Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
:pos: Ma најбоље е Шарк бој и Лава Грл.

Не знам дали е Фантомс ти е гледан и дали е мејнстрим али Fantoms is the shits! (y)
http://www.imdb.com/title/tt0119891/

Lifeforce e добар, не е ко Crazies нешто многу многу(вселенски вампири)ама па филмови непознати бараш

http://www.imdb.com/title/tt0089489/

Овој Night of the Comet ми е интересен, проаѓа комета покрај земјата и сите се претвараат во зомби освен две тинејџерки и Чекотеј од Voyager.

Slither мислам дека ти го имам препорачано претоа ама ако не, гледај го. На крај краева ако не ти се допаѓа ништо од ова изгледај си го оригиналот Crazies од Ромеро ако не ти е гледан или па овој подоле sирни го.
http://www.imdb.com/title/tt0090293/
Хорори од 80тите не сака, американец е. Затоа. Не се обидувај. :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Абе сега видов дека бараш од 2000 година филмови. Се извинувам не те дочитав убаво. Мозокот ми е моментално блокиран па не ми текнува ништо моментално, види провери си имаше Јапонски и Корејски филмови како Crazies ама па не ми се допаднале многу. Ако евентуално и постаро нешто те интересира види ги Италијанските хорор филмови од 80-те и 90-те. Они полно такви филмови правеа.

Мејнстрим му е тој
Од цел ден ти само ме насмеа убаво

--- надополнето: 14 април 2012 во 20:58 ---
Хорори од 80тите не сака, американец е. Затоа. Не се обидувај. :)
Моја грешка не го дочитав. Ама зашто да не би сакал, мое мислење е дека најдобрите филмови, не само хорори дојдоа баш од таа декада. До кокаинот изгледа било.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Sofia Coppola... :) Сакам дискусија за нејзиниот препознатлив и оригинален начин на креирање на сценарија и филмови...И можеби ќе добијам некој коментар дека е префорсирана заради Francis Ford Coppola...-И оправдано, но апсолутно не се согласувам со тоа...
Поентата ми е да направиме компарација на два нејзини филма и со тоа да се долови дел од нејзиниот стил, изворот на нејзината инспирација итн...Тие два филма се:

Со мојата омилена Скарлет :love:

Stephen Dorff :love:

Од почеток до крај, значи све што е можно да се дискутира за еден филм, ми е погодено во овие два...И ќе прашам- што мислите, дали Копола за овие два црпе инспирација од ист извор...? Јас мислам- ДА...Иако навидум филмовите се тотални различни меѓу себе... :)
Гледај го In the Mood for Love (2000)
aka "Fa yeung nin wa" на Кар Ваи па спореди го со Lost iN Translation да видиш од каде има дрпнато Копола :)
--- надополнето: 15 април 2012 во 14:43 ---
Овој Night of the Comet ми е интересен, проаѓа комета покрај земјата и сите се претвараат во зомби освен две тинејџерки и Чекотеј од Voyager.
јако филмче а поприлично непознато, случајно налетав на него, типична 80ти атмосфера. :cool: Исто добра 80ти сф/хорор комедија со зомбија -Night of the Creeps (1986)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
јако филмче а поприлично непознато, случајно налетав на него, типична 80ти атмосфера. :cool: Исто добра 80ти сф/хорор комедија со зомбија -Night of the Creeps (1986)
Return of the Living Dead првиот дел, е исто така добар. Комедија сф хорор. Тој филм и Repo Man ми се ултимативни панкерски филмови a не се со панкот стриктно поврзани.
А за Night of the Comet го гледав пред неколку години кога прочитав дека на Joss Whedon му бил инспирација па да видам што е работата.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ги имам гледано и двата, Return не ми се свиѓаше толку како овие другиве од 80тите како The Night Of... и Re-Animator. Мaда сцената со Trash кога ќе почне да игра е :vozbud::D

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Да али после кутра Trash од многу seнsaње и стреакинг што ке ја снајде. :rolleyes:
Ја па ко копиљ земав да го гледам ама почетнана сцена со кучено кога ке се аминира ми беше најгрозното нешто што сум го видел. Тек после неколку години ми беше догледан.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Io Sono Interista
Зашо не можам да ја најдам темата за The Killing?

Ми треба сабтајтл за првите три епизоди

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од