Adele

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
многу ми се допаѓа нејзиниот вокал, некако специфичен ми е :)
а не лоша на изглед :)
сепак само 2 песни имам слушнато

H

HITCH

Гостин
Wot, и јас ја слушав Adele пред аблумов „21“, па ја сфаќам девојка ти. :pos:

Ремикс од Someone like you.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Има карактеристична боја на глас и песни што тешко влегуваат во уво.
Но тука се Антена и Сити кои буквално ги УТЕПАА нејзините последни 2-3 песни, што толку многу ми стана одбивна, секогаш ја менувам станицата.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Воопшто не ми се свиѓа како пее..не можам да ја слушам повеќе од 10 секунди.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Да кажам дека има прекрасен глас. Кога почне да се дере: Never mind I'll find, someone like you!... се наежувам. :pipi:

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Мене ми е кул. Првиот албум, 19, не ми се допаѓа баш многу, но 21 е супер. Мене не ме живцира, ниту ме депримира... едноставно, ме релаксира :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Многу ми ја исфорсираа и ми е страшно антипатична.
Има каква-таква боја на гласот,за некого фина, ама само да се плачело у текстови па преку ...
Можеби има весела песна, ама не и ја форсирале за да слушнам, а сам да побарам немам намера после сите жалопојќи - депремира.

Член од
1 февруари 2010
Мислења
120
Поени од реакции
41
Квалитетно гласче има ... Дури и неколку добри песни ... Но премногу почнаа да ја дигаат ... Секоја втора песна и еве пак онаа.. Досадна ќе стане набргу ( ако не е вејќе) ...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Девојкава направи музичка поп револуција. 15 години сме навикната на поп принцези ( читај Бритни и компанија) кои пејат никакви песни, ама затоа нашминкани, исфотошопирани до коска продаваа милиони албуми. Ја расипаа до толку поп музиката што на крај можевме скраја да е, да ја закопаме цела индустрија со музиката на Гага.

Бог знае од кога немам преслушано поп албум, ама 21 го преслушав во еден здив и дефинитивно заслужено е најпродаван албум за оваа деценија. Адел не е поп принцеза, не е вајана, ама докажа дека тоа не е важно, телата и шминката беа само параван за продажба на лоша музика. Конечно поп музиката живна благодарение на неа и се надевам дека што поскоро ќе закрепне од операцијата на грлото за да продолжи да растура.

Знам дека ја отекоа песнава, но тоа не го намалува фактот дека е совршена. Исто како нејзиниот глас.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Адел тапа си, видов цигани како палат оган додека врне.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
Некако превише хипстерски ми е. Јес да не и го оспорувам квалитетот на гласот, но да речеш дека вовела некоја револуција - не. Има групи слични на нејзините дури и стилови (кои порано, кои подоцна). Мене ми е нешо малку изнад просек.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јес да не и го оспорувам квалитетот на гласот, но да речеш дека вовела некоја револуција - не.
Во време во кое нема спот без голи девојки и пејачка без перика, да, вистинско чудо е што Адел доживеа толку популарност.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
Во време во кое нема спот без голи девојки и пејачка без перика, да, вистинско чудо е што Адел доживеа толку популарност.
Мхм... Duffy, Amy Winehouse, Amy Lee, Jessie J.... Има. Сеа секоја ќе има трошка фалинка, но совршенство не постои.
(освен Amy Lee :pos:)

Kajgana Shop

На врв Bottom