење, тема со наслов Најлоши актери и актерки сме немале:)

Бене ние сме НЕпознавачи на вкусот, не греши душа:)

Да не мислиш на темата за најпрецените и најпотценети актери и актерки? Пошто барем мене колку што ме држи памтење, тема со наслов Најлоши актери и актерки сме немале:)
Не? Којзнае што сум читал пред некој месец. Можно е да е била темата за најпреценети/ најпотценети.
Гледај го In Time , тоа ти е единствен начин да го мразиш Џастин Тимберлејк повеќе од Џастин Бибер.
Кога излезе зедов да го гледам. Гледав до 4-5 минута некаде, додека не ја слушнав нарацијата од главниот лик. Тоа беше моментот кога си реков: VLJ, доволно беше.
--- надополнето: 15 април 2012 во 23:55 ---
А бе и ја немам лош вкус за филмови, маани тоа што гледав денеска романтичен амерички клиширан филм. :)

Кој ви е крив, и на двајцата, зимате да гледате филм у кој главна улога е Џастин Тимберлејк па се жалите после, што очекувавте ? :)
Џ. Тимберлејк - не, фала...некој нов со Николас Кејџ (а.к.а. Копола) - не, фала, освен ако не го направи Роб Зомби некад овој
ептен ми се гледа Кејџ како Фу Манчу :pos:

Оти бре го нејќете Џастинчо? Глејте го што си е красен момакот.
justin_timberlake.jpg

Да му дадеш улога во филм и да му кажеш да игра, ке ти се изнаигра. Кажи му да пее и ке ти се распее ко биљбил. Кажи му да глуми и ке............ ок не е репер за глума ама се труди. Добар беше како лигуш во Social Network и добар беше во In Time, а и филмчето е супер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom