Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.619
- Поени од реакции
- 35.472
Лурц, мојата машина е неколку години стар P4 (осакатен но оверклокуван Core2Duo core) со 5 години стара графичка карта со 8800GT чипот. Ако кај мене вози на High со 2xAA и 2xAnisotropic не гледам зошто да не вози на медиум кај било кој што има осреден хардвер и има малку време да ги „подсреди„ работите за подобри перформаси во играње...Пробав во windowed mode, помалку сецка ама пак во двемер руините многу кочи, а резолуцијата ми ја спушти на 800х600. Она време што стои по неколку секунди на отворено можда е за вчитување на дел од мапа и/или текстури. Негде е скроз неигрива (додека да се откочи, некој ме плеснал).
Затоа и се вика игра на иднината. Ти треба хардвер кој просечно ќе го имаме за некоја година
Проба ли со ова: http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance ?
Ако имаш повеќе од два гига рам исто можеш да go ставиш и Large Address Aware at Skyrim Nexus.
Совет за подобри играчки перформанси: Исклучи ги сите други апликации, особено антивирус софтверот.
Најдобра варијанта: инсталирај на одделна партиција на хард дискот, како втор (трет?) оперативен систем варијанта од Windows XP специјално скроен (извадени голем дел од активните сервиси) за играње, не инсталирај никакви апликации само драјвери и минумум алатки.