Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Момци , пошо никогаш немам пиено , дај кажете добар рецепт за пејк со живи јајца :)

Само со јајца или може да се додаде млеко мед или слично ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Витамин Ц и витамин Б, многу, особено Ц, пред се од природни извори(овошје зеленчук, ќе ја зголемиш толеранцијата на стрес)
Фала, претпоставував дека е недостаток на витамини.. Ај ќе гледам да зголемам на овошје :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дечки, веројатно е он топик.. Има некој што имал проблеми со крварење на непцата при максимално вежбање ? Имало 2 причини за тоа, нервоза и прекумерно вежбање.. а таман кога фатам ритам со вежбање, и кога ќе ми се случи тоа, се нервирам што ме прекинало па имам 2 у едно :) Минатата година ЕПТЕН имав проблем, едно месец дена ни на факултет не идев, толку ми се воспалија непцата што не можев ништо да јадам освен супа, па доста ослабнав. Тогаш се излечив, сега и немам толкав проблем, но пак почнуваат да зафркаваат по 1-2 недели вежбање, па морам да одморам 3-4 дена. И така одам на стоматолог редовно, само ме интересира дали имал некој ваков проблем. Поздрав
пробај со 2 грама витамин Ц додека да ти се среди состојбата, крварењата од непце воглавно настануваат како недостак на витамин Ц а со тоа неможе организмот да создава правилно колаген. Веројатно не јадеш доволно овожје и зеленчук.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Здраво.. Во теретана веќе вежбам 2 месеца активно.. За сега сум на посакуваното ниво, но имам еден проблем.. Колку и да вежбам, што и да вежбам , задникот никако да го намалам.. Имам чуство дека што и да правам, место да се намали, се зголемува.. Да бев женско до сега ке рипав од радост, ама работава за плачење ми искача.. :pos: :place:
Некој да помогне?
Намали на калории..Среди си ја исхраната.. исфрли шеќери,сокови,благи работи и сл.. Јади само овошје,зеленчук,туна,јајца,пилешко.. Малку овес или ориз и гледај да истрпиш определен период за да ти се истопат мастите.. и кај мене највеќе таму ми се таложи салото ако средиш исхрана ќе го снемаш големиот гз :D

Исто и ако вежбаш нозе со големи килажи намали малку..

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Има ли некој искуство со Jack3d да каже резултати? :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Добро ли е да се внесува витамин Ц 1000мг од шумливи таблети?(од аптека на Bayer)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Има ли некој искуство со Jack3d да каже резултати? :)
Баниран е за увоз во Македонија, но сепак доколку веќе го имаш во раце ти препорачувам да не го користиш ако си под 20 години.
Ова е само совет.

Инаку, делува, и тоа многу добро.

П

Паган-др

Гостин
Предлог за добар протеин? Лично искуство, искуство на некој близок, табеларно "искуство"?

Тоа што гледав се мислам меѓу:
-Optimum Nutrition 100% Whey protein
-ALLWHEY
-ISOFLEX

Ваш предлог? Не мора да е на листава..

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Предлог за добар протеин? Лично искуство, искуство на некој близок, табеларно "искуство"?

-ALLWHEY
-ISOFLEX

http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=168 Во моментов го користам овој иначе според мене најдобар е : http://www.napumpajse.com/shop/proteini/nitro-tech-hardcore-908g.aspx

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Баниран е за увоз во Македонија, но сепак доколку веќе го имаш во раце ти препорачувам да не го користиш ако си под 20 години.
Ова е само совет.

Инаку, делува, и тоа многу добро.
Зашто е баниран ? Поради 1,3 dimethylamylamine- от ?
Покрај тоа ако не се лажам имаше само бета-аланин, креатин и кофеин.

Инаку го порачав, треба да ми стигне кај и да е.
Во разговор со доктор, ми кажа дека не би требало да ми предизвикува никакви проблеми ако земам доза од 2-5 грама, ама да пазам бидејќи го камуфлирало уморот и лесно можеш да се премориш до таа точка што ќе се оштетиш.

Читав статии и неутрални reviews кој велат дека било фино и немале никакви контра-ефекти, освен еден момак кој тврдеше дека му предизвикувало гадење до таа точка што после 2 земања повраќал.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116

-ALLWHEY
-ISOFLEX

Dymatize Elite Whey Isolate како што кажа член погоре. Подобар вкус од Оптимумот, отприлика ист профил, 700 денари поевтин.

Иначе имам слушано добри муабети за MyoFusion, можеш да размислиш и за него, јас сеуште не сум го пробал, но во иднина планирам...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ти како си задоволен од овој од калифорнија фитнес?
Ја као шо знам калифорнија фитнес е една од најстарите реномирани фирми за суплементи и здрава исхрана.
--- надополнето: 10 април 2012 во 00:22 ---
Добро ли е да се внесува витамин Ц 1000мг од шумливи таблети?(од аптека на Bayer)
1000мг е онака горна граница, 500 е доволно.
Пиј многу вода, може да ти страдаат бубрезите од толку витамин ц.

Kajgana Shop

На врв Bottom