Elder Scrolls V: Skyrim

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.619
Поени од реакции
35.472
Пробав во windowed mode, помалку сецка ама пак во двемер руините многу кочи, а резолуцијата ми ја спушти на 800х600. Она време што стои по неколку секунди на отворено можда е за вчитување на дел од мапа и/или текстури. Негде е скроз неигрива (додека да се откочи, некој ме плеснал).
Затоа и се вика игра на иднината. Ти треба хардвер кој просечно ќе го имаме за некоја година
Лурц, мојата машина е неколку години стар P4 (осакатен но оверклокуван Core2Duo core) со 5 години стара графичка карта со 8800GT чипот. Ако кај мене вози на High со 2xAA и 2xAnisotropic не гледам зошто да не вози на медиум кај било кој што има осреден хардвер и има малку време да ги „подсреди„ работите за подобри перформаси во играње...

Проба ли со ова: http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance ?
Ако имаш повеќе од два гига рам исто можеш да go ставиш и Large Address Aware at Skyrim Nexus.

Совет за подобри играчки перформанси: Исклучи ги сите други апликации, особено антивирус софтверот.
Најдобра варијанта: инсталирај на одделна партиција на хард дискот, како втор (трет?) оперативен систем варијанта од Windows XP специјално скроен (извадени голем дел од активните сервиси) за играње, не инсталирај никакви апликации само драјвери и минумум алатки.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Лурц, мојата машина е неколку години стар P4 (осакатен но оверклокуван Core2Duo core) со 5 години стара графичка карта со 8800GT чипот. Ако кај мене вози на High со 2xAA и 2xAnisotropic не гледам зошто да не вози на медиум кај било кој што има осреден хардвер и има малку време да ги „подсреди„ работите за подобри перформаси во играње...

Проба ли со ова: http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance ?
Ако имаш повеќе од два гига рам исто можеш да go ставиш и Large Address Aware at Skyrim Nexus.

Совет за подобри играчки перформанси: Исклучи ги сите други апликации, особено антивирус софтверот.
Најдобра варијанта: инсталирај на одделна партиција на хард дискот, како втор (трет?) оперативен систем варијанта од Windows XP специјално скроен (извадени голем дел од активните сервиси) за играње, не инсталирај никакви апликации само драјвери и минумум алатки.
File hidden вика линкот

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дечки, се утепав барање. Каде е влезот за Катакомбите на Потема? Вртам насекаде околу црквата, внатре во неа, во катакомбите но не, нема влез...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.619
Поени од реакции
35.472
File hidden вика линкот
Го симнале модот на некое време, изгледа новиот официјален пач од пред некој ден ги заеба повеќето модови. Пошто 99% од нас тука го возиме warez-от од Скајрим, нас не не тангира тоаа...
Проблемот е што не можам да го најдам на хард диск модов, мислам дека го симнав пред некој ден, иако не го пробав. Ако го најдам, ќе пробам да ја постирам архивата со модот тука.
--- надополнето: Nov 25, 2011 6:32 PM ---
@statusQuO
Се зборува дека http://skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1013 работи. Не сум го пробал.

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Пробав, нема разлика. Не е битно, ми вади 20-30 FPS на ултра, само сакав да пробам.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
На Gamespot страната има топ 10 модови, некој случајно да не ги пробал па да каже од тие кој е најдобар?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Некои од војниците во играта звучат као Шварценегер во Терминатор
No lollygagging
Let me guess, did someone take your sweet roll

Фалат трговци со пари од најмалку 2-5.000. Има роба што можеш да ја појачаш со смитинг и да и ставиш магии, да имаш висок % speechcraft, а нема кај да ја продадеш.
Можда ќе средат со некој мод.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
No lollygagging
А како глупо звучат, јас убив змеј пред него а ми вика "Let me guess, did someone take your sweet roll"...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Некако дијалозите се несоодветни у одредени ситуации. А секој втор па се жали дека е погоден со стрела у колено :)
Бтв, сега имам 2 жени дома една сопруга и една заштитник (thane) па се се плашев ќе се фатат за коса :pos:

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
100-ка Enchanting е ептен imba.

Со fortify destruction 25% на armor, helm, necklace, ring, спеловите не трошат magicka, а fighter лик имам со само 100 magicka! :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Фалат трговци со пари од најмалку 2-5.000. Има роба што можеш да ја појачаш со смитинг и да и ставиш магии, да имаш висок % speechcraft, а нема кај да ја продадеш.
Grelka appears in Riften after joining the thieves guild. She has over 3300 gold and will buy everything you want to sell

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Го симнал некој овој 1.2 печот? Многу го вреѓаат на нетов не знам дали да го симнам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
No lollygagging

Почекај 48 саати и на трговецот ќе му се ресетираат парите и робата.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Lvl 7 сум и ме нервира што немам асално one handed weapon сеуште , сакам да имам magic цело време во другата рака....
Друго нешто, имам проблем со звукот, не можам да го појачам додека ми е уклучена играта . Алт Таб е невозможен на лап топов...
Трето нешто ми се изгуби следачот, таа женската од Bannered Mare пабот во Whiterun.... По фаст травел...Во пабот се вратив ја нема..никаде ја нема...Кај да најдам нов помошник?

Kajgana Shop

На врв Bottom