Србинка пронашла 200 илјади евра и му ги вратила на сопственикот

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ова е само доказ дека не е се во парите. Типката си има сопруг и дете и си го следела инстиктот т.е. била среќна и реализирана и размислила дека толку многу пари само можат да и донесат несреќа. Подобро од заработени пари нема ништо поубаво, па ете и работа ќе добие.

Алал да им е на Србите и на српската влада зашто имаше и кај нас еден ваков случај, дечкото ги вратил парите и беше на емисија пред пет години и на крајот ништо не доби освен исмејување во јавност на телевизија и никој не го вработи, а и ден денес живее во страшна сиромаштија. Тоа е само доказ колку сме буљаши како народ и со буљашка Влада.
И уште еднаш ќе кажам: Браво за Србинката и за сите Срби, идам во скоро време да извадам српски пасош, зашто многу наскоро ќе ми притреба да фатам магла од баграта овде и од оваа посрана држава.
да најдеш ти 200 000 ДЕНАРИ ке бидеш несреќен а? ќути малер ке те следи цел живот... којзнае колку била несреќна и разочарана кога ги нашла... можда и разочарана фаца напраила а? ц ц ц...

и вториов болд... оди побрзо извади спрски пасош додека не ја виделе и други информацијава пошто после гужва ке се створи ептен - барајте го излезот у други држави кај нас ништо нечини...

S

Sagan

Гостин
Да беа повеќето на планетава како госпоѓата, ќе немаше ни гладни, ни голи, ни боси.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
aj shto ve slusham/chitam.,. ne so 10 euros ., taa pominala i evtino i spasila zhiva glava ., bidejki sopstvenikot mozhel da ja tuzhi i nabedi deka imalo 250.000euro a ne samo 200.00 aj neka kuti tamu ., i tie 10 ne i se mnogu ., sho pamet nosela:tapp:

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
aj shto ve slusham/chitam.,. ne so 10 euros ., taa pominala i evtino i spasila zhiva glava ., bidejki sopstvenikot mozhel da ja tuzhi i nabedi deka imalo 250.000euro a ne samo 200.00 aj neka kuti tamu ., i tie 10 ne i se mnogu ., sho pamet nosela:tapp:
Да ја тужи?? За шо да ја тужи бе, он треба да биде среќен шо му ги вратила. Да не се погодела добра жената можел да се прости од парите.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.161
Поени од реакции
18.202
Не ми е јасно кој идиот носел 200.000 евра во кеш така?Ама очигледно имал среќа го нашла жената, а не го намирисале и не го претепале, оти се наоѓаме
“Во изгубен и неурамнотежен систем на вредности, овој гест за некого би бил опишан како и лудост или пропуштена прилика, но ова е навистина голем гест и јас сакам нашите млади генерации да учат од вакви примери.
Добар потег на министерот да ја вработат жената, па и парот би требало да го вработат, а на ќерката до факултет бесплатно школување да и обезбедат.
А типот со 200.000 ако вистина им дал само 10 евра, си викаш дали е вредно за некои луѓе така да постапиш.Па можел и без ништо од парите да е сега.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Море којзнае на кој мафијаш биле, гледала она доволно филмови за да знае што ќе и се случи ако почне да ги троши. :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Интересно.
Убав гест, но за жал пропуштена можност.
200 000 евра се навистина многу пари за да глумиш чесност :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Море којзнае на кој мафијаш биле, гледала она доволно филмови за да знае што ќе и се случи ако почне да ги троши. :)
Зимаш ташната, ја криеш на јавно место кај шо само ти ќе ја најдеш у најбрз можен рок воедно не оставаш отпечатоци и глеаш да нема очевидци, се враќаш дома и продужуваш со животот. После неколку месеци идеш до местото, ако се таму парите - пеки. Ако не се, на среќа нека му е на другиот :D

Интересно.
Убав гест, но за жал пропуштена можност.
200 000 евра се навистина многу пари за да глумиш чесност :)
Самите пари СИГУРНО не се чесно заработени, so yeah.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Кој губи/заборава 200к евра во кафе бар... ?

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Ма викајте што сакате,оваков си,онаков си,ама маме му ебам не ги враќам 200.000 евра па незнам што да е.
Исто и јас, ме заболе кој е што е, работата е овде не за кого е речено туку за кого е печено.

Искрено јас не би вратил ни 1000 денари а за 200.000 евра ич не треба ни да праам муабет.

Еве една вистинска случка од пред десетина години, ги укинаа чековите и дадоа картички, си стојам јас пред банкоматот на стопанска во трговски чекам ред, а пред мене две девојки заедно штракаат по банкоматот, ја земаат картичката и си заминуваат, застанувам пред банкомат и тамам сакав да ја ставам картичката читам:Ве молиме земете ги парите или така нешто беше, ги земам и да ме нема на другата страна, подоца праам пребројување и гледам дека имам 5 илјади денари.
Е зборот ми беше да била женава ќе трчала по овие две гуски за да им ги даде парите а за возврат би добила едно фала и толку, ни дојди кафе да те почастиме ни ништо.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.001
Јас сум сигурен дека го добила заслуженото, откако се вратила дома при мажот и.
А и мажот и не е помалку крив. Требало да ја тепа секој ден по малку, а не отпосле.
На лечење, под итно! А за жената браво, секоја чест.

Kajgana Shop

На врв Bottom