Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
- Член од
- 1 ноември 2011
- Мислења
- 8.603
- Поени од реакции
- 15.407
Ne e nisto ako ne ja pretvorime vo delo.Одлична ти е идејава
Ne e nisto ako ne ja pretvorime vo delo.Одлична ти е идејава
Кај нас за такво нешто в затвор ќе те стават со обвинение дека си краделCoveci aj se dogovorime koj saka rabota vo M.V.R. Vednas.
Ostavam torba polna so devizi na klupa pred mepso.
Ti ja naogas mi ja vracas i imas rabota.
Ja imam prijatel povece.
Ајде остави пари јас ќе ги земамNe e nisto ako ne ja pretvorime vo delo.
Akо ги задрежела, немала да има потреба ништо да очекуваНе знам, јас мислам дека очекувала добра пара да и даде
Ајде остави пари јас ќе ги земам
--- надополнето: Nov 20, 2011 8:27 PM ---
Akо ги задрежела, немала да има потреба ништо да очекува
Малце се 20 евра, остај бар 20 илјади евраDa probame prvo so 20 evra kolku da se piknes tamu makar kako kurir.
На овој и јас би му ги вратил паритеСедејќи во една кафетерија во Охрид, на масата до нас седеа некој си туристи, после 15 минути, случајно загледав под столот паднат новчаник. Со брзината на звукот го седов новчаникот, а внатре 900 евра + лични документи,, ,
Другарка ми целата во филм ‘‘ леле 900 евра‘‘, а мене ми падна жал, се ставив во неговата кожа и си помислив ‘‘странец во туѓа земја без пари,‘‘-гревче.
После 15-тина минутки се враќа истиот дечко, онака баш испаничен, му го вратив новчаникот, како награда, ни ја плати сметката. Откако си замина и викам на другарка ми ‘‘штета што пиевме кафе‘‘
Во случајов 200.000 евра,,,хмм незнам дали би постапила исто,,,веројатно нема
можеби ќе ме боли главата како да ги потрошам, но верувам дека ќе се снајдам
Штета што не беа 200,000На овој и јас би му ги вратил парите
Ако имал 200 илјади евра не би идел во Охрид на одморШтета што не беа 200,000
Denes nikako da se pogodime.Docna e banki ne rabotat.Малце се 20 евра, остај бар 20 илјади евра
А што барал овај ‘‘паметен‘‘ со 200,000 евра во кафе бар?Ако имал 200 илјади евра не би идел во Охрид на одмор
Мутни послови ваљдаА што барал овај ‘‘паметен‘‘ со 200,000 евра во кафе бар?
ЈасЕднаш најдов новчаник пред факултет, имаше пари ама не сакав да видам колку има туку барав документ за да видам кому припаѓа и го вратив. Би ги вратил и 200,000 евра најверојатно (доколку знам дека не припаѓаат некому со 100 милиони), ама не сум сигурен се додека не најдам А инаку, сигурен сум дека јас да сум ги заборавел некаде и некој ги зел, ќе го барам доооооолго после тоа (ете пример, ќе слушнеш кој отишол на одмор во Хаваи со црнкињи и кинескињи), па ако ги потрошил го носам во Жолтата болница во Косово некако да ги надокнади...