Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

П

Паган-др

Гостин
Едно другарче ми го пофали оптимумот од гладијатори.

Сега за сега се двоумам меѓу оптимумот од гладијатори и дајматајзот од калифорнија фитнес....

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
1000мг е онака горна граница, 500 е доволно.
Пиј многу вода, може да ти страдаат бубрезите од толку витамин ц.
И повеќе од 1грам да се внесува не е штетно, како ќе страдаат бубрезите? Се што е повеќе и што неможе да се искористи се исфрла преку урина.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
За тоа знам се ок,јас секако внесувам 2000мг и се чистам низ урина од витамин Ц,само ме интересираше пошто се вртат муабети дека од шумливи таблети ако се користат на долг период се таложеле на желудникот и што таму се добивало..чиста глупост и невистина ама ме интересираше да не има некој друг проблем со нив,во секој случај фала :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
И повеќе од 1грам да се внесува не е штетно, како ќе страдаат бубрезите? Се што е повеќе и што неможе да се искористи се исфрла преку урина.
А урината од кај е? Од бубрезите. Над 2000мг (и 2000) може да креира камен во бубрег.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Едно другарче ми го пофали оптимумот од гладијатори.

Сега за сега се двоумам меѓу оптимумот од гладијатори и дајматајзот од калифорнија фитнес....
Ги имам пробано двата, вкусот на дајматајзот е многу подобар. Не се двоуми, се` иде во твоја корист. Ист протеин, подобар вкус, помалце пари. Оптимумот е околу 4000, Дајматајзот 3300.

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Незнам дали е само кај мене или и на други им се има десено...Вежбам стомачни веќе 7 месеци и десната половина од стомачните ми е послаба т.е. стомачните од десна страна помалце ми се познаваат отколку тие на левата страна...Во што е проблемот???

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Незнам дали е само кај мене или и на други им се има десено...Вежбам стомачни веќе 7 месеци и десната половина од стомачните ми е послаба т.е. стомачните од десна страна помалце ми се познаваат отколку тие на левата страна...Во што е проблемот???
Генетски едната страна ти е појака. Обично кај 90% од нормалните вежбачи е така, кај некого рацете, градите, стомачните... Продолжни нормално да вежбаш, ќе си дојде се` на свое место после подолг период. Немој да ја форсираш само едната страна.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.291
Да не имаш ти некое искривување коа седиш? Ај запримети дали се навалуваш на лева страна?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Баниран е за увоз во Македонија, но сепак доколку веќе го имаш во раце ти препорачувам да не го користиш ако си под 20 години.
Ова е само совет.

Инаку, делува, и тоа многу добро.
Како, зошто е баниран пофторно да не е поради егзотичните растенија :D ? Па го донесоа вчера во мојата теретана.
--- надополнето: 10 април 2012 во 16:40 ---
Инаку го порачав, треба да ми стигне кај и да е.
Во разговор со доктор, ми кажа дека не би требало да ми предизвикува никакви проблеми ако земам доза од 2-5 грама, ама да пазам бидејќи го камуфлирало уморот и лесно можеш да се премориш до таа точка што ќе се оштетиш..
Ако често пиеш кафе, ред бул, енергетски пијалоци или други ствари кои имаат кофеин најверојатно нема да видиш големо фајде од Jack3d барем така велат затоа што ефектот воглавно му се базира на кофеин. Дури и кога би почнал да го земаш набрзо ќе развиеш толеранција после 2-3 недели.
--- надополнето: 10 април 2012 во 16:55 ---
Ј

Повеќе би рекол дека 2-3000мг е граница,а во поедини случаи се препорачува и до 10-15000мг витамин Ц за здрави особи. Со 1000 мг нема никакви проблеми да има гарантирано. Особено е важно дека не сите луѓе имаат иста потреба од витамин Ц. Оние кои се физички активни имаат доста повисока потреба од витамин Ц за поправка на колагеноти и користење на цитамин Ц како антиоксиданс.
--- надополнето: 10 април 2012 во 17:03 ---
А урината од кај е? Од бубрезите. Над 2000мг (и 2000) може да креира камен во бубрег.
Ова е точно во случај организмот да нема потреба од витамин Ц и да го исфрла од организмот преку урина, може да формира каменчиња.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Да не имаш ти некое искривување коа седиш? Ај запримети дали се навалуваш на лева страна?
Па да кога седам на компјутер...бирото не ми е правоаголно туку таму кај што седам е заоблено и секогаш сум навален на левата страна си се потпирам со раката..Викаш дека е до тоа???

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Момци , пошо никогаш немам пиено , дај кажете добар рецепт за пејк со живи јајца :)

Само со јајца или може да се додаде млеко мед или слично ?
Земи 1 банана, 2 белки од јајца и млеко додади си и мед ако сакаш и све тоа измиксај/изблендирај, ем протеинско ем вкусно

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.291
Па да кога седам на компјутер...бирото не ми е правоаголно туку таму кај што седам е заоблено и секогаш сум навален на левата страна си се потпирам со раката..Викаш дека е до тоа???
Да, до тоа е. Од лично искуство ти зборам. Коа седиш навален на една страна мускулите на таа страна се постојано згрчени, а другите се олабавени.
Потруди се да седиш со исправена кичма. Коа вежбаш, од коа ќе завршиш со стомачни, направи уште една серија само на десна страна, т.е со десниот лакт допирај го левото колено. Со тек на време би требало да ги изедначиш, ама мораш да прекинеш да се навалуваш на лево коа седиш.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
....почни навалувај се на десно сега ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom