Game of Thrones

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Уф, заборавив какво е чувството :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Одличен почеток. Толку!

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.069
Се надевам во вторава сезона ќе откријат која му е мајка на Сноу. Таа работа највеќе ме интересира засега:)
Официјално Мартин го нема одкриено тоа ни во книгите, иако по интернетов кружи една многу издржана теорија. Моментално за сите е ова мистерија и се надевам ќе дознаеме повеќе барем од серијава, пошто наредната книга кој знае кога и дали ќе излезе...

Инаку глумецов кој го глуми Јофри е звер, толку добро го глуми (субјективно нели) што навистина те тера да го мразиш. А каков крал е кога само пие шамари, и тоа од џуџе и од мама!? :pos:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Инаку глумецов кој го глуми Јофри е звер, толку добро го глуми (субјективно нели) што навистина те тера да го мразиш. А каков крал е кога само пие шамари, и тоа од џуџе и од мама!? :pos:
Нека пробаат уште еднаш, ако смеат!!! :pos:
Да, супер го глуми ептен да го мразиш, да сакаш преку телевизор да го удриш убаво барем еднаш. :D

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Официјално Мартин го нема одкриено тоа ни во книгите, иако по интернетов кружи една многу издржана теорија. Моментално за сите е ова мистерија и се надевам ќе дознаеме повеќе барем од серијава, пошто наредната книга кој знае кога и дали ќе излезе...

А од кај знаеш дека глуми. Може е стварно таков. :) А од сигурни извори имам слушнато дека глумецот што го глуми џуџето и во приватниот живот да ти бил џуџе... :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За жал на Џофри само, после ова не верувам дека ќе има разновидни улоги, засекогаш ќе биде негативец.

Останува понатака да видиме дали добро глуми или едноставно му лежи улогата. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
А од кај знаеш дека глуми. Може е стварно таков. :) А од сигурни извори имам слушнато дека глумецот што го глуми џуџето и во приватниот живот да ти бил џуџе... :)
:pos:

Не озбилно, Динкејл, that litle motherfucker, свака част! :cuc:

Добро е, задоволен сум, немаше ништо изненадувачки, но супер за прва епизода, баш како што требаше, објаснија за сите кај е и што прави. Секако начнаа и некој нови прашања...

а на крај со тоа со копилињата на Роберт покажаа дека нема граници на немилосрдноста у серијава.

И да, доста добри дијалози, оној меѓу Роб и Џејми ми беше хајлајт:

Rob: If I left you with one of my bannermen, your father would know within a fortnight and my bannerman would receive a raven with a message: "Release my son and you'll be rich beyond your dreams. Refuse and your house will be destroyed, root and stem."

Jaime: You don't trust the loyalty of the men following you into battle?

Rob: Oh, I trust them with my life, just not with yours.

Jaime: Smart boy. What's wrong?
Don't like being called "boy"?
Insulted?

( Direwolf snarling )

Robb: You insult yourself, Kingslayer. You've been defeated by a boy You're held captive
by a boy. Perhaps you'll be killed by a boy.

п.с. ваљда смеам вакви работи да пишам у спојлер нели, нема ваљда некој што не глеал да отвори спојлер !? :unsure:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
А која беше таа девојката со Тајрион дур лежеа на кревет? Оваа нешто збореше како градот и' смрдел и и се ебело...

И тој типот со Арја на крај кој беше?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958

Одличен старт, ќе биде фантастична сезонава тоа е сигурно.
И само да се надоврзам кон муабетов за Џефри. Незнам за вас, ама јас негативец немам во животот толку мразено. Душата ми се полни кога гледам како јаде шамари.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
А која беше таа девојката со Тајрион дур лежеа на кревет? Оваа нешто збореше како градот и' смрдел и и се ебело...
Shae, „девојката за придружба“ која ја запозна у прва сезона (си требало да запамтиш :D), доста паметно „девојче“, Тирион реши да ја земе со него.

за типот со Арја ќе ти пишам у порака.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Shae, „девојката за придружба“ која ја запозна у прва сезона (си требало да запамтиш :D), доста паметно „девојче“, Тирион реши да ја земе со него.

Ех, помина цела година од тогаш :pos: А и мене ме мрзеше да вадам дисковите и да ги пуштам старите епизоди за да се потсетам... Али сеа знам, thanks ;)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.069
Ќе ставам во спојлер иако не е ништо, може да кликнете ако веќе ви е гледана првата епизода.
Дали некој го примети Dolorous Edd? Аии кај го нашле глумецов, оригинал еј. Само се надевам дека ќе има добра минутажа во серијава, го обожавам.

Како се снаоѓате со новиве ликови, приказнава итн? Неможам објективно да проценам дали беше набрзина епизодава. Од 10 епизоди по сезона можеби е подобро наеднаш да нафрлат нови ликови, локации и правци во кои ќе се движи приказната, па после со другите епизоди да се разгатнуваат мистериите и да се запознава публиката поблиску со ликовите.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ех, помина цела година од тогаш :pos: А и мене ме мрзеше да вадам дисковите и да ги пуштам старите епизоди за да се потсетам... Али сеа знам, thanks ;)
Јас без ЖенШен ќе мора сигурно да се потсетам ама со мерак пак ќе ја изгледам и првата сезона.

Едно прашање -само првата епизода е излезена? Оти низ нетот има сезона 2 еп. 0 или тоа е некој вовед?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.069
Да само прва епизода е излезена. 00 е вовед и има мали спојлери, избегни го.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Вонбрачен син на Роберт Баратион..
Аман со спојлерите, само ми правите клик повеќе во животов. Ако некој ја нема гледано најновата епизода, што има да влага на темава?

Убаво си пишува во насловот, така да барем за епизодата што искочила не треба спојлери. За инфо од наредни епизоди, океј, ама од досегашните - смешно е.

Него ова на крај со синот не го приметив, мислев се збори за Арија :)

Kajgana Shop

На врв Bottom