Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Pallatino

Батулец
Член од
29 декември 2011
Мислења
63
Поени од реакции
21
Спомеников јако е изработен се естетски и то ама овој сега шо умре е владетел крај на 20 и почеток на 21 век и каков пенис бара на коњ кога не бил никаков војсководец :tapp:
Изглеа со коњов ги бркал сите женски у село и бил набољи фраер :cool:

T

Tetro

Гостин

Распеаните Скопјани овој викенд во својата подрумска лабораторија испеаја песна за сите (не)прилики со која порачаа:

FUCK YOU власт, затоа што ни е доста од вашите "гранде" проекти, црвени ленти и лопати, додека народот се дави во сиромаштија, а долговите за вашите монструми од градби ќе ги плаќаме не само ние туку и нашите правнуци.
FUCK YOU опозиција, затоа што сте инертни, мрзливи а тоа ве прави соучесници во злосторот.
FUCK YOU вжештени верско-националистички глави, затоа што вашите валкани на-ти-го-дај-ми-го кој-прв-почна игри се крвави.
FUCK YOU мегафони и останати "објективни" медиуми, затоа што во континуитет сеете магла и невистини и го контаминирате и онака кревкиот медиумски простор

А вие - наши верни фанови, земете ја песнава како своја и слободно залепете ја на ѕидот на вашата омилена хејт група, ѕидот на вашиот наци-комшија или пратете ја по маил на вашиот хомофобен чичко. Не заборавајте да ја зачините со пцовка. Нека одјебат душманите!

Sing along:

"Fuck You (Very Much)"

Look inside
Look inside your tiny mind
Now look a bit harder
Cause we're so uninspired, so sick and tired of all the hatred you harbor

So you say
It's not okay to be gay
Well I think you're just evil
You're just some racist who can't tie my laces
Your point of view is medieval

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause your words don't translate
And it's getting quite late

Do you get
Do you get a little kick out of being slow minded?
You want to be like your father
It's approval you're after
Well that's not how you find it

Do you
Do you really enjoy living a life that's so hateful?
Cause there's a hole where your soul should be
Your losing control of it and it's really distasteful

Fuck you
Fuck you very, very much

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause your words don't translate and it's getting quite late

Fuck you, fuck you, fuck you,
Fuck you

You say, you think we need to go to war
Well you're already in one,
Cause its people like you
That need to get slew
No one wants your opinion

Fuck you
Fuck you very, very much

Fuck you
Fuck you very, very much

Fuck you, fuck you, fuck you

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

Распеаните Скопјани овој викенд во својата подрумска лабораторија испеаја песна за сите (не)прилики со која порачаа:

FUCK YOU власт, затоа што ни е доста од вашите "гранде" проекти, црвени ленти и лопати, додека народот се дави во сиромаштија, а долговите за вашите монструми од градби ќе ги плаќаме не само ние туку и нашите правнуци.
FUCK YOU опозиција, затоа што сте инертни, мрзливи а тоа ве прави соучесници во злосторот.
FUCK YOU вжештени верско-националистички глави, затоа што вашите валкани на-ти-го-дај-ми-го кој-прв-почна игри се крвави.
FUCK YOU мегафони и останати "објективни" медиуми, затоа што во континуитет сеете магла и невистини и го контаминирате и онака кревкиот медиумски простор

А вие - наши верни фанови, земете ја песнава како своја и слободно залепете ја на ѕидот на вашата омилена хејт група, ѕидот на вашиот наци-комшија или пратете ја по маил на вашиот хомофобен чичко. Не заборавајте да ја зачините со пцовка. Нека одјебат душманите!

Sing along:

"Fuck You (Very Much)"

Look inside
Look inside your tiny mind
Now look a bit harder
Cause we're so uninspired, so sick and tired of all the hatred you harbor

So you say
It's not okay to be gay
Well I think you're just evil
You're just some racist who can't tie my laces
Your point of view is medieval

Fuck you
Fuck you very, very much

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause your words don't translate
And it's getting quite late

Do you get
Do you get a little kick out of being slow minded?
You want to be like your father
It's approval you're after
Well that's not how you find it

Do you
Do you really enjoy living a life that's so hateful?
Cause there's a hole where your soul should be
Your losing control of it and it's really distasteful

Fuck you
Fuck you very, very much

Fuck you
Fuck you very, very much

Fuck you

You say, you think we need to go to war
Well you're already in one,
Cause its people like you
That need to get slew
No one wants your opinion

