Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Протеинот е основна...што се однесува до веј протеинот е добро апсорбирачки и се користи како надополна во исхранта односно она што неможеш да го достингеш со исхранта во однос на внес на г. протеин....вејот е добар за веднаш после тренинг затоа што брзо се апсорбира како и по станување каде што организмот не е нахранет подолг период...можеш да пиеш и само креатин и останатото без протеин но ИСХРАНА ИСХРАНА И ПАК ИСХРАНА...а амино-претставува разгранет протеин поз

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Протеинот е основна...што се однесува до веј протеинот е добро апсорбирачки и се користи како надополна во исхранта односно она што неможеш да го достингеш со исхранта во однос на внес на г. протеин....вејот е добар за веднаш после тренинг затоа што брзо се апсорбира како и по станување каде што организмот не е нахранет подолг период...можеш да пиеш и само креатин и останатото без протеин но ИСХРАНА ИСХРАНА И ПАК ИСХРАНА...а амино-претставува разгранет протеин поз
Токму поради тоа ми беше малце чудно кога ми кажаа дека МОРА веј со што и да пиеш...али нејќев да се докажувам,дека човекот е 2 пати по возрасен од мене...

Значи,можам да пијам и само амино,бидејќи е скоро исто како протеин ?

Нормално,со добра исхрана..

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Токму поради тоа ми беше малце чудно кога ми кажаа дека МОРА веј со што и да пиеш...али нејќев да се докажувам,дека човекот е 2 пати по возрасен од мене...

Значи,можам да пијам и само амино,бидејќи е скоро исто како протеин ?

Нормално,со добра исхрана..
а зошто пиеш амино? (ако може да те прашам)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Не пијам,само сакам да се информирам,и точно да знам како идат работите. :)
ок зашо гледам не си целосно информиран, еве ти еден пост , на истава тема е пишан многу поназад, прочитај го и плус прочитај ги наредните постови од други членови има дополнувања !!

http://forum.kajgana.com/threads/Боди-билдинг-и-теретани-прашања-одговори-заблуди-совети.9441/page-304#post-1468317

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ок зашо гледам не си целосно информиран, еве ти еден пост , на истава тема е пишан многу поназад, прочитај го и плус прочитај ги наредните постови од други членови има дополнувања !!

http://forum.kajgana.com/threads/Боди-билдинг-и-теретани-прашања-одговори-заблуди-совети.9441/page-304#post-1468317
Фала.:cuc:

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
еве ти нешто што јас го практикувам ( не е мерено све ) станување :30g whey
1оброк:5 белки 2 цели + сирење
2оброк: 200г тестенини + најчесто туна185г
3оборк 200г компири/ориз + телешко или стек 200г
тренинг
по тренинг веднаш веј + декстроза
по 45мин 200г стек/телешко + 100г компир/ориз
последен оброк изварка и тоа е тоа плус минус по потреба
ова ти е пример поз
Има посебна тема за исхрана во овој подфорум, секое прашање или совет пишувајте го таму, не тука.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Моја грешка тука праша тука напишав, премести го или избирши го постот ако е потребно

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Дали може некој совет околу суплементи за почетник? Немам досега консумирано ништо. Фала однапред :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Моја грешка тука праша тука напишав, премести го или избирши го постот ако е потребно
Постот е едитиран во мојот, да не дојде до забуна, и за следниот пат веќе знаеш.

Дали може некој совет околу суплементи за почетник? Немам досега консумирано ништо. Фала однапред :)
Треба да пишеш како се храниш, која ти е целта и според тоа некој од тука ќе ти препорача што да користиш.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
А си пробал да вежбаш наместо да мислиш на суплементи:cool:
Не давајте погрешна слика за суплементите.
Доколку некој може да си ги дозволи, тоа е голем плус во градењето на тело.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Ke moze da mi kazete kako pravilno da koristam Tribulus(750 mg) zatoa sto nigde ne pisuva dnevno kolku koga kako da se vnesuva :) Fala vi odnapred :)

Kajgana Shop

На врв Bottom