- Член од
- 10 јануари 2011
- Мислења
- 1.658
- Поени од реакции
- 3.322
Знае некој да ми каже колку трае вакцина против тетанус и беснило? На пример ако те вакцинирала минатата година треба за една година ревакцинација или подолго?
Чекај, застани малку, смири се. Знаеш ли дека и да немаш ништо на интернет тоа значи дека имаш рак, леукемија или не знам што друго?Погуглав и видов дека може да имам леукемија... Дали е ова точно некој да ми каже најбрзо што може да отидам уште одма да се лекувам, сепак е многу сериозна болест.
http://en.wikipedia.org/wiki/Acute_lymphoblastic_leukemia
Едната бројка ти е во проценти, другата е обична бројка, така што се работи за истите клетки. Едно обично вирусче што ти не би го ни осетил (пример, ако ја имаш прележано настинката, па пак си го фатил истиот вирус) може да ти ги покачи лимфоцитите, не си прави филмови. Хемоглобинот ти е супер, претпоставувам и тромбоцитите ти се нормални штом не спомна ништо, така што немаш потреба да паничиш. Ако за недела дена сѐ уште паничиш, извади уште една крвна слика со размаска на Клиника за хематологија во Државна и ќе можеш пак мирно да спиешВе молам за помош...
Направив анализа на крвта и ми рекоа се ми е супер... Само хемоглобинот ми е поголем
HGB- нормално е 140 до 150, а јас имам само 15. (чим ми рекоа дека е добро, не се плашам но може да ми кажете дали е опасно или не)
Е, сега ме плаши нешто многу... Нивото на Лимфоцитите ми е двојно поголем од нормалното.
Лимфоцити - од 22 до 35 нормално, а јас имам 60.4!!!
Лумфоцити - максимум 3.4 - јас имам 3.8
Докторката ми рече од настинката ти е (претходно и реков дека бев болен и да ми даде оправдање, па затоа мислеше дека сум болен, а нема врска).
Погуглав и видов дека може да имам леукемија... Дали е ова точно некој да ми каже најбрзо што може да отидам уште одма да се лекувам, сепак е многу сериозна болест.
http://en.wikipedia.org/wiki/Acute_lymphoblastic_leukemia
Стриктно придржавај се до терапијата,станува збор за антибиотици и немај мака-бактеријата ќе ја изгуби војната ако и само ако се придржаваш до термините бидејќи антибиотиците уништуваат и добри бактерии(има такви) па и не е добро плазматска концентрација да биде висока.Ај да си прашам
Бев на гастроскопија и ми најдоја мало чирче во желудникот, исто така во бактериолошко ми најдоја бактерија во желудникот. Е сега ми ја препишаа таа тројната терапија (Nexium, Amoxicilin и Lekoklar).
Е сега нели овие треба да се пијаат 2 пати дневно т.е. насабајле и навечер. Значи прашањево ми е.. морам да го темпирам времево на 12 саати или? Зошто апчињана почнав да ги пијам кај 11:30, тоа значи дека и вечер кај 23:30 треба истата доза да ја испијам, така?
И што ке се случи кога на пр. ке станам кај 7h сабајле. Ке морам да чекам до 11:30 за да ја примам дозата или?
Позз
Стрес.Веќе 2-3 дена ми трепери левото око по 4-5 пати во денот,
Што може да биде,,, (ако исклучам седење на компјутер и недоволно спиење)?
mislam deka nema nisto strasno eve mene vekje 5 godini negde od 8 odd to mi se slucva ne e nisto strasno spored mene nekoj denovi imam kako so vikas nekolku pati nekogas ic zavisi ama mislam deka se e okВеќе 2-3 дена ми трепери левото око по 4-5 пати во денот,
Што може да биде,,, (ако исклучам седење на компјутер и недоволно спиење)?