Fuck you
Fuck you very, very much

Fuck you
Fuck you very, very much

И така налутени отидоа на шопинг во Солун. А другиот ден седнаа на винце и топено сирење у стара чаршија да смират живци и да раскажат кој што си купил и почнаа да ја спремаат следната песничка.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ako се нормални ја ќе го сечам... истите тие што пред црква пееа fuck you и со прст покажуваа кон Господ...
ГОСПОДО распеани Скопјани .. fuck you !
едит.
Кој ве плаќа копиљано лигава?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.172
Поени од реакции
18.235
Епа ајде еве направи сега во моментов споредба со настаните од 2011 на пример.Ете погоре ти е поставено колку музички настани се оддржале во текот на 2011 год.Оди види, за споредба „Авалон“ (бидејќи тоа е највлијателната музичка продукција во регионов а воедно и оние кои се заслужни за носењето на големи имиња во Македонија) во 2009 год. бил на исто рамниште со српските музички продукции.Разликата во наредните години е следна: со текот на годините настаните се зголемуваат во Србија, што значи таму постигнале и некаков успех.Во Македонија, тоа не се случило.
Да бидеме реални ние и не сме некоја ептен посакувана дестинација, можеме да организираме во текот на годината еден до два вакви настани со музички ѕвезди од светската сцена.
И Авалон знаат каде ги носат, на пазар со осум милиона народ.

Чим Косово успеа да го донесе кај нив 50 цент пред нас тогаш види ти каде сме ние...........
Каков ти е муабетов со посакувана дестинација, ко 50 сент да го носеа на одмор во Претор?
Или дојде типот за бизнис во Скопје?

Ние не сме посакувана дестинација, ама сите се залетаа за Косово.Или за 50, не знам.Исполни им ги условите и сите ќе дојдат.Ако одат по не знам колку луѓе од кај нас до Софија, Белград, Егзит, дури и Загреб, па и на Зигет зошто да не поминат поефтино до Скопје и кој е проблемот да дојдат од тие места во Македонија на концерт, да имаме и ние некоја корист?Патот е во две насоки.
Косово го донесе 50 сент ако добро памтам на стадион и сигурно немало само од Косово публика.Да имале сала 20.000 сигурно во затворен простор ќе било.Ама нас шо ќе ни е, ќе го носиме на одмор во Претор...а салите нека ги полнат Аца Брукас и такви 'ѕвезди'.

B

Borg_Drone

Гостин
Каков ти е муабетов со посакувана дестинација, ко 50 сент да го носеа на одмор во Претор?
Или дојде типот за бизнис во Скопје?

Ние не сме посакувана дестинација, ама сите се залетаа за Косово.Или за 50, не знам.Исполни им ги условите и сите ќе дојдат.Ако одат по не знам колку луѓе од кај нас до Софија, Белград, Егзит, дури и Загреб, па и на Зигет зошто да не поминат поефтино до Скопје и кој е проблемот да дојдат од тие места во Македонија на концерт, да имаме и ние некоја корист?Патот е во две насоки.
Косово го донесе 50 сент ако добро памтам на стадион и сигурно немало само од Косово публика.Да имале сала 20.000 сигурно во затворен простор ќе било.Ама нас шо ќе ни е, ќе го носиме на одмор во Претор...а салите нека ги полнат Аца Брукас и такви 'ѕвезди'.
Па ако ти така го толкуваш тоа што сум го напишал тогаш прими го кај тебе, не мора да е во Претор.Можете и пешкири да земете и во лето да се упатите накај Коцекабана плажа, па да џускате таму, на полна Месечина.
Да сме ги исполнеле условите пишуваш?Кои услови, јас навистина не можам да те разберам сакаш да ми кажеш дека дваесет илјади луѓе одат накај Софија и Белград кога се оддржува некој важен музички настан.И Аца Брукас кога доаѓа ти пее за евтина пара.Лично не го слушам Аца Брукас но луѓето имаат за толку да си дозволат.Кај нас музички ѕвезди од светски ранг доаѓаат зошто успеале да постигнат некаков договор со музичката куќа која ги носи зошто ѕвездата се согласила да пее на пр. за евтини пари.Тогаш сите се појавуваат на важни музички настани зошто им одговара цената.А вака никој нема да ти пее за двајца без тројца публика или пак за помалку од илјада и петстотини луѓе.
За некаков спорт, кој ти гледа бе човеку македонски спорт во државава вие дали знаете што пишувате.Знаете ли колку клубови згаснаа во државава поради тоа?Знаете еве на пр. дека во Македонија ама воопшто и нема одбојка (женска) на пример?Најтрофејниот ни наш клуб згасна на полето на ракометот (европски шампиони) а не спорт ќе се гледало во Македонија.......

