In time :povraka:
Сериозно, еден од најлошите филмови што сум ги гледал. Сценариото е за смеење, глумата е очајна. Нема ништо полошо од филм со прекрасна идеја која е брутално упропастена. Тоа што сум љубител на дистописки филмови дополнително ми ја зголеми болката гледајќи го ова промашување. Комплетна катастрофа.
Прејака идеја и се друго катастрофа реализација. Се плашам дека идеме кон времето на Idiocracy, многу побрзо него планираното.
Од друга страна, го гледав Тројцата Мускетари. Катастрофа. Ама битно сфатив дека имам нови омилени актери - Matthew MacFadyen и Mads Mikkelsen. Првиов уште во Death at a funeral ми остави впечаток, а со Frost/Nixon покажа дека е звер, јесда одредени улоги му лежат.
За Mikkelsen, звер во Бонд филмот, секогаш кога ќе го видам во друг филм, ми дава желба пак да го изгледам Бонд. : )
А овие мускетариве, искрено за ништо не ги бива. Овој Андерсон ко режисер ми е познат овака, ама не ми текнува што друго снимал. На IMDB викаат дека стандард му е да направи добар почеток и да го усере цел филм после. Филмот со мускетарите од 1993та е даааалеку боље.