- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
земете си ги парите додека ви ги даваат... 100% обесштета има само на возило од таа година на производство кога е сообраќајката... значи во случајов ако ти беше колата од 2012... тоа се вика амортизационен план... читајте со малите букви што пишува кога зимате осигурање. некои компании нудат доплата за разликата од другата компанија што ке ви исплати...Me interesira dali nekoj ima iskustvo so evropski zapisnik pri soobrakjajna nezgoda. Nakratko, tatko mi go lupnaa so mojata kola,napraven e evropski zapisnik (liceto koe ja predizvikalo shtetata ja priznava vinata). Doticnoto lice e osigurenik vo Sava Tabac kade shto treba da me obeshtetat,se slika kolata i po tri dena vo izveshtajot stoi deka tie pokrivaat samo 50% od mojata shteta, odnosno 50% od site delovi koi sto treba da se kupat samo zatoa sto kolata e stara (Suzuki Swift 1996). Ne sakal tatko mi da go potpishe izveshtajot pa sakam da znam kade bi mozel da se obratam za struchen sovet i koj e zakonot za vakvi raboti ako voopshto postoi.
--- надополнето: 17 март 2012 во 00:22 ---
се пегла... ама поарно земи си ново крило.. на штрафови ти е... и нема бог знае што да заштедиш... а увек ке постои опасност да пукне китот на пегланото...и btw ова се пегла ?