Србинка пронашла 200 илјади евра и му ги вратила на сопственикот

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.644
Поени од реакции
11.738
Coveci aj se dogovorime koj saka rabota vo M.V.R. Vednas.
Ostavam torba polna so devizi na klupa pred mepso.
Ti ja naogas mi ja vracas i imas rabota.
Ja imam prijatel povece.
Кај нас за такво нешто в затвор ќе те стават со обвинение дека си крадел :)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Da probame prvo so 20 evra kolku da se piknes tamu makar kako kurir.
Ајде остави пари јас ќе ги земам :icon_mrgr:
--- надополнето: Nov 20, 2011 8:27 PM ---

Akо ги задрежела, немала да има потреба ништо да очекува :D

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.636
Поени од реакции
35.173
Седејќи во една кафетерија во Охрид, на масата до нас седеа некој си туристи, после 15 минути, случајно загледав под столот паднат новчаник. Со брзината на звукот го седов новчаникот, а внатре 900 евра + лични документи,, ,
Другарка ми целата во филм ‘‘ леле 900 евра‘‘, а мене ми падна жал, се ставив во неговата кожа и си помислив ‘‘странец во туѓа земја без пари,‘‘-гревче.
После 15-тина минутки се враќа истиот дечко, онака баш испаничен, му го вратив новчаникот, како награда, ни ја плати сметката. Откако си замина и викам на другарка ми ‘‘штета што пиевме кафе‘‘;)

Во случајов 200.000 евра,,,хмм незнам дали би постапила исто,,,веројатно нема ;)
можеби ќе ме боли главата како да ги потрошам, но верувам дека ќе се снајдам:vozbud::vozbud:

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Седејќи во една кафетерија во Охрид, на масата до нас седеа некој си туристи, после 15 минути, случајно загледав под столот паднат новчаник. Со брзината на звукот го седов новчаникот, а внатре 900 евра + лични документи,, ,
Другарка ми целата во филм ‘‘ леле 900 евра‘‘, а мене ми падна жал, се ставив во неговата кожа и си помислив ‘‘странец во туѓа земја без пари,‘‘-гревче.
После 15-тина минутки се враќа истиот дечко, онака баш испаничен, му го вратив новчаникот, како награда, ни ја плати сметката. Откако си замина и викам на другарка ми ‘‘штета што пиевме кафе‘‘;)

Во случајов 200.000 евра,,,хмм незнам дали би постапила исто,,,веројатно нема ;)
можеби ќе ме боли главата како да ги потрошам, но верувам дека ќе се снајдам:vozbud::vozbud:
На овој и јас би му ги вратил парите:)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Thumbs up ако мислите дека била глупава :)

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Еднаш најдов новчаник пред факултет, имаше пари ама не сакав да видам колку има туку барав документ за да видам кому припаѓа и го вратив. Би ги вратил и 200,000 евра најверојатно (доколку знам дека не припаѓаат некому со 100 милиони), ама не сум сигурен се додека не најдам :) А инаку, сигурен сум дека јас да сум ги заборавел некаде и некој ги зел, ќе го барам доооооолго после тоа (ете пример, ќе слушнеш кој отишол на одмор во Хаваи со црнкињи и кинескињи), па ако ги потрошил го носам во Жолтата куќа во Косово некако да ги надокнади...

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Еднаш најдов новчаник пред факултет, имаше пари ама не сакав да видам колку има туку барав документ за да видам кому припаѓа и го вратив. Би ги вратил и 200,000 евра најверојатно (доколку знам дека не припаѓаат некому со 100 милиони), ама не сум сигурен се додека не најдам :) А инаку, сигурен сум дека јас да сум ги заборавел некаде и некој ги зел, ќе го барам доооооолго после тоа (ете пример, ќе слушнеш кој отишол на одмор во Хаваи со црнкињи и кинескињи), па ако ги потрошил го носам во Жолтата болница во Косово некако да ги надокнади...
Јас :):D

Можда и ќе го најдеш ако живееш во град со 1000 жители ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom