A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене се си е ОК само што сметките не ми стигаат дома, тоа ме вади од такт.

Се приклучил ли некој на нивното „фри вифи“... :D:P
...го рекламираат во секој продажен салон...
.. иди прашај ги вработените таму, што е тоа, јузер или слично... само креваат рамења, појма немаат... изгледа се заебаваат...

Ај вака, за 20 Мbps нет speed test колку треба да покажува (најлогично некаде 20 или блиску до тоа).
Имам 20 мбпс ама спидот не сака да мрдне од 7мбпс :mad:
И уште нешто, некој кој има искуство со 20мбпс нет, торенти со колку мбпс симнувате (максимум што сум добила на торент е 2 мбпс)
Фала, пријатно
п.с користам speedtest.net

13/13 ми дава на спидтест ама не е константна таа брзина тоа е проблемот :mad: плус телевизијата им е тиња, за телефонијата да не правам муабет.. поголеми шанси има на лото да добиеш отколку да успееш некаде да завртиш да се јавиш.

Штом заврши договорот не ме гледаат веќе како корисник нивни ..

Ај вака, за 20 Мbps нет speed test колку треба да покажува (најлогично некаде 20 или блиску до тоа).
Имам 20 мбпс ама спидот не сака да мрдне од 7мбпс :mad:
И уште нешто, некој кој има искуство со 20мбпс нет, торенти со колку мбпс симнувате (максимум што сум добила на торент е 2 мбпс)
Фала, пријатно
п.с користам speedtest.net
на спеедтест имам 13-15 д/у. А на торент сметнувам со 1.3 до 1.5 мб/с

4 месеци and counting како што ми паѓа интернетов ептен често а незнаат да го најдат проблемот.....fiber power my ass

Ќе го средат пингот годинава или здравје боже од наредната ќе биде?

Сега ставив нет од близу, и сакам да го поврзам модемот со wi-fi рутерот. Правам конекција, ама нејќе нешто. Инаку имам TP-LINK TL-WR740N рутер. Одбирам Static IP, и сеа овде од кај да ги најдам овие адреси? any help?
IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateway: (Optional)
Primary DNS: (Optional)
Secondary DNS:

Сега ставив нет од близу, и сакам да го поврзам модемот со wi-fi рутерот. Правам конекција, ама нејќе нешто. Инаку имам TP-LINK TL-WR740N рутер. Одбирам Static IP, и сеа овде од кај да ги најдам овие адреси? any help?
IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateway: (Optional)
Primary DNS: (Optional)
Secondary DNS:

намести dynamic, да повлече адреса и остај го така(на DHCP нешо такво најди ако нема динамик)и остај го така.После среди DHCP Lease на максимум, и готово ;)

намести dynamic, да повлече адреса и остај го така(на DHCP нешо такво најди ако нема динамик)и остај го така.После среди DHCP Lease на максимум, и готово ;)

Фала многу :)

Кад је бал...имам некој ретро филинг со брзинава :)

1857201047.png

Samo sto mi stavija Blizo 50mb/s

eve speedtest.

Честито :) Со здравје да го отвориш од download-ирање :D
А може некој да ми каже каде све близу се ЛАН у скопје?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom