Нели!?Не можеш да се лутиш на Господ, и да не веруваш во него во исто време...
wow друже, кочи малку.No hard feelings DBack, јас не се квалификувам како верник, но неможам да кажам ни дека сум неверник. Објективно ја набљудувам темата религија и ги сослушувам двете страни пошто не се чувствувам доволно информиран. Тоа што сакам да кажам е дека, Атеистот, на час по филозофија, грубо го дефинирафме како човек кој ''воопшто'' не се замара со Бог, религија и се друго поврзано со духовноста. А ''атеистите'', ставот кој го заземаат доста често е многу погрешен според мене, испровоцирани од верниците, почнуваат да тресат глупости, на пример - ''Бог ми ги одзеде саканите, затоа не верувам'' или ''Бог не ми дава да просперирам во животот, немам среќа, па затоа не верувам...''. Често ги среќавам овие грешки на кои има доста јаки контра-аргументи од страна на верниците поврзани со онаа мисла што ај постирав погоре. Ако си атеист, а религијата не те спречува во нешто, верниците не влијаат негативно на тебе - зошто тогаш дискутираш. Доколку директно си загрозен од верниците, нивниот живот, нивните мислења, тогаш извади ги твоите аргументи, тогаш дискутирај и напаѓај или брани се.
None taken.No hard feelings DBack, јас не се квалификувам како верник, но неможам да кажам ни дека сум неверник. Објективно ја набљудувам темата религија и ги сослушувам двете страни пошто не се чувствувам доволно информиран. Тоа што сакам да кажам е дека, Атеистот, на час по филозофија, грубо го дефинирафме како човек кој ''воопшто'' не се замара со Бог, религија и се друго поврзано со духовноста. А ''атеистите'', ставот кој го заземаат доста често е многу погрешен според мене, испровоцирани од верниците, почнуваат да тресат глупости, на пример - ''Бог ми ги одзеде саканите, затоа не верувам'' или ''Бог не ми дава да просперирам во животот, немам среќа, па затоа не верувам...''. Често ги среќавам овие грешки на кои има доста јаки контра-аргументи од страна на верниците поврзани со онаа мисла што ај постирав погоре. Ако си атеист, а религијата не те спречува во нешто, верниците не влијаат негативно на тебе - зошто тогаш дискутираш. Доколку директно си загрозен од верниците, нивниот живот, нивните мислења, тогаш извади ги твоите аргументи, тогаш дискутирај и напаѓај или брани се.
хааахахаахаахахах какви ботови хаха
хааахахаахаа
I do that.Не можеш да се лутиш на Господ, и да не веруваш во него во исто време...
Све е ОК. Одиме понатаму.
Сакаше да кажеш нешто за атеистите?