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.172
Поени од реакции
18.235
Па ако ти така го толкуваш тоа што сум го напишал тогаш прими го кај тебе, не мора да е во Претор.Можете и пешкири да земете и во лето да се упатите накај Коцекабана плажа, па да џускате таму, на полна Месечина.
Да сме ги исполнеле условите пишуваш?Кои услови, јас навистина не можам да те разберам сакаш да ми кажеш дека дваесет илјади луѓе одат накај Софија и Белград кога се оддржува некој важен музички настан.И Аца Брукас кога доаѓа ти пее за евтина пара.Лично не го слушам Аца Брукас но луѓето имаат за толку да си дозволат.Кај нас музички ѕвезди од светски ранг доаѓаат зошто успеале да постигнат некаков договор со музичката куќа која ги носи зошто ѕвездата се согласила да пее на пр. за евтини пари.Тогаш сите се појавуваат на важни музички настани зошто им одговара цената.А вака никој нема да ти пее за двајца без тројца публика или пак за помалку од илјада и петстотини луѓе.
За некаков спорт, кој ти гледа бе човеку македонски спорт во државава вие дали знаете што пишувате.Знаете ли колку клубови згаснаа во државава?Знаете еве на пр. дека во Македонија ама воопшто и нема одбојка на пример?Најтрофејниот ни наш клуб згасна на полето на ракометот (европски шампиони) а не спорт ќе се гледало во Македонија.......
Не сме се разбрале.Не одат од кај нас 20.000 во Софија/Белград, ама од цел Балкан.Истото би било и овде.Скопје е на отприлика 200 км од Софија, Ниш, Подгорица и Солун; 90 км од Приштина; ~300 од Тирана, 450 од Белград, 500 од Сараево.Или со други податоци: на 30 км од Косово, на 100 од Бугарија, на 170 од јужни комшии, 150 од ЦГ, 200 од Албанија, ~500 од Хрватска,Босна итн.Ако можат од кај нас да одат до Белград можат и обратно.20.000 публика во Белград се од цел Балкан.
Верувај не ти пеат тие за (по)ефтини пари, нивната цена е таа и таа.Ако им одговарат на Авалон на пр. ОК, ако не одат кај друга продукција.Е сега проблемот е освен финансискиот дел, нивните барање се и од инфраструктурен дел.Пример, објект од 15.000-20.000, па и нагоре.За концерти сега можат и на Филип 2 Авалон ако се осеќаат ептен спремни.
Металург за БТ до завчера продаде 7.000 карти.Капацитетот за ракомет е 8-8.500, сигурно се тие 1.500 чувани за некого, ама ќе бидат искористени.Со Хамбург е закажано за викендов, ти гарантирам уште толку ќе бидеа продаени да имаше поголем капацитет БТ.А сигурно и околу 10.000 публика ќе видиме протнати некако.
На Кометал му отиде спонзорот таков е животот, денес си утре не си.По твојава логика во Бугарија, Србија, Босна салите на кошаркарските екипи не би требало да се над 2.000 капацитет.Албанија и без сали би требало да се.
Имаме репрезентации во нагорен од, а за одбојкарски екипи имаш Прва Лига: Работнички, Синалко ,Струмица, Борец, Шкендија, Лирија итн.
А ако мислиш за поголема поддршка за младинските категории, се согласуваме.Ама поголеми објекти си се потребни паралелно со развојот на младинските.

Ако ме разбра ОК, ако не - не мачи се да ми реплицираш.

B

Borg_Drone

Гостин
Не сме се разбрале.Не одат од кај нас 20.000 во Софија/Белград, ама од цел Балкан.Истото би било и овде.Скопје е на отприлика 200 км од Софија, Ниш, Подгорица и Солун; 90 км од Приштина; ~300 од Тирана, 450 од Белград, 500 од Сараево.Или со други податоци: на 30 км од Косово, на 100 од Бугарија, на 170 од јужни комшии, 150 од ЦГ, 200 од Албанија, ~500 од Хрватска,Босна итн.Ако можат од кај нас да одат до Белград можат и обратно.20.000 публика во Белград се од цел Балкан.
Верувај не ти пеат тие за (по)ефтини пари, нивната цена е таа и таа.Ако им одговарат на Авалон на пр. ОК, ако не одат кај друга продукција.Е сега проблемот е освен финансискиот дел, нивните барање се и од инфраструктурен дел.Пример, објект од 15.000-20.000, па и нагоре.За концерти сега можат и на Филип 2 Авалон ако се осеќаат ептен спремни.
Металург за БТ до завчера продаде 7.000 карти.Капацитетот за ракомет е 8-8.500, сигурно се тие 1.500 чувани за некого, ама ќе бидат искористени.Со Хамбург е закажано за викендов, ти гарантирам уште толку ќе бидеа продаени да имаше поголем капацитет БТ.А сигурно и околу 10.000 публика ќе видиме протнати некако.
На Кометал му отиде спонзорот таков е животот, денес си утре не си.По твојава логика во Бугарија, Србија, Босна салите на кошаркарските екипи не би требало да се над 2.000 капацитет.Албанија и без сали би требало да се.
Имаме репрезентации во нагорен од, а за одбојкарски екипи имаш Прва Лига: Работнички, Синалко ,Струмица, Борец, Шкендија, Лирија итн.
А ако мислиш за поголема поддршка за младинските категории, се согласуваме.Ама поголеми објекти си се потребни паралелно со развојот на младинските.

Ако ме разбра ОК, ако не - не мачи се да ми реплицираш.
Ова можеш на некој друг да му го пишеш, на мене не можеш зошто имам сестра спортистка (одбојкарка со петнаесет години искуство) и роднини кои се спортисти во други области од спортот што значи прилично добро сум информиран за тоа како одат работите кај нас во спортот.Јас за Србија, Босна и Херцеговина и другите републики не можам да говорам , исто како што ти не можеш да говориш зошто не ни знаеш какви се кај нив состојбите подобро од нив.И нема зошто јас да не те цитирам, јавен форум е ќе те цитирам колку што сакам, чим и ти мене ме цитираше и морам да ти возвратам на коментар зошто сметам дека имам аргументи.Кога веќе си решил да започнеш некаков разговор со мене.
Друго, на Авалон не им се исплати да организираат журки од таков тип во држава со популација од два милиона луѓе и скоро никаква незаинтересираност.Има заинтересираност, но не повеќе од таа на Шемса Суљакович, Аца Брукас, Шијем ти га Ѓуро итн.
Ќе го ставел Авалон пазар како Македонија на прво место, пред Србија со осум милиона народ и главен град кој има над еден и пол милиони жители.Жими мајка!

P

PewDiePie

Гостин
Турскиот холдинг „Лимак“ купи огромна парцела во центарот на Скопје и се обврза да изгради дел од Јужниот булевар

Градежна парцела во центарот на Скопје со површина од 31.929 метри квадратни и должина од речиси еден километар, која се наоѓа зад старата железничка станица [»мапа], денес беше продадена од страна на државата по цена од 6.300 денари за метар квадратен, односно вкупно околу 3,3 милиони евра. Единствен понудувач на електронското јавно наддавање беше турскиот холдинг „Лимак“. Услов за учество на лицитацијата беше годишниот обрт на капитал на субјектот да не биде помал од 100 милиони евра во секоја од последните 3 години.

Маркичката за градба предвидува повеќенаменски објект во кој може да се сместат мали комерцијални и деловни единици, големи трговски единици, големи угостителски единици, деловни простории и хотелски комплекси со компатибилни класи на намени. Дозволена е висина на објектот најмногу до 70 метри, односно приземје и 20 ката, при што максималната бруто површина на комплексот може да достигне цели 213.156 метри квадратни. Рокот за прибавување на одобрение за градење е 12 месеци, а рокот за изградба на објектот е 72 месеци.

Продажбата на ова земјиште значи и актуелизација на еден од најзначајните предвидени инфраструктурни проекти во Скопје. Парцелата се наоѓа над зацртаната подземна траса на Јужниот булевар, а „Лимак“ ќе биде обврзан на свој трошок да го изгради делот на оваа сообраќајница кој е опфатен со Деталниот урбанистички план „Стара Железничка Станица“ и без надомест да го предаде во владение на Градот. За таа цел, во рок не подолг од 20 дена од завршувањето на постапката за јавно наддавање, Турците треба да склучат договор со градската администрација со кој ќе се уредат односите за изградба на овој инфраструктурен проект.

Според соопштението на Министерството за транспорт и врски, „Лимак“ холдингот е еден од најголемите инвеститори во Република Турција.

http://www.build.mk/?p=12618

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Не утепаа со турски серии сеа па и турски градежни фирми почнаа да ни носат :mad: као да немаме ние градежни фирми за повеќе вработвања/пари да се остварат :mad:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.826
Поени од реакции
12.323
Дали државата на странски фирми земјиштето им го продава или го дава на користење на одреден период. Дали правно тоа земјиште по трансакција претставува сопственост на таа фирма, Р: ТУрција (или како во случајот со ЕВН, Австрија).

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Дали државата на странски фирми земјиштето им го продава или го дава на користење на одреден период. Дали правно тоа земјиште по трансакција претставува сопственост на таа фирма, Р: ТУрција (или како во случајот со ЕВН, Австрија).
Може и да го продава и да го даде под закуп. Странски правни лица може да бидат сопственици на градежно земјиште, за земјоделско има ограничувања. Во овој случај погоре го продала. Така се продаде и земјиштето на Рамстор. Т.е. не баш така затоа што договорот беше во четири очи и немаше јавно наддавање.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ако и подземниот булевар го изградат како кровот на Ал. Велики тешко нас...и тунелот ќе прокисне :notworthy:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ако и подземниот булевар го изградат како кровот на Ал. Велики тешко нас...и тунелот ќе прокисне :notworthy:
Немој така брат,Турците ни се пријатели.:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom