Баниран е за увоз во Македонија, но сепак доколку веќе го имаш во раце ти препорачувам да не го користиш ако си под 20 години.
Ова е само совет.
Инаку, делува, и тоа многу добро.
Како, зошто е баниран пофторно да не е поради егзотичните растенија
? Па го донесоа вчера во мојата теретана.
--- надополнето: 10 април 2012 во 16:40 ---
Инаку го порачав, треба да ми стигне кај и да е.
Во разговор со доктор, ми кажа дека не би требало да ми предизвикува никакви проблеми ако земам доза од 2-5 грама, ама да пазам бидејќи го камуфлирало уморот и лесно можеш да се премориш до таа точка што ќе се оштетиш..
Ако често пиеш кафе, ред бул, енергетски пијалоци или други ствари кои имаат кофеин најверојатно нема да видиш големо фајде од Jack3d барем така велат затоа што ефектот воглавно му се базира на кофеин. Дури и кога би почнал да го земаш набрзо ќе развиеш толеранција после 2-3 недели.
--- надополнето: 10 април 2012 во 16:55 ---
Ј
1000мг е онака горна граница, 500 е доволно.
Пиј многу вода, може да ти страдаат бубрезите од толку витамин ц.
Повеќе би рекол дека 2-3000мг е граница,а во поедини случаи се препорачува и до 10-15000мг витамин Ц за здрави особи. Со 1000 мг нема никакви проблеми да има гарантирано. Особено е важно дека не сите луѓе имаат иста потреба од витамин Ц. Оние кои се физички активни имаат доста повисока потреба од витамин Ц за поправка на колагеноти и користење на цитамин Ц како антиоксиданс.
--- надополнето: 10 април 2012 во 17:03 ---
А урината од кај е? Од бубрезите. Над 2000мг (и 2000) може да креира камен во бубрег.
Ова е точно во случај организмот да нема потреба од витамин Ц и да го исфрла од организмот преку урина, може да формира каменчиња.