- Член од
- 21 август 2011
- Мислења
- 5.064
- Поени од реакции
- 5.665
Земи ги и идеме на некој остров едно месец денаИч не не жали, кажи кај ќе оставиш 200 000 евра да дојдам да ги земам.
Земи ги и идеме на некој остров едно месец денаИч не не жали, кажи кај ќе оставиш 200 000 евра да дојдам да ги земам.
Знам дека се зезаш и дека е приказната шуплива од многу агли ама самиот факт дека има толку лоповски народ е катастрофа зашо утре ти или јас може ќе загубиме 1000 евра и некој ќе си ги собере.Ич не не жали, кажи кај ќе оставиш 200 000 евра да дојдам да ги земам.
Јас не крадам, никогаш во живот немам земено ниту едно лижалче. Но ако си најдам парички не ги давам никому. И јас имам изгубено пари па никој не ми ги врати. И јас не сум лопов. Лоповски е да ти дојдам дома и да ти ги земам парите. И јас сакам да си најдам толку пари. И такаЗнам дека се зезаш и дека е приказната шуплива од многу агли ама самиот факт дека има толку лоповски народ е катастрофа зашо утре ти или јас може ќе загубиме 1000 евра и некој ќе си ги собере.
Не жалам никого, што сме заслужиле сме си добиле .
Нека ги остави на Партизански одреди кај Симпо, ќе се симнам за 2 минутиЗеми ги и идеме на некој остров едно месец дена
Каква врска има болест со пари? Сиромашните не се разболуваат? Еве јас да те прашам, имаш двајца болни од тешка болест, едниот милијардер, другиот сиромав, кој има поголеми шанси да се излечи?Верувајте дека не е така. Лично се имам уверено на неколку пати. Не ти вредат парите ако заминиш по ѓаволите. Исто така не ти вредат ни ако си болен. Еве би сакале да имате живот како овој сега или да сте милијардери но цел живот парализирани во кревет?
Не си побрза од лавотЈас не крадам, никогаш во живот немам земено ниту едно лижалче. Но ако си најдам парички не ги давам никому. И јас имам изгубено пари па никој не ми ги врати. И јас не сум лопов. Лоповски е да ти дојдам дома и да ти ги земам парите. И јас сакам да си најдам толку пари. И така
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:35 PM ---
Нека ги остави на Партизански одреди кај Симпо, ќе се симнам за 2 минути
Ах, сеа треба да се натегаме ти полусериозно јас озбилно и ќе забегаме .Јас не крадам, никогаш во живот немам земено ниту едно лижалче. Но ако си најдам парички не ги давам никому. И јас имам изгубено пари па никој не ми ги врати. И јас не сум лопов. Лоповски е да ти дојдам дома и да ти ги земам парите. И јас сакам да си најдам толку пари. И така
Со тие пари толку многу работни места ќе отворела што до крај на живот не и требало да работи,а ќе имала лова до крова.Откако во еден кафе бар пронашла чанта полна со пари, Марина Морачанин од Крушевац, му ги вратила на сопственикот.
Дваесет и осумгодишната Марина Морачанин, која како потстанар живее со сопругот и 7-годишната ќерка, во кафе бар пронашна чанта со 200.000 евра и 5.000 српски динари. Без да размислува, парите му ги вратила на сопственикот на чантата.
“Мислам дека тоа е обврска и воспитување и дека секој би го сторил истото“, рекла Марина.
Импресиониран од нејзината чесност, министерот за внатрешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, најавил дека Марина ќе биде вработена во српското МВР.
“Во изгубен и неурамнотежен систем на вредности, овој гест за некого би бил опишан како и лудост или пропуштена прилика, но ова е навистина голем гест и јас сакам нашите млади генерации да учат од вакви примери. Мислам дека на Марина местото и’ е во нашето министерто“, рекол Дачиќ.
Заедно со градоначалникот на Крушевац Драган Јовановиќ, Дачиќ на Марина и’ врачил симболичен подарок, уметничка слика и полициска капа.
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=94881&kategorija=5
Не зборам за тоа. Туку ти велам еве одбери. Овој живот сега или милијардер ама парализиран. Парите или здравјето? Друга ми е поентата а не кој се разболува или не. Дали ти се поважни парите или здравјето? Ти што би одбрал? Пошто рекоа парите биле најважниКаква врска има болест со пари? Сиромашните не се разболуваат? Еве јас да те прашам, имаш двајца болни од тешка болест, едниот милијардер, другиот сиромав, кој има поголеми шанси да се излечи?
Секој би го одбрал здравјето се разбира.Не зборам за тоа. Туку ти велам еве одбери. Овој живот сега или милијардер ама парализиран. Парите или здравјето? Друга ми е поентата а не кој се разболува или не. Дали ти се поважни парите или здравјето? Ти што би одбрал? Пошто рекоа парите биле најважни
Е па тоа сакам да го кажам. Без пари не се можи ама па без здравје уште помалкуСекој би го одбрал здравјето се разбира.
За парите така рекле зш парите се најважни за живеење, без нив и здравјето ќе си го нарушиш
Точно, на сите ова ни е јасноЕ па тоа сакам да го кажам. Без пари не се можи ама па без здравје уште помалку
Ти сега нудиш избор што е сосема нелогичен. Таков избор може да ти понуди само Бог лично или Лукавиот - тој сака да ги тестира луѓето. Не можеш да избереш дали ќе бидеш здрав или не. Можеш само да внимаваш на здравјето, а и тоа е многу полесно кога имаш пари. Женава можела да избере дали да биде „богата“ или не. Избрала да ги врати парите и да живее како дотогаш. Да го изберела другото, немало никако да и влијае врз здравјето, сем ако не се работело за пари на нарко-бос или тежок криминалец.Не зборам за тоа. Туку ти велам еве одбери. Овој живот сега или милијардер ама парализиран. Парите или здравјето? Друга ми е поентата а не кој се разболува или не. Дали ти се поважни парите или здравјето? Ти што би одбрал? Пошто рекоа парите биле најважни