Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
10 јули 2010
Мислења
127
Поени од реакции
45
Капакот кај што се става бензин ми е за никаде.Кога пробувам да го отворам чкрипи ненормално.Каде можам да најдам некој спреј за ова???

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Капакот кај што се става бензин ми е за никаде.Кога пробувам да го отворам чкрипи ненормално.Каде можам да најдам некој спреј за ова???
спреј? незнам зашто би користел спреј - земи со маст малку намачкај го или со уље би требало да се среди.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
WD-40!
Го има насекаде

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
На Југо десната врата не се затвора, меаханизмот е зафркнат дали се поправа.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
На Југо десната врата не се затвора, меаханизмот е зафркнат дали се поправа.
Може и да се поправи зависи кај е дефектот. А најлесно е да си купиш за 50-60 денари од некој што растураат југовци. :)

Член од
8 јануари 2010
Мислења
126
Поени од реакции
37
Тресење при кочење
Проблемот се јави кога направив замена на предните гуми. Ставив 2 нови гуми напред а тие што ми беа напред ги ставивме од зади.При монтажата на новите гуми видовме дека банжот е крв малку го исправивме се балансираа гумите и ги монтиравме и се изгуби малото тресенје од порано заради кривиот бандаж,е сега проблемот е што кога возам на поголеми брзини и кога кочам благо се осека тресене и како да вибрира педалот за кочење, додека кога кочам понагло нема никаков проблем добро си кочи мирно без никакво тресење, и да напоменам дека и при возење нема никакви не се осекат никакви вибрации во колата пробано на брзини до 150км што според мене ја исклучува можноста за крв бандаж.Инаку се работи за опел корса 1.0 12в.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Тресење при кочење
Проблемот се јави кога направив замена на предните гуми. Ставив 2 нови гуми напред а тие што ми беа напред ги ставивме од зади.При монтажата на новите гуми видовме дека банжот е крв малку го исправивме се балансираа гумите и ги монтиравме и се изгуби малото тресенје од порано заради кривиот бандаж,е сега проблемот е што кога возам на поголеми брзини и кога кочам благо се осека тресене и како да вибрира педалот за кочење, додека кога кочам понагло нема никаков проблем добро си кочи мирно без никакво тресење, и да напоменам дека и при возење нема никакви не се осекат никакви вибрации во колата пробано на брзини до 150км што според мене ја исклучува можноста за крв бандаж.Инаку се работи за опел корса 1.0 12в.
Мене вака ми правеше кога ми беа истрошени кочниците,ги сменив и проблемот го снема.Се осеќа по тоа што тресе и треба посилно да стиснеш на кочницата.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Тресење при кочење
Си проверил плочки и дискови? не а

Член од
8 јануари 2010
Мислења
126
Поени од реакции
37
Си проверил плочки и дискови? не а
Не се проверени , но во целиот случај ме буни најмногу што проблемот се јави после менувањето на гумите, како претходно не биле искривени дисковите и плочките а сега наеднаш се искривија ? Инаку колата пред 1 месец е ласерски центрирана проверена е предницата и се беше ок освен што се осекаа мали вибрации од искривениот бандаж сега и тоа е средено.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Не се проверени , но во целиот случај ме буни најмногу што проблемот се јави после менувањето на гумите, како претходно не биле искривени дисковите и плочките а сега наеднаш се искривија ? Инаку колата пред 1 месец е ласерски центрирана проверена е предницата и се беше ок освен што се осекаа мали вибрации од искривениот бандаж сега и тоа е средено.
А бандажите се стандардни ?

Член од
8 јануари 2010
Мислења
126
Поени од реакции
37
А бандажите се стандардни ?
Бандажите се 14 од опел до сега возев со нестандар гуми и напред и зад 175-65-14 е сега новите напред ми се 165-65-14 и тие се во границите на нормалата според сите калкулатори, а задните ми се 175-65-14.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
каде можат да се најдат вакви рат-капни ?

и btw ова се пегла ?

[

Член од
14 септември 2011
Мислења
16
Поени од реакции
2
Me interesira dali nekoj ima iskustvo so evropski zapisnik pri soobrakjajna nezgoda. Nakratko, tatko mi go lupnaa so mojata kola,napraven e evropski zapisnik (liceto koe ja predizvikalo shtetata ja priznava vinata). Doticnoto lice e osigurenik vo Sava Tabac kade shto treba da me obeshtetat,se slika kolata i po tri dena vo izveshtajot stoi deka tie pokrivaat samo 50% od mojata shteta, odnosno 50% od site delovi koi sto treba da se kupat samo zatoa sto kolata e stara (Suzuki Swift 1996). Ne sakal tatko mi da go potpishe izveshtajot pa sakam da znam kade bi mozel da se obratam za struchen sovet i koj e zakonot za vakvi raboti ako voopshto postoi.
--- надополнето: 16 март 2012 во 20:24 ---
Me interesira dali nekoj ima iskustvo so evropski zapisnik pri soobrakjajna nezgoda. Nakratko, tatko mi go lupnaa so mojata kola,napraven e evropski zapisnik (liceto koe ja predizvikalo shtetata ja priznava vinata). Doticnoto lice e osigurenik vo Sava Tabac kade shto treba da me obeshtetat,se slika kolata i po tri dena vo izveshtajot stoi deka tie pokrivaat samo 50% od mojata shteta, odnosno 50% od site delovi koi sto treba da se kupat samo zatoa sto kolata e stara (Suzuki Swift 1996). Ne sakal tatko mi da go potpishe izveshtajot pa sakam da znam kade bi mozel da se obratam za struchen sovet i koj e zakonot za vakvi raboti ako voopshto postoi.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Џабе ти е нека потпише татко ти оти и без тие пари ке останете. И да според годините се рачуна материјалната штета, мене југо тоталка ми го проценија 300 евра сеа види ти :).

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Здраво,
сакам да прашам односно некој малку подетално да ми објасни за xenon светла! Значи гледам сеа 5000К 10 000К....итн.,поради тоа што не сум толку упатен у електрика сакам да прашам,што ми треба за да ставам xenon светла односно и средните и долгите да ми се xenon?Сакам да стаам екстра xenon бел,како се движат цените за цел комплет и дали може на Шкода Фабиа 2001 да се стави?Нешто совети и сл!
Благодарам однапред!

Kajgana Shop

На врв Bottom