UEFA Europa League 2011/12

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Менталист.
--- надополнето: Feb 24, 2012 3:01 AM ---
Интересно е што само 3 екипи кои што првите натпревари ги играа на домашен терен, поминуваат понатаму, наспроти 13те кои на домашен терен ги играа реваншите и поминаа понатаму. :)

Еве како изгледа распоредот за 1/8 финалето.
Металист - Олимпијакос
Спортинг - Ман. Сити
Твенте - Шалке
Стандард - Хановер
Валенсија - ПСВ
АЗ Алкмар - Удинезе
Атлетико М. - Бешикташ
Ман. Јунајтед - Атлетик Билбао

Најмногу ми е мака што Билбао уште овде се падна со јак противник. Не дека не можат да го поминат Јунајтед, ама би било тешко. И не знам колкави се амбициите на Јунајтед во ова натпреварување.
Зависи како ќе се одвиваат плановите во ПЛ, такви ќе се амбициите за тука :) Настрана тоа што е крш натпреварувањево од финансиска гледна точка, од навивачка гледна точка интересно е тоа што се игра со тимови со кои сме играле или одамна или па воопшто немаме играно.
И да не зборам дека им припремаме терен на Челзи или Арсенал за догодина :icon_mrgr:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.235
Диуф ете го бе гол дал :) Ај кој има инфо да ми каже дали со глава го дал? :D
Не со глава, со нога ама добра акција беше.
--- надополнето: 24 февруари 2012 во 12:43 ---
Браво за навивачите на Ајакс,во текот на сите 90 минути само они се слушаа ! Впрочем во Англија кога и да дојде гостинска навивачка група со над 1000 фанови секогаш се слушаат повеќе од домашните , претходно доказ беше кога играа Тотенхем - Паок !
И Арсенал - Дортмунд истото беше. После читав во англиски форум на Арсенал дека чуварите требаа да го спречат несоодветното навивајне на навивачите на Дортмунд :tapp: Што се десе во Англија...греота...фудбалот стана спорт за богаташи со карти од 100 фунти нагоре, сенки на опера или во театер одиме. Жалосно.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не со глава, со нога ама добра акција беше.
--- надополнето: 24 февруари 2012 во 12:43 ---

И Арсенал - Дортмунд истото беше. После читав во англиски форум на Арсенал дека чуварите требаа да го спречат несоодветното навивајне на навивачите на Дортмунд :tapp: Што се десе во Англија...греота...фудбалот стана спорт за богаташи со карти од 100 фунти нагоре, сенки на опера или во театер одиме. Жалосно.
Таквите слични инциденти ја чинеа Англија забрана од 5 години за настапи на клубовите во евро куповите. И јас да бев ќе ми фуфаше да дозволувам такви работи , така да ги разбирам :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.235
Таквите слични инциденти ја чинеа Англија забрана од 5 години за настапи на клубовите во евро куповите. И јас да бев ќе ми фуфаше да дозволувам такви работи , така да ги разбирам :)
Во ред, не реков за хулиганство туку за навивајне. Ете да го земам Арсенал - Дортмунд. Навивачита на Арсенал седеја цело време и шлапкаа аплуаз, тие од Дортмунд беа станати, викаа, пееја, скокаа...све беше мирно но начинот на навивајне беше доста подобар.
Знам дека казните се огромни и затоа навивачите не стануваат, во некој стадиони можеби е и забрането, но со тоа се изгуби голем дел од атмосферата во стадионите. Не дека во Англија нема атмосфера, има во некој стадиони сеуште но во глобала не е тоа што беше.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Во ред, не реков за хулиганство туку за навивајне. Ете да го земам Арсенал - Дортмунд. Навивачита на Арсенал седеја цело време и шлапкаа аплуаз, тие од Дортмунд беа станати, викаа, пееја, скокаа...све беше мирно но начинот на навивајне беше доста подобар.
Знам дека казните се огромни и затоа навивачите не стануваат, во некој стадиони можеби е и забрането, но со тоа се изгуби голем дел од атмосферата во стадионите. Не дека во Англија нема атмосфера, има во некој стадиони сеуште но во глобала не е тоа што беше.
Поради Хилсброу нема стоења на стадиони во Англија, тоа си е со закон регулирано. Јас знам имаше иницијатива некоја, демек пак да се тргнат столчиња и да се стои...али се падна во вода...

А за навивање, огромна е веројатноста гостите да биидат погласни од проста причина што на гостување не иде публика него идат навивачи..а дома 60% е публика, гледа фудбал и ужива. Барем јас така мислам...

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Какви дрва се Сити, мизерии :confused: Спортинг 100 пати подобро изиграа прво полувреме. Не знам како играат во ПЛ ама од ова шо го гледам сега не знам како се први.
Атлетико Мадрид препородени со новиот тренер.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Спортинг

Добар гол.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Giggs equals Paolo Maldini's record of 902 for the longest-serving one-club man in history. Bow Down

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Џабе и 10 судии да стаат до голот, каков пенал за Твенте сам си се сопна па уште и црвен :tapp:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.736
Aх бре Сити дрва едни, што ви требаше Манчини да го земате за тренер.
Типично италјански сакаше да ја заврши утакмицава, со 0-0. Набутал тројца дефанзивни средни играчи и мисли да си ги лади мудата цела утакмица.
Али му го спопикаја со пета, нека му ја мисли сега.
Порто ги поминаа релативно лесно, со Спортиг тешко дека ќе им се деси истото.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Aх бре Сити дрва едни, што ви требаше Манчини да го земате за тренер.
Типично италјански сакаше да ја заврши утакмицава, со 0-0. Набутал тројца дефанзивни средни играчи и мисли да си ги лади мудата цела утакмица.
Али му го спопикаја со пета, нека му ја мисли сега.
Порто ги поминаа релативно лесно, со Спортиг тешко дека ќе им се деси истото.
Се спасија на крајот педериве португалски.. Во Англија 6 комада не им бегаат :cool::cool:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Атлетик доминира:свиркам:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.736
Се спасија на крајот педериве португалски.. Во Англија 6 комада не им бегаат :cool::cool:
Сигурно се спасија.
Они си што сакаат и го остварија тоа, за разлика од Сити.

Инаку Билбао одлична утакмица игра.
Безкомпромисно почнаа да играат, без почит, дрско, што јасно се гледа од резултатот.
Нека мења нешто Ферги на полувреме зашто одбраната им е катастрофа, Лоренте им праи што сака.
Интересна утакмица у секој случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom