A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Кој од овие бежечни рутери би ми го препорачале?
1. D-Link DIR-600 Wireless N 150 HOME ROUTER 1490денари во АМЦ
2. Wireless router NBG-416N (ZyXEL) 1690 во НИКО
3. Trendnet Wireless N Home Router 150Mbps TEW-651BR 1290 денари во Анхоч

Кој од овие бежечни рутери би ми го препорачале?
1. D-Link DIR-600 Wireless N 150 HOME ROUTER 1490денари во АМЦ
2. Wireless router NBG-416N (ZyXEL) 1690 во НИКО
3. Trendnet Wireless N Home Router 150Mbps TEW-651BR 1290 денари во Анхоч

Не сум премногу навлезен во рутерите, ама D-Link си се марка овде. :)

Еј дечки сакав да се префрлам од т-хоум на близу од единствена причина што сум во периферија на Скопје кајшто максималната брзина на т-хоум е 8-10mbps а овие ветуваат до 50, за оптик тешко дека ќе стигне тука во скоро време.

Сакав да прашам, задоволни сте до сега во смисла да сте немале позначајни проблеми со нив како често дисконектирање или драстично паѓање на брзината? Ако ве мрзи да удрите reply и да кажете да само лајкнете го постов и ќе знам.

Каде да проверам колку имам направено трансфер на интернет?

Затоа што... многу се прља дека е бел?
Кога давате вакви мислења, многу подобро би било да ја кажете причината.
Нормално кажувам од лично искуство. Софтверот што фабрички го има е катастрофа, многу пати ми се случило одеднаш да откаже мрежата/интернетот, DD-WRT ром има ама е полн со багови така да слободно може да се каже дека не работи.
Можеби на око и на цена е добар ама по втор пат не би купил ваков рутер.

Еј дечки сакав да се префрлам од т-хоум на близу од единствена причина што сум во периферија на Скопје кајшто максималната брзина на т-хоум е 8-10mbps а овие ветуваат до 50, за оптик тешко дека ќе стигне тука во скоро време.

Сакав да прашам, задоволни сте до сега во смисла да сте немале позначајни проблеми со нив како често дисконектирање или драстично паѓање на брзината? Ако ве мрзи да удрите reply и да кажете да само лајкнете го постов и ќе знам.

Во задње време, да куцнам у дрво нетот е супер стабилен....Многу зависи у реонот кој се наоѓаш...Еве веќе повеќе од месец дена не ни ПАДНАЛ...
Одличен квалитет за парите...Ама многу зависи кај се наоѓаш

Јас имам линксис 4 години и да чукнам во дрво супер тера работа, куќа од три спрата ја опфаќа ко ништо. Ако ми се заебе утре рутеров зошто го урочив, ти ќе ми купиш нов.

Абе зашо ова у контакт центар на стопанска банка на 3100109 ако се јавам не ми дава да изберам опција 1 или 2 или било шо? Исто и кај овие за лични карти шо се бројот ист проблем 080019292 ? Морав од мобилен да се јавувам ме одраа овие од стопанска. :confused:
--- надополнето: 3 април 2012 во 23:23 ---
https://clients.cabletel.com.mk/clients/index.php

Корисничкото име и пасвордот се најчесто бројот што си го оставил/а за контакт. :)
Ајде ставајте мобилни тука :P

Јас имам линксис 4 години и да чукнам во дрво супер тера работа, куќа од три спрата ја опфаќа ко ништо. Ако ми се заебе утре рутеров зошто го урочив, ти ќе ми купиш нов.

Неможам да ти купам, немаш никаква правна основа за да ми бараш оштета :D :pos:

Може ли некој да ми даде објективно мислење за Близу, ама реално како е, моментално сум на Т-Хоум и сум презадоволен од стабилност, брзина, услуга, се`, ама 30 гига веќе не се доволно за мене.

Каква опрема даваат овие? Зар не даваат wifi рутери!? Овој СМАРТ пакетов го меркам..
Фала.

А да, уште нешто, како е со лаг во игрите? Поготово на амерички сервери?

Може ли некој да ми даде објективно мислење за Близу, ама реално како е, моментално сум на Т-Хоум и сум презадоволен од стабилност, брзина, услуга, се`, ама 30 гига веќе не се доволно за мене.

Каква опрема даваат овие? Зар не даваат wifi рутери!? Овој СМАРТ пакетов го меркам..
Фала.

А да, уште нешто, како е со лаг во игрите? Поготово на амерички сервери?

60333662.png

60333700.png

Зависи која населба си највише.Имаат некои испади во Бутел/Чаир, али ретки се.рутери не даваат.Добиваш линксис модем,SPA2102(тоа е ако не им останал некој од кинескиве)

и ти гарантирам дека ова од пингтест не е тачно, имам играно барем на MW2 док ја имаше на амерички сервери, и имав околу 60 ms.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom