A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
najnapred se izvinuvam sto pisuvam kirilica, pisuvam od mob. koj nema kirilicna podshka.
Prikluciv net od blizoo super e no ne mozam da dobijam net od wifi tuter. znaci od modemot do pc ima net a nemozam da dobijam net od ruterot. sto ne napraviv, clonirav mac adresi,setirav, resetirav...itn. no nisto. dali nekoj imal slicen problem? fala odnapred.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
najnapred se izvinuvam sto pisuvam kirilica, pisuvam od mob. koj nema kirilicna podshka.
Prikluciv net od blizoo super e no ne mozam da dobijam net od wifi tuter. znaci od modemot do pc ima net a nemozam da dobijam net od ruterot. sto ne napraviv, clonirav mac adresi,setirav, resetirav...itn. no nisto. dali nekoj imal slicen problem? fala odnapred.
пред се кажи што рутер имаш...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
linksys e ruterot no neznam tocno koj model e
Рутерот е плав со црно со 2 антени или црн цел без антени? Каков интернет имаш од Близу? Ако си на Премиум или на оптичките пакети тогаш треба со дифолтните сетинзи на рутерот да ти работи, ако не ќе треба да се јавиш да ја пријавиш Мак адресата на рутерот.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Рутерот е плав со црно со 2 антени или црн цел без антени? Каков интернет имаш од Близу? Ако си на Премиум или на оптичките пакети тогаш треба со дифолтните сетинзи на рутерот да ти работи, ако не ќе треба да се јавиш да ја пријавиш Мак адресата на рутерот.
модел на рутерот wrt54gr, a најмалиот пакет го имам. аналогна и неограничен даунлоад. 699 ден,

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
модел на рутерот wrt54gr, a најмалиот пакет го имам. аналогна и неограничен даунлоад. 699 ден,
Поправило нетот до Близу се користи како DHCP, не како Static IP, така е кај мене и он самиот ќе си повлече адреса...Така, внатре во сетинзите ќе влезеш и мора некаде да има опција DHCP renew или само renew, доклку не ти дава никаква IP адреса, јави им се и они ќе ти ја кажат постапката за пријава на MAC адреса :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Стави го само DHCP, зачувај, рестартирај по можност и не би требало да има проблем.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Абе јас имам нет кај овие уше коа беше Кејбл Тел, и сеа слушам муабет од еден другар сум требал да отидам пошо е сеа Близу нешо да сме сменеле, ни ја не сфатив баш o_O. Знае некој за ова нешто ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе јас имам нет кај овие уше коа беше Кејбл Тел, и сеа слушам муабет од еден другар сум требал да отидам пошо е сеа Близу нешо да сме сменеле, ни ја не сфатив баш o_O. Знае некој за ова нешто ?
Ако си на старите пакети (брзина и трансфер) од кејблтел, оди смени пакет во новиве, исто ќе плаќаш за подобра услуга. Не знам само дали треба да продолжиш договор, прашај си.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Им се јавував но неможеа да ми помогнат. Како и да е конечно го решив проблемот.
Ја клонираv мак адресата од модемот и работи. :)
Стандард близу - кејблтел. Многу неписмена багра имаат вработено. Памтам пред 3 години тој кај мене што беше да монтира не ни знаеше да го поврзе рутерот не па да го намести. :tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Им се јавував но неможеа да ми помогнат. Како и да е конечно го решив проблемот.
Ја клонираv мак адресата од модемот и работи. :)
Па нели си пробал со клонирање и не бивало?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.124
Ако си на старите пакети (брзина и трансфер) од кејблтел, оди смени пакет во новиве, исто ќе плаќаш за подобра услуга. Не знам само дали треба да продолжиш договор, прашај си.
Да треба да продолжиш договор , лешпери се .

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Па нели си пробал со клонирање и не бивало?
да но со клонирање на мак адресата wilan, ги прашав дали да не треба мак на модемот рекоа дека не треба, после ми рекоа дека не треба никаква мак да се клонира само да ги рестатирам модемот и рутерот, итн итн итн. на карај како и што си мислев само требаше тоа прво да го направам и ич да не им се јавувам само ме измалтретираа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom