Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Очигледно Кетвоман од Бетмен серијалот од 60-те им била инспирација.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Drive Angry е ступидно забавен и адреналино кревачки филм.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Не го знам тој ама гледам дека е со Бен Фостер а типот одамна го пратам и добар е. A Tropa de Elite или Elite Squad како и неговото продолжение се доста добри акциони филмови за Бразилската полиција.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Sofia Coppola... :) Сакам дискусија за нејзиниот препознатлив и оригинален начин на креирање на сценарија и филмови...И можеби ќе добијам некој коментар дека е префорсирана заради Francis Ford Coppola...-И оправдано, но апсолутно не се согласувам со тоа...
Поентата ми е да направиме компарација на два нејзини филма и со тоа да се долови дел од нејзиниот стил, изворот на нејзината инспирација итн...Тие два филма се:

Со мојата омилена Скарлет :love:

Stephen Dorff :love:

Од почеток до крај, значи све што е можно да се дискутира за еден филм, ми е погодено во овие два...И ќе прашам- што мислите, дали Копола за овие два црпе инспирација од ист извор...? Јас мислам- ДА...Иако навидум филмовите се тотални различни меѓу себе... :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Софија си е талентирана и веќе си има создадено свој стил на снимање. Првиот филм нејзин не ми бил никогаш омилен за гледање ама со следните два си се зациментира кај мене како режисер на кој филмовите му се вредни за гледање. Не сум бил запознаен со вториов филм што го напиша ама ке морам да го гледам. А башка мило ми е и што Дорф го гледам конечно да работи.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Софија си е талентирана и веќе си има создадено свој стил на снимање. Првиот филм нејзин не ми бил никогаш омилен за гледање ама со следните два си се зациментира кај мене како режисер на кој филмовите му се вредни за гледање. Не сум бил запознаен со вториов филм што го напиша ама ке морам да го гледам. А башка мило ми е и што Дорф го гледам конечно да работи.
Значи како што реков - навидум сосем различни филмови, но едно нешто ги сплотува...-Копола и за двата има аналогна суштина, а тоа е разбивање на стереотипи... Имено во Lost in translation го разбива следниов стереотип: Млада, убава и осамена Американка во хотел во Токио запознава средновечен шармантен господин Американец исто, на кој бракот му виси на конец и е исто така осамен и изгубен во просторот и времето. Меѓу нив се развива едно топло пријателство и беспрекорно хармоничен однос и тие буквално се надоврзуваат еден на друг во тој милионски и хаотичен град, кадешто се странци...И просечниот и стреотипен гледач ќе каже- ооп еве уште една љубовна приказна...Двајца осамени, хотел, далечен град, нон-стоп заедно, дури и на моменти и хотелската соба ја делат гледајќи ТВ заедно...Но Lost in translation е далеку од ваква веќе видена и излитена тематика... :)
Во Somewhere (2010) ти е истата суштина, само тука на еден оригинален начин Копола ни дава до знаење дека децата на славните, богатите и разведените родители знаат да бидат беспрекорно воспитани деца, фини, добри, примерни па дури и пример за своите родители кои одамна излегле од колосек во животот...
Ти препорачувам да го гледаш Somewhere (2010) , нема да згрешиш...Напротив ќе бидеш позитивно изненаден...

A, Stephen Dorff e... :love::love::love:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
film slichen na The Crazies i da bide 2000+, da ne bide mnogu mejnstrim zatoa shto postoi golema verojatnost da mi e gledan :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
:pos: Ma најбоље е Шарк бој и Лава Грл.

film slichen na The Crazies i da bide 2000+, da ne bide mnogu mejnstrim zatoa shto postoi golema verojatnost da mi e gledan :)
Не знам дали е Фантомс ти е гледан и дали е мејнстрим али Fantoms is the shits! (y)
http://www.imdb.com/title/tt0119891/

Lifeforce e добар, не е ко Crazies нешто многу многу(вселенски вампири)ама па филмови непознати бараш

http://www.imdb.com/title/tt0089489/

Овој Night of the Comet ми е интересен, проаѓа комета покрај земјата и сите се претвараат во зомби освен две тинејџерки и Чекотеј од Voyager.

Slither мислам дека ти го имам препорачано претоа ама ако не, гледај го. На крај краева ако не ти се допаѓа ништо од ова изгледај си го оригиналот Crazies од Ромеро ако не ти е гледан или па овој подоле sирни го.
http://www.imdb.com/title/tt0090293/

Kajgana Shop

На врв Bottom