A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Да треба да продолжиш договор , лешпери се .

Се продолжува, лично зборував со вработените...
--- надополнето: 28 март 2012 во 16:37 ---
да но со клонирање на мак адресата wilan, ги прашав дали да не треба мак на модемот рекоа дека не треба, после ми рекоа дека не треба никаква мак да се клонира само да ги рестатирам модемот и рутерот, итн итн итн. на карај како и што си мислев само требаше тоа прво да го направам и ич да не им се јавувам само ме измалтретираа :)

Мислам дека треба да продаваат, т.е. да даваат свои рутери и мислам дека така полесно ќе ги решат проблемите. Пример за подесување, доколку некој незнае да подеси (Static IP или DHCP, кај да стисне) исто како кај Т-Хоум. Така немора да го поставуваат прашањето: Преку рутер сте? Или ситуација: Ја сум си на рутер и женската од таму ми вика, ај одете десен клик на конекцијата и стиснете Repair...Бич, на РУТЕР сум, конекцијата иде преку РУТЕР, не преку LAN!
Така полесно би било, доколку би имало проблем би рекле што каде како да се направи, да знаат на што се...А не дали корисникот има/нема рутер...

Кај мене се си е ОК само што сметките не ми стигаат дома, тоа ме вади од такт.
Дададададада... е со златниов цитиран член, и уште 4ца бевме на скајп и игравме едно сценарио од Warcraft... цел саат, стигнавме до 28 level од можни 31. ob1 беше host. Одеднаш, сите добивме disconnect и ob1 го снема од скајп. Се ебна цела партија. После 20 минути, се враќа драгиот ob1 и вика
"абе мајка ми ботката го заборавила телефонот кренат, се јавив у близу ми рекоа да рестаритрам модем и СЕГА СЕ Е ТОП"

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm::facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Вчера симнав 12 гб....а уште не покажува.
Што е финтата? Знае некој? :D

Attachments

• 12.jpg
    12.jpg
    124,2 KB · Прегледи: 32
btw, глеам сеа на проверка на сообраќај нели табот услуги...
Кај тоа пакет напишале 8/unlimited :D
Не сум више 8/200.. :D

Вчера симнав 12 гб....а уште не покажува.
Што е финтата? Знае некој? :D

Функционира на принцип жмигавец - работи, не работи, работи, не работи.

Утре треба да ми приклучат интернет од Близу и сакам да купам и wireless рутер, па би ве замолил ако можете да ми препорачате некој рутер докај 1500 денари од кој сте задоволни.

Утре треба да ми приклучат интернет од Близу и сакам да купам и wireless рутер, па би ве замолил ако можете да ми препорачате некој рутер докај 1500 денари од кој сте задоволни.
Да ти препорачам добар рутер не би знаел, но можам да ти кажам во никој случај да не земеш ваков.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR740N

Да ти препорачам добар рутер не би знаел, но можам да ти кажам во никој случај да не земеш ваков.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR740N
Овај знај да закочи еднаш неделно ама овај вади поубав пинг и поголеми брзини и од linksys од 2-3000ден.

последниве денови нетот се успорува од 7-10 часот. еве сеа иде со 18кбс даунлоад, од страна со која обично ми иде со 1 мега.порано заебаваше у 2 саат па до сабајле, сеа пак почна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom