Србинка пронашла 200 илјади евра и му ги вратила на сопственикот

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Е да де сега му текнало откако го прошетал цел свет.Нека дојде во Македонија да работи за 15 000,а да плаќа сметки и кредити 20 000.Ќе го прашам по една година колку ќе е среќен со дигитронот у рака и куп сметки пред него.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.644
Поени од реакции
11.735
Е да де сега му текнало откако го прошетал цел свет.Нека дојде во Македонија да работи за 15 000,а да плаќа сметки и кредити 20 000.Ќе го прашам по една година колку ќе е среќен со дигитронот у рака и куп сметки пред него.
Битно му текнало. Нас никогаш не би ни текнало. И ете пишува дека бил сиромав па спечалил прошетал и сега го батали тоа. Поштено - увидел дека не е се до парите. Мене и те како добро би ми легнале 200 000 евра а за повеќе да не зборуваме - ќе си решам многу проблеми ама некои работи ни римпапа не можи да ми ги реши а камоли парите

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Карл Рабедер, австриски милионер, минатата година одлучил да ги продаде сите свои недвижнини и бизнисот бидејќи сфатил дека парите не го прават среќен. Сега живее со 1.000 евра месечно.
Донеси го у мкд скрати му ги месечниве примања на пола (мада и 500е не се малце) и стај го да работи аргат на некое поле ако толку не го прават среќен парите. Може да бере тутун поубаво ќе му е :)

Или сепак после една недела ќе си замине и ќе си ги бара милијардите назад.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.644
Поени од реакции
11.735
Карл Рабедер, австриски милионер, минатата година одлучил да ги продаде сите свои недвижнини и бизнисот бидејќи сфатил дека парите не го прават среќен. Сега живее со 1.000 евра месечно.
Донеси го у мкд скрати му ги месечниве примања на пола (мада и 500е не се малце) и стај го да работи аргат на некое поле ако толку не го прават среќен парите. Може да бере тутун поубаво ќе му е :)

Или сепак после една недела ќе си замине и ќе си ги бара милијардите назад.
Сега да не одиме во крајности. Нормално дека ни без пари нема да биди среќен ама ете типов ни со многу пари не е среќен. И сега да не испадни дека мразам пари - да се разбериме.Нема ништо против некој ден да добијам/спечалам/ми се паднат милиони :D ама и не е се во парите.

M

Moon Child

Гостин
Сега да не одиме во крајности. Нормално дека ни без пари нема да биди среќен ама ете типов ни со многу пари не е среќен. И сега да не испадни дека мразам пари - да се разбериме.Нема ништо против некој ден да добијам/спечалам/ми се паднат милиони :D ама и не е се во парите.
Ако со толку не е, со малку нема да биде ич среќен.

Како бе се вакви имаат среќа, како јас не поминав да ги земам, опинциве ќе ми ги видеа у Македонија, за една секунда ќе испарев одовде.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Србинката која пронајде 200 илјади евра, вратила само неколку илјади евра

Србинката Марина Морачанин од Крушевац, која работи во едно кафуле, на јавноста и’ е позната по тоа што пред околу еден месец пронајде и врати торба во која најверојатно имало 200.000 евра и пола милион динари, заради што српскиот министер за внатрешни работи, Ивица Дачиќ и’ ветил работа во министерството, но како што е утврдено, во фамозната торба имало значително помалку пари, само неколку илјади евра, пишува “Блиц“, пренесува Нетпрес.
Една недела по настанот за кој во средината на ноември пишуваа сите медиуми, во полиција се јавил гастербајтерот од Швајцарија на кого Марина му ја вратила торбата која ја заборавил во тоалет во кафетеријата во трговскиот центар “Макси“.
Неговиот идентитет бил потврден на основа на видео снимка на која јасно бил забележан и моментот на преземање на торбата.
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=95877&kategorija=5

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
И јас само што ја прочитав веста... хахахха... каков фејл... Или типов (гастерјбајтеров) ја мести или полицијата по пат ги стопила парите. Цурава не ми се верува дека е до толку мутава при толкава експонираност да врати само 2-3 илјади евра. :)

S

Sagan

Гостин
Ете зошто не треба да бидете чесни граѓани. Кај му враќаш, кај те резили.
Просто не ми се верува дека била до толку глупава да врати мал дел од парите, ако веќе зачувала огромен дел од нив.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Одлична работа, имаше пред многу години еден сличен скеч на Хихирику, како демек некој во автобус заборава новчаник и чесниот пронаоѓач му го дава, арно ама новчаникот празен па се дери овој му фалеле 10.000 денари и слично и поштениот си плати од џеб. Мада тој скеч не е за џабе измислен, и еве сега се повторува во реалност.
Најдобро е во вакви случаеви, ако знаеш дека никој не те гледа собери си ги парите, ако сумјаш дека некој може те гледа т.е има повеќе луѓе прави се мутав, остави некој друг да се заебе.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
И нормално, транслејшн феил на еден од Македонскиве портали...повторно. Еве ја оригиналната статија

Значи типкава вратила се што има во куферот, и прво излезе полицијата со бројка од 200.000, но подоцна сопственикот на куферот вели дека внатре имал само 2-3000 евра а не како што вели полицијата. Девојката е чесна, вратила се што има, е сега зошто тоа не одговара да го каже сопственикот, на никој не му е јасно. Се знае само дека на девојката и дал 1000 динари.

Најсмешно е што и покрај тоа што и ветија на девојката работа во Министерство за внатрешни работи на Србија, сега таа била под знак прашање бидејќи не биле толку пари колку што мислеле??

Kajgana Shop

На врв Bottom