- Член од
- 21 август 2011
- Мислења
- 5.064
- Поени од реакции
- 5.665
Пфф секој што има стаж во варење кафиња бар еднаш со сол направилКафе со сол ениуан?![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пфф секој што има стаж во варење кафиња бар еднаш со сол направилКафе со сол ениуан?![]()

2-3 пати и тоа намерно за да не им текне више да ми побараат кафеКафе со сол ениуан?![]()


па ми се јави една другарка на телефон. Скроз заборавив на стековите, ми текна на нив кога веќе почна да мириса и кога ги видов, како од крематориум извадени беа 

Ги лажев дома после некако, демек покрцкави, таков бил рецептот, модерни биле така да се јадат (втффф
)Лол ме потсети на една случка од детството.
Бев некаде 6-7 одд. бев сам дома и решив тој ден да биде првпат да пробам сам да зготвам нешто. Изрендав компир и сакав да го испржам тоа ренданото... ц ц ц, мислев ќе излезе нешто како ситен чипс или што ти ја знам што.
На крај излезе нешто недефинирано како дебела палачинка што директно заврши в канта. Тенџерето го измив и тоа беше тоа, никој не разбра за оваа моја бламажа.
![]()
Ја прв пат слушам дека се праат палачинки со прашак за пецивоПравев палачинки без прашак за пециво... Ставаш од смесата во цело тавче, излага палачинката три пати помала...

зависи од тоа како ти е погодена смесата (јајца, млеко, брашно, кисела вода) и како ќе ја разлееш во тавчето за пржење.Епа испадна дека се ставало (бар по на баба рецептот)Ја прв пат слушам дека се праат палачинки со прашак за пециво
Знам дека големината на лапачинката - шо би рекле децатазависи од тоа како ти е погодена смесата (јајца, млеко, брашно, кисела вода) и како ќе ја разлееш во тавчето за пржење.
Мене еднаш не ми искачаше смесата за палачинки, па викам ај за да бидат помеки ќе ставам сода. Не дека беа лоши за јадење, само малце беа темни а и вкусот им беше како перек![]()
Од тогаш, немам пробано да направам 
Пробај без пециво по мојот рецепт, па кажи како ти испадналеЕпа испадна дека се ставало (бар по на баба рецептот)Од тогаш, немам пробано да направам
![]()




и ми вика мајка ми колку луѓе ќе јадат, толку финџали ориз стави. И ставам јас 4 филџани, демек 4 луѓе ќе јадат и се чудам. Си викам оваа мајка ми се мрднала, ова на заб да ми застане кај ќе јадат од ова четворица
И го наполнив јас тавичето со ориз како што треба да изгледа кога е готово јадењето
да има сите да се најадеме. Можете да замислите как изгледаше сето тоа.....отвараш рерна и излегува ориз од неа, јадливо беше за до душа, само што имаше за цела зграда 
Никогаш не сум направила ваков гаф, ама по грешка го лупнав патлиџанот внатре, наместо да го пржам за сос. Дека чорбава изгледа совршено - изгледа, дека не ја бива за јадење - не ја бива